tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulusta kipinä henkiseen avautumiseen

Nykyinen Paavi kirjoitti kirjan, joka on mitä suurimmassa määrin "kaapista ulos tuloa." Hän on tutkinut  mm.Jeesuksen syntymäaikaa ja olosuhteita. Hän on todennut, että Jeesus ei ole syntynyt Jouluna eikä paikalla ole ollut lampaita eikä muuleja. Lisäksi hän on todennut, että kertomuksia on väritetty myöhemmin. Kirjasta on otettu miljoona painos, joten kyseessä ei ole mikään pikku juttu. Toisaalla lie saatu sydämentykytyksiä ja vatsan väänteitä, koska tämän sisältöiset julkaisut eivät tue sitä historiaa, minkä varaan Joulu on rakentunut, olkoonkin, että Paavi todistelee edelleen, että Jeesus syntyi neitseestä ja on Jumalan poika.

Jeesuksesta on kirjoitettu lukematon määrä kirjoja. Yksi erityisen mielenkiintoinen on Deepak Chopran Kolmas Jeesus-kirja. Siinä Chopra käsittelee Jeesusta kolmesta eri perspektiivistä, historiallisena-, uskonnollisena- ja henkisenä olentona. Suosittelen kirjaa luettavaksi ja mikä onkaan parempi aika ottaa mielenkiintoinen kirja luettavaksi, kuin Joulun aika.

Jeesus Kristus on tuonut ihmiskunnalle suunnattoman suuren opetuksen. On aivan turhaa spekuloida hänen syntymäpäiväänsä tai tarkkaa vuotta. Tärkein ja mielenkiintoisin asia on hänen opetuksensa henkisestä ihmisestä. Raamatun Johanneksen evankeljumi on korkeatasoinen henkinen kirja ja sen sanoma on selkeä. Jokainen ihminen on Jumalan poika tai tyär ja omaa niin ollen ne henkisen kasvun aihiot sielussaan, mistä Jeesus on tullut tunnetuksi. White Eagelin Elävä sana-kirja on Johanneksen Evankeljumista henkiseksi tekstiksi kirjoitettu, joka avaa syvempää näkemystä. Parantaminen, hyväntekeminen, kirkastuminen tai valaistuminen, syyn-ja seurauksen lain toteutuminen yksilön elämässä, elämän jatkuminen kuoleman jälkeen, uudelleen syntyminen, enkelien ja henkimaailman olemassa oleminen jne. Jos kykenisimme riisumaan kaiken, aikojen saatossa lisätyn rönsyn, Jeesuksen opetuksiin, kykenisimme erottamaan sen totuuden, mikä on Jumalasta eikä ihmisen mielestä. Jumala puhuu jokaiselle meistä henkilökohtaisesti, ilman välikäsiä ja me voimme kommunikoida niin Hänen, kuin myös muiden henkien kanssa.

Raamatussa on ohje koetella henkiä, ennen kuin ihmisenä antautuu vuorovaikutukseen heidän kanssaan. Tämä on tärkeä asia ymmärtää. Pahuus ilmenee ihmisen ( hengen) elämässä käytännön tasolla, arjessa ja elämän valinnoissa. Pahoja ihmisiä(henkiä) on elämässä myös ihmisenä. Niin on hyviäkin ja heidät kyllä erottaa "hedelmistään" eli tavoista. Paha vetää pahaa puoleensa, hyvä vetää hyvää puoleensa, niin fyysisessä kuin henkisessä todellisuudessa. Mitenkähän ne oikeaoppiseksi itsensä kokevat, jotka nimeävät kaiken olevan pahasta lähtöisin. Mistä siinä oikeasti on kysymys? Kun kauneuden sanotaan olevan katsojan silmissä, niin täytyy olla myös pahuuden suhteen.

Suvaitsevaisuus on hengen mestarin meriitti. Jeesus Kristus opettaa juuri sitä. Kuinka kauas ihmiset ovat linnoittautuneet omiin uskomuksiensa ja suvaitsemattomuuksiensa kanssa? He eivät näe "malkaa omassa silmässään" vaan ylentävät itseään suhteessa lähimmäisiinsä. Millä silmillä ihmiset sitten lukevat samoja tekstejä ja toimivat täysin omavaltaisesti ja vielä väittävät olevansa ainoita oikeita uskovia. Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi ja Jumalan kodissa on monta asuin sijaa,  merkinnee sitä, että ei ole ihmisen asia määritellä ketä taivaaseen pääsee. Ihmisellä ja eri lahkoilla ei ole sitä valtaa eikä oikeutta. Jokainen meistä on suoraan ja henkilökohtaisesti vastuussa teoistaan ja matkamme jatkuu tavalla tai toisella, niin kauan, että tulemme tietoisiksi Jumalan lapsiksi.

Jeesus Kristus on edellä kävijä. Hän elämällään näytti ja näyttää edelleen tien ja totuuden ihmisen henkisestä kasvusta. Nyt kun kristikunta valmistautuu markkinavoimien säestämänä ja tavaranpaljouden keskellä Jouluun, on mahdollisuus valita toisenlainen Joulu. Olkoon, että Jeesus Kristus ei syntynyt joulun aikaan, hän voi syntyä sydämiimme. Siitä juuri on kysymys, tietoisen itsen valokipinän leimahduksesta, omassa itsessä, ajatuksissa ja ymmärryksessä. Siitä alkaa tietoinen kasvu ja eteneminen henkiseksi olennoksi, jonka silmistä loistaa rakkauden ja ilon valo. Ei ole pelkoa eikä erillisyyttä. On jatkuva yhteys totuuteen, josta kumpuaa vastaukset kaikkiin kysymyksiin. Olemme kahden maan kansalaisia jo nyt.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti