perjantai 26. lokakuuta 2012

Oletko jo kotona?

Kotona oleminen on sisäinen tila, joka tarkoittaa lepoa, rauhaa ja täyttymystä. Olla omassa itsessään siinä tunnossa, että näin on hyvä ja oikein. Oletko sinä jo kotona? Minkälainen on sinun kotisi? Tarkastelua voi tehdä monesta eri suunnasta, mutta se johon haluan sinua herätellä, tarkoittaa sinun henkistä tilaasi, tasoasi. Taso on sana, jota vieroksun, sen vuoksi, että se luo mielikuvan alemmasta tai ylemmästä tasosta. Vertailemme itseämme toisiin ja mittaamme kehitystämme, mikä ei anna oikeutta, koska olemme jokainen juuri siinä tilassa/tasolla, missä kykenemme olemaan. Se on kokemuksiemme tulosta. Emme voi olla missää muualla, kuin siinä missä olemme. Voimme vapauttaa energiamme ja miettiä lähinnä sitä, olemmeko tyytyväisiä siihen, missä olemme?

Henkisellä matkalla ollessamme, vaellamme kotiamme kohti. Olemme paluu muuttajia tai muuttujia. Kokemuksemme on avannut etemme koko elämän kirjon. Mitä olet poiminut mukaasi? Tarkastele sisäisyyttäsi ja kysy, tarvitsetko sinä kaikkea sitä, mitä kannat mukanasi? Eikö tarkoituksena ole purkaa kaikki vanhentuneet viritykset, tuntemiset ja taakat? Paluu muuttujina viemme kotiimme vain itsemme, kaikki muu on ylimääräistä.

Kuinka paljon ylimääräistä? Nyt voi tutkia sitä fyysistä asuntoa, jota myös kutsumme kodiksemme. Sanootanhan, että asunto kuvastaa omaa itseä, elämää ja asenteita. Mistä muualta voit aloittaa itsensä etsimisen, kuin asunnon tavara määrien seasta? Kaappien pursuavista hyllyistä tai varastojen kätköistä, niiden tarpeellisten tavaroiden, hyödykkeiden, käyttöesineiden, tunnearvoa sisältävien aarteiden alta? Miten paljon ja miten merkityksetöntä? Paitsi, että ilman tätä, en olisi päässyt tähän tilaan. Tarvitsee tulla täyteen, että voi alkaa tyhjentämisen. Tärkeintä on ymmärtää miksi tekee asioita, muutoin ei kokemuksilla ole mitään merkitystä. Kyse on tiedostamisesta.

Juuri tiedostaminen tarkoittaa henkistä näköalaa. Ymmärtää, että kaikella tekemisellä on tarkoitus, syy ja seuraus. Teemme tätä elämämme matkaa tarkoituksesta, ei sattumanvaraisesti. Juuri siinä pisteessä ymmärrys avautuu ja alat tehdä kotimatkaa. Ennen sitä voit vaeltaa elämästä elämään, toistaen samaa kaavaa, tulematta koskaan perille. Kotiin päästään vain ja ainoastaan tietoisuuden kautta. Tietoisuus avautuu, etenee ja läpäisee kaiken tietämättömyyden, uskomusjärjestelmät ja instittuutiot. Lopulta se valaisee kaiken niin, että ei ole enää kysyttävää. Juuri silloin ihminen astuu kotiin. On olemisen tila. On yhteyden tila.

" Matka on elämä, jonka sielu tekee vapaasta tahdostaan. Tullakseen siksi, mikä se on alunperin. Kuitenkin niin, että tiedostaa olevansa se, mikä on. Tiedostaa olevansa matkalla omaksi itsekseen. Silloin ei etsi vastauksia ulkopuolelta, vaan kääntyy sisäisyytensä. Maailma on mielentila jota tarvitaan niin kauan, kun tietoisuus nukkuu. Maailma lakkaa yksilön mielessä, kun taivas täyttää sen.
Taivas tulee maailmaksi ihmisen, yksilön kautta. Jokainen sielu syttyy valoon ja siinä valossa ei ole tilaa maailman pimeydelle. Mitä sinun tulee tehdä, jotta sieluusi syttyy elämän valo? Vain sinä voit tietää, koska olet oman tilasi ja olemisesi keskiö. Ytimesi ei koskaan häviä, lopu eikä kuole. Et voi muuttaa elämääsi muutoin kuin muuttumalla itse. Jumala on rakkaus, joka säteilee läpi kaiken olevaisen. Jumalan tietäminen ja tunteminen on sielun koti. Sitä kohti, kaikkien kokemuksien kautta.
Ole siunattu matkalainen. Amen"

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti