torstai 23. helmikuuta 2012

Stansted Hall Arthur Findley College EssexNäin viime yönä unta Mathew Smithistä ja Stasted Hallista. Opiskelin transsi puhumsta ja Mathew sanoi minulle. " Nyt on aika laajentaa piiriä. Ota vain rohkeasti tila hallintaasi. Kaikki on valmista." Heräsin ja olin kuin puoliksi Stanstedtissa, tunsin vanhan kartanon tuoksut ja energiat. Laskin että noin puolen vuoden kuluttua olen neljättä kertaa siellä.

Stasted Hall on spiritualistinen koulu jossa opetetaan henkisyyttä, sen muotoja ja mahdollisuuksia. Teemoja on transsi puhuminen, henkiparantaminen, viestien välittäminen, henkinen taide ja lisäksi on aloittelijoiden ryhmä joka tutustuu mistä spiritualismissa on kyse. Osallistujia Suomi viikolla oli  viimevuonna yli 90 suomalaista. Opettajina toimivat maailman kuulut parantajat ja meediot. Ryhmissä on noin kymmenen osallistujaa ja jokainen opiskelija saa henkilökohtaista ohjausta. Kaikki luennot tulkataan suomeksi joten opetusta voi seurata vaikkei osaisikaan englanninkieltä. Yliopettajana toimi parantaja Steven Upton. Steven on transsi parantaja ja hän tekee loistavaa työtä. Hän on vieraillut myös suomessa muutamia kertoja.

Olin Mathewin opissa toissa vuonna. Hän on spiritualistisen kirkon pappi ja toimii luennoijana ja opettajana. Kyvykäs ja hauska meedio, jonka persoona ja ilmaisu saa jäykät suomalaisetkin ulvomaan naurusta. Hän nimesi minut " hot mama" ja se kuvannee minua hyvin.

Spiritualismi on täällä suomessa vielä hyvin suurien epäluulojen ja ennakkoluulojen kohde. Se sekoitetaan usein spiritismi peliin jota itsekukin on tainnut joskus nuoruusvuosina pelata. Spiritualismi ja spiritismi on kuitenkin aivan muuta. Sanan spiritisme alkuosa  tulee latinankielen sanasta spiritus, englanniksi spirit ja suomeksi henki, sanan loppuosa -isme ilmaisee aatetta tai oppia ( ts. ismiä)

Ranskassa on aikoinaan vaikuttanut ( 1800 luvun puolivälissä) Hippolyte Leòn Denizard Rivali, kirjailija nimellä Allan Kardec. Häneltä on käännetty suomeksi Henkien Kirja ja Evankeliumi Spiritismin mukaan. Hänen kirjoissaan selvitetään perusteellisesti koko spiritismi.  Kardecin kirjoja on myyty yli 25 miljoonaa kappaletta ja tänä päivänä on tuhansittain ryhmiä, jotka opisekelevat hänen kirjoihinsa konnettua oppia. Kyse ei siis ole mistään pelin pelaamisesta vaan hyvin syvästä, vaikuttavasta ja merkitykseltään innoittavasta filosofiasta.

Englannissa toimii Spiritualistien kansallinen liitto SNU. Juuri SNU omistaa myös Stansted Hallin. Spiritualismin seitsemän periaatetta ovat: 1) Jumalan isyys  2)Ihmisten veljeys  3) Henkien yhteys ja enkelilähettiläät 4)Ihmissielun jatkuva olemassaolo  5)Henkilökohtainen vastuu  6)Hyvitys ja rangaistus seuraavat maan päällä tehtyjä hyviä ja pahoja tekoja  7)Ikuinen kehitys on avoin jokaiselle ihmissielulle
SNU on julkaissut kirjan Spiritualistinen filosofia ja se on myös käännetty suomeksi.

Suomessa toimii spiritualistinen yhdistys ja sillä on useita paikallisia henkisenkehityksen yhdistyksiä. Lisäksi on Allan Kardecin elämäntyötä esille tuova yhdistys. Googlettamalla löytyy lisätietoa asiasta.

Henkinen kehitys on mielenkiintoinen asia. Olen tutkinut ja pohtinut oppia, verrannut sitä esim. EvLut kirkon oppeihin. Keskusteluni  Ev Lut kirkon edustajien kanssa ovat avanneet silmäni ja pohdinta jatkuu. Jokaisella on uskonnonvapaus, Luojan kiitos siitä, koskapa jos niin ei olisi, minua kärvennettäisiin ( taas) erinäisillä nuotioilla. Ajattelun vapaus kun ei aina, jos ei nytkään, kuulu kirkon piiriin. Sokea usko ja uskomus pitää vielä tiukasti otteessaan ihmisiä. Mielestäni Jumala on antanut ihmiselle myös järjen ja sen käyttö on sallittua. Tiede ja sen kehitys suunnat eivät varmaan ole kovin mieluista luettavaa kirkon piirissä oleville, koskapa tieteessä on saatu todisttettua monia rajatiedoksi luettavia asioita. Eräs professori totesi, että nyt eletään aikaa, jolloin suuret verhot poistuvat ihmisten ajattelusta. Se minkä olemme luulleet, uskotelleet tai aavistelleet niin totuus tulee välttämättömästi esiin. Totuuden esille tulo ei ole kaikille mieluisaa varsinkaan kun paljastuu mitä on salattu ja mitä on jätetty kertomatta.

Joka tapauksessa elämme suurein muutoksien ja siirtymien aikoja. Kaikilla meillä on tarkoituksemme elää juuri tällä planeetalla ja tässä ajassa. Materialistinen maailman järjestys natisee liitoksissaan ja on vajomassa omaan tyhjyyteensä. Kylläkin maailmankaikkeudessa ei ole tyhjyyttä vaan se täyttyy aina energialla. Mikä on se energia joka ottaa materialismin tilan? Mikä on se energia joka virtaa alkulähteestään ja värittää koko kaikkeuden, sinut mukaan lukien.

Tällä ja yleensä koko blogilla kannustan sinua lukijani ajattelemaan ja ottamaan selvää itsestäsi. Kaikki vastaukset löytyvät sisältäsi ja ensin on vain kyettävä kysymään oikeansuuntaisia kysymyksiä. Oletpa kuka tahansa, teetpä mitä hyvänsä olet matkalla kotiin. Kotiin tulo on suuren juhlan hetki, koska silloin kaikki on selkeää ja valossa ei ole varjoja, ei pelkoja, ei ahdistusta eikä epäselvyyttä siitä kuka oikeasti olet. Työtä on tehtävä paljon omassa sisimmässä ja elämässä. Kannustimena olkoon oikeudenmukaisuus ja se, että vapaamatkustajia ei ole olemassakaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti