sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Meditaatio

Mielen hiljentäminen. Siinäpä sitä onkin haastetta kerrakseen. Kuinka paljon sitä ajatuksen virtaa oikein on? Pulinapoksin äärelle kun istahtaa ihmettelemään, että" mistä tätä tavaraa oikein tulee" niin vastauksesi ei taida riittä dnalta tai saunalahdelta?

Meditaatio-ole ajattelematta. Ole olemassa, ole olemisen keskellä vain ole. Keskitä mieli hengitykseen-kun ajatus tulee, hengitä se ulos. Sisään täynnä, ulos tyhjä. Ole olemisessa.

Jossakin kohtaa-mieli tyhjenee. Se tyhjeneekö se kuinka pian ja täydellisesti, niin on sitten jokaisen ihan omaa aikaansaanosta. Kun harjoittelen ahkerasti, innostuneesti ja motivoituneena voi saada tuntuvia tuloksia ihan varmasti joskus. Jos yrittelen, epäilen ja yrittelen jossakin välissä niin tulen aivan varmasti epäonnistumaan. Voin sitten vain todeta,-No eipä siitä tästäkään ollut apua?

Kyllä se niin vain on, että laiskuus ja mukavuudenhalu estää ihmistä henkistymästä ja valaistumasta. Kaikki kun pitäisi tapahtua sillä siunaamalla hetkellä, kun kerran vaivautuu istahtamaan ja keskittymään. Hetken lapsia tässä ollaan, pirstaloituneessa maailmassa kaiken kiiren ja uutisähkyn keskellä. " Mitä tuota ajattelet, anna mennä vaan. Kuuluuhan se elämä joka tapauksessa."-sanoi joku, joka oli oivaltanut elämäänsä helpotuksen.

Nii-iin, miksi ajatella liikaa? Miksi suunnitella, murehtia, jauhaa onko se niin tai niin? Miksi jaaritella ja surra, että josko se ei riitäkkään ja riittääkö mikään? Olenko riittävä, olenko henkistynyt, olenko sitä tätä vaiko ehkä sittenkin jotakin aivan muuta? Onko tällä merkitystä? Millä sitten on merkitystä?

Entäs jos totuus onkin niin yksinkertainen? Miksi ajatella liikaa? Antaa mennä vaan luottamuksella ja uskolla.

Olla olemisen tilassa, olla olemassa. Nyt hetkessä läsnä, ilman ajatustakaan siitä, mitä pitäisi, täytyisi. Hengittää ajatus ulos. Ja ilo tulee, täyttää valaisee koko minuuden. OLEN ELOSSA! Olen olemassa äärettömyyden meressä yhtenä kipinänä toisten kipinöiden keskellä. Ja rakkauden aalto kannattelee meitä, niin täytenä ja niin tyhjänä. Tämä on se hetki-läsnäolo olemisessa.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti