tiistai 16. lokakuuta 2012

Tunne sydän

Kiire, stressi, osallistuminen ja osallisena oleminen. Aistien kuormitus, hiipivä uupumus ja silti on vain jaksettava. Mitä meille on tapahtumassa? Vapaa-aikakin täynnä aikatauluja, harrastuksia, tekemistä, ei hetkistäkään rauhaa, rauhoittumista.. Miksi olemme hukannet itsemme? Miksi olemme antautuneet suorittamisen, pitämisen elämään? Joku sanoi, pakkohan se on, jos et ole mukana, olet ulkona kaikesta.

Entä jos haluaa olla ulkona kaikesta? Onko se mahdollista?Voiko ihminen valita niin täydellisesti oman elämän, että ulkoistaa itsensä kaikesta ja kaikista?Onko systeemissämme ihmisen mentävää aukkoa? Entä jos ei suostu pitämään, pakottamaan, osallistumaan?

Ihminen kirjoittaa oman elämänsä käsikirjoituksen. Ihmisellä on vapaa tahto. Ihminen voi aina valita toisin. Kuinka moni haluaisi, mutta ei uskalla. Kuinka moni kaipaisi, mutta ei tiedä mistä aloittaa. Kuinka moni ei enää jaksa?

Sydän sykkii rinnassa tahtomattasi. Se elää omaa elämäänsä ja ilmaisee itseään niin kauan, kun on tarpeellista. Tarpeen lakattua, sydän lakkaa sykkimästä. Elämä päättyy tällä tasolla siihen, että sydän pysähtyy. Ennen sitä, nyt jos koskaan, opettele tuntemaan sydämesi.

Sydämessä asuu viisaus, koska se tietää aina mikä on parasta. Viisaus on sata miljoonaa kertaa enemmän, kuin tietäminen. Juuri sydämeen on kätketty kaikki se oppi, minkä olemme oivaltaneet elämissämme. Eikö se ole jo sen arvoista, että tutustuisit sydämeesi paremmin? Antaisit sille mahdollisuuden tulla esiin ja kertoa totuutensa. Juuri sinun sydämessäsi on aarre, joka odottaa löytymistä.Sinun tehtäväsi on etsiä se, koska kukaan toinen ei sitä voi tehdä.

Sydän odottaa hiljaisuutta. Järjestä itsesi hiljaisuuteen. Varmista, että puhelin ei soi, eikä kukaan tule kopistelemaan oveasi. Olet aivan rauhassa itseksesi, sydämesi kanssa. Voit istua tai olla makuulla, kuitenkin niin, että voit rentoutua. Kuuntele ja kuule mitä kotisi puhuu sinulle. Pane merkille äänet tai hiljaisuus. Anna hiljaisuuden virrata lävitsesi. Muutu osaksi sitä. Tunne se. Sulje silmäsi ja laita kätesi sydämesi päälle niin, että voit tuntea sydämesi sykkeet kämmeneesi. Tunne sydämesi. Anna sydämellesi lupa kertoa omaa viisauttaan sinulle. Kuule mitä se sanoo. Kuule kuinka rauhan tunne täyttää koko olemuksesi. Ole rauha.

Viivy rauhassa niin pitkään kuin mahdollista. Älä yritä ohjailla, kontrolloida.  Ole vain siinä tilassa, että tunnet sydämesi. Jokin sinussa muuttuu. Jokin sinussa avautuu. Voi olla, että oivallat jotakin äärimmäisen tärkeää itsestäsi ja elämästäsi.

Ajattele vain sydämesi hiljaisuudesta voit tavoittaa Jumalan. Hän on paikalla. Hän vastaa  sinulle aina. Hän odotaa yhteydenottoasi ja hän ei koskaan ole varattu. Rukouksesi on puhetta Jumalalle ja hiljentyminen on Jumalan kuulemista. Eikö nyt olekkin oikea hetki varmistaa yhteys? Miksi siirtäisit sitä tuonemmaksi? Eikö nyt ole oikea hetki avautua elämälle, sille todelliselle, jota olet kaivannut niin pitkään? Tunne sydän ja anna sen puhua....

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti