tiistai 28. helmikuuta 2012

Väreistä värinää

Värit ovat energiaa. Ne värähtelevät, soivat ja niillä on vastineensa ihmisen tunteissa. Väreillä on voimakas symbolinen viestinsä joka on universaali.Itsehoidollisesti värien avulla voidaan päästä tasapainoon. Tasapaino on terveyttä. Kyse on vaikutuksista jotka on voitu todistaa myös tieteen keinoin. Kyse ei ole uskomuksista vaan todella toimivasta ja hyvin laajasta systeemistä.

Ihminen värähtelee energisesti. Positiivinen asenne antaa voiman- ja onnistumisen tunnetta, rohkeutta, vastustuskykyä niin fyysistä kuin henkistä, itseluottamusta ja myös terveyttä. Negatiivinen asenne alentaa vastustuskykyä ja avaa väylän niin henkisille kuin fyysisille vaivoille. Epätoivo, katkeruus, viha, alakulo, kateus, epäluulo vievät ihmisen olotilan pohjalukemiin. Suurin haaste hyvinvoinnille on ihmisen ikioma asenne. Asenne on opittua ja  elämänkielteinen suhtautumistapa vetää puoleensa samoin aennoituvia. Mielen mustuudesta kärsivät valittavat, kärsivät ja valittavat uudestaan. Usein syylliseksi nimetään joku muu.

Värit mitä puet yllesi on viesti sinusta ulospäin ja samalla värit vaikuttavat mielialaasi. Jos olet allapäin ja puet yllesi harmaata, mustaa, ruskeaa tai jotakin murrettua epäpuhdasta sävyä, olotilasi ei voi parantua koska valitsemasi värit tukevat ja vahvistavat olotilaasi. Eli kun oivallat, että voit värivalinnalla vaikuttaa mielialaasi niin valitse lämpimiä, kirkkaita sävyjä. Murra luomasi kielteisyyden kehä ottamalla olotilaasi kohentavia värejä.

Positiivisessa vireessä oleva ihminen käyttää usein voimakkaita värejä. Värit vahvistavat ihmisen auraa ja se taas tarkoittaa myös immuunipuolustuksen vahvistumista. Voimakkaat värit hehkuvat elämää ja energiaa, haaleat ja murretut sävyt taas lieventävät ja tasoittavat. Jos olet ristiallokossa etkä tiedä mille alkaisit, niin ota mieltä rauhoittavia sävyjä. Liian voimakkaat sävyt saavat sinut pois tolaltaan ja sysäävät sinut stressin syövereihin.

Ympäristösi värit vaikuttavat suoraan mieleesi ja tunteisiisi.Tarkastele kotisi värejä tuntemustesi kautta. Viihtyvyys ja miellyttävyys lisäävät voimavarojasi. Ärsyttävä tai vastenmielinen sävytys, lisää kielteisyyttä mutta voi antaa myös ärsykkeen aloittaa jotakin muutosta. Muutoksen aikaansaaminen vaatii energiaa ja joskus kiukku energia on hyvä sysäyksen antaja.

Värähtelet energisesti joko positiivisesti, neutraalisti tai negatiivisesti. Siivilöit maailmankaikkeuden energiaa omien asenteiden, tunteiden, ajatusten, sanojen ja lopulta tekojen kautta. Maailmankaikkeuden energia on sitä luovaa Luojan energiaa joka " paistaa" niin pahoille kuin hyvillekkin. Se on vakio, se on ikuinen ja muuttumaton. Sinä itsessäsi omaat vapaan tahdon ja pyrkimyksen kehittyä ja kehittää elämääsi tahtomuksiesi mukaan. Huomaa, että valitset siten oman "siiviläsi" ja värität siten oman todellisuutesi arkeesi.

Maailmankaikkeuden energia on valoa joka mahdollistaa kasvun, etenemisen ja lopulta täydellisen harmonian. Me ihmiset emme ole harmoniassa vaikkakin pyrimme sitä kohti. Harmoniaan pääsy tarkoittaa tasapainoa oman itsen, henkisen minän ja luojan säteilyn suhteen ja kesken. Siinä on se tavoite ja päämäärä mihin henkisellä polulla olevat ihmiset pyrkivät. Ne ihmiset jotka eivät tiedosta itseään osaksi Luojaansa tarpovat omissa luomuksissaan joissa ei ole tasapainoa. Kasvu ja tiedostaminen tapahtuu kuitenkin väistämättä. Kyse on hioutumisesta, karkea aine silottuu aikojen ja aikakausien kokemuksissa.

Värien avulla ja kautta voimme oivaltaa itsessämme piilevät  suunnattomat mahdollisuudet. Hauskaksi värien opiskelun tekee se, että jokainen työskentelee itsensä kanssa. Vuoropuhelu alkaa siitä, että tunnustelee poikkeavia värejä joita esimerkiksi ei jostakin syystä saata pukea ylle. Mistä väri muistuttaa? Mitä tähän väriin liittyy? Vähitellen henkiset silmät avautuvat ja yhteys todelliseen itseen syntyy. Lohdullista on se, että kun kerran yhteys on syntynyt niin se ei voi enää lakata. Kyse on äärimmäisen merkittävästä kokemuksesta. Valaistuminen tai kirkastuminen kuvastavat sitä taian omaista hetkeä. On ymmärrettävä, että ensimmäinen valaistumisen oivallus ei tee ihmisestä mestaria. Se on alku todelliselle henkiselle kasvulle joka etenee sitä mukaa kun ihminen kypsyy henkisyyteensä.

Tässä listaa värien merkityksistä; punainen; + elämänvoima, energia, vitaalisuus, intohimo, johtajuus,
- itsekkyys, omahyväisyys, viha, stressi, materialistisuus, omistaminen, ylimielisyys
oranssi;+ terveys, luovuus, itseluottamus, ilo, herkkyys, tunteet. - ärsyyntyminen, epävakaus, hermostuneisuus, itkukohtaukset, liika tunteellisuus, hepuli kohtaukset ; keltainen: +viisaus, oppiminen, optimistisuus, äly, tieto, rohkeus, uteliaisuus:- liika uteliaisuus, juoruilu, pahansuopaisuus, vähättely itsen ja muiden, keskittymiskyvyttömyys, naivius, pönötys ja kielteinen itsekkyys; vihreä:+ palvelu, tasapaino, harmonia, rakkaus, uusi alku, kasvu. muutos: - mustasukkaisuus, omaistamisehalu, marttyyrius, kauna, kateus, rakkaudettomuus; sininen:+rehellisyys, ilmaisu, uskollisuus, luovuus, rauha, järjestys: - kylmyys, välinpitämättömyys, yksinäisyys, eristäytyminen, järjen ylivalta, materialistisuus: indigo:+ mielenrauha, meditatiivisuus, intuitio, rahallisuus, psyykkisyys, uni, lepo :- mielen syvät syöverit, pako arjesta, pelot, unimaailmaan liittyvät utopiat; violetti;+ henkinen voima, mystiikka, usko, kyvykkyys, korkeat ihanteet, luopuminen sovinnolla: - ylimielisyys, uskonnollinen fanatismi, etääntyminen arjesta; vaaleanpunainen; + lämmin, tunteellinen rakkaus, välittäminen, rakastamisen korkeampi aste.- lapsellisuus, riippuvuus rakatetuksi tulemiseen: ruskea;+ jalat maassa, juurevuus, perinteiset arvot, pysyvyys:- juuttuminen, materialistisuus, perinteisiin jääminen ei uudistuksia: harmaa + suoja väri kun haluaa pysyä piilossa - tylsä, ahdistava, ei mielikuvitsuta, lisää uupumusta: valkoinen + uusi aika, puhtaus, puhdistuminen:- kylmä, steriili, jähmeä: musta; + suoja väri, musta tuntuu ja näkyy, kilpi jos tarvitsee sitä:- negatiivinen, pelkoja ja masennusta lisäävä.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti