torstai 11. lokakuuta 2012

Näköala elämään

Mikä merkitys on sillä, missä olet syntynyt ja missä asut? Länsimaat ja länsimainen kulttuuri, uskonnot ja markkinatalous pitää yllä armotonta materialismia. Kulutusjuhlan korostaminen on mennyt niin pitkälle kaikkeen toimintaan yhteiskunnassamme, että ihmisen henkiset arvot on tyystin poljettu jalkoihin, tehty naurunalaisiksi, demonisoitu ja jätetty huomiotta niin terveydenhoidossa, kuin koulutuksessa, uskonnosta puhumattakaan.

Mitä ihmiselle on tapahtunut tässä oravanpyörässä? Irrallisuus, juurettomuus, mielenterveysongelmat, itsemurhat, pitkäaikaiset sairaudet ja sairastamiset, yksinäisyys, syrjäytyminen, epätasa-arvo... listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mitä hyvää materialismi on tuonut? Nyt hetkeä elettäessä, kaikki edellä luetellut ovat juuri seurausta materialistisesta vallasta. Kuka on hyötynyt? No markkinamiehet, ne joilla on rahaa ja jotka keräväät kaikesta kuluttamisesta hyödyn. Yhteiskuntamme rakenteet on luotu aikana, jolloin kuluttamista pidettiin ainoana keinona kehittyä. Tänään asiat ovat toisin ja nyt tarvitaan muunlaista ideologiaa.. Rahat ovat uineet systeemin ylläpitävien liivereihin. Sitähän ei kyllä äänen sanota, koska on hyvin ikävää myöntää se tosi asia, että systeemi nikottelee pahemman kerran. Kupla on puhkeamassa tai se on jo oikeastaan puhjennut.

Nyt kuntapäättäjät ja politikoistakin osa, huhuilevat ihmisten oman vastuun suuntaan. Toisaalta se on hyvä, koska lopultahan me jokainen kannamme itsestämme vastuun. Siihen ei politikkoja, lääkäreitä eikä pappejakaan tarvita. No jos kerran niin on, että resursseja ei riitä, niin mistähän päästä valtio ja kunnat aikovat realisoida ja priorisoida toimintaansa? Miksi terveydenhoito on kriisissä? Miksi niin moni syrjäytyy, joutuu tai paremminkin pääsee eläkkeelle ? Kriisin syyt ovat niin syvällisiä, että niiden äärelle pääseminen vaatii todella paljon muutoksia ajatteluun ja asenteisiin. Kyse ei ole mistään pikku asiasta, vaan perustuksia myöten menevästä uudistamisesta. Kyse on henkisten arvojen esiin kaivamisesta.Politiikoista vain ei taida löytyä niitä kaivajia, koska he ovat sotkeutuneet syvälle syövereihin, että taitaisivat myydä oman mummonsakkin ennen kuin tekeisivät toisenlaisia päätöksiä.

Kuuntelin erään ihmisen luentoa siitä, kuinka Intiaan oli syntynyt hengeltään puhdas, eli täysin tietoinen lapsi. Yhteisö oli oitis tiedostanut asian ja lasta oli kohdeltu sen mukaisesti. Hän pääsi paikkaan, jossa hän kykeni tuomaan esille tietämyksensä. Hänestä kasvoi ja kehittyi mestari. Vaikuttava henkinen johtaja, joka tuo edelleen tietoa maailmaan ja ihmisille.

Miten meillä? Jos lapsi osoittaa olevansa tietoisempi kuin muut ikäisensä, hänet diagnosoidaan  häiriytyneeksi tai joksin muuksi tapaukseksi, jota pitää lääkitä. Vanhemmat joilla perheessä on tällainen lapsi, joutuvat pakosta suojelemaan lastaan yhteisöltä. Lapsi nujerretaan sillä, että hänelle hoetaan jatkuvasti sitä, että älä, älä älä. Kouluun mentäessä lapsi on jo tukahdutettu ainakin osin, koulusysteemi tukahduttaa sitten sen lopun. Miettikääpä tätä asiaa? Niin-onko sillä väliä, mihin maahan ja kulttuurin synnyit?

Kuinka monta tietoista lasta eli vanhasieluista sinä tunnistat?  Kuinka monta vanhasieluista aikuista tunnet? Vanhasieluinen aikuinen on harvinainen, sillä niin moni on kadottanut itsensä materialismin syövereihin tai sairastunut henkisesti. Vaatii todellista rohkeutta ilmaista itsensä henkisenä ihmisenä koska yhteisömme eivät hyväksy eivätkä tiedä mistä henkistymisessä on oikeastaan kyse. Niin syvälle olemme uponneet tavaranpaljouden keskelle, että olemme kadottaneet aarteemme romujen alle. Niitä setviessähän aika kuluu lupsakasti.

Mietin lapsia, joita olen saanut kohdata. Heidän mahdollisuutensa tuoda todellista uudistavaa energiaa tähän systeemimme, on haaste. He joutuvat kulkemaan vaikean tien, koska koko systeemi on rakennettu estämään heidän tietoisuutensa esiin tulemisen. Entä jos he olisivat syntyneet esimerkiksi Intiaan tai jonnekkin vanhan kulttuurin maahan? Jostakin syystä he ovat kuitenkin päättäneet syntyä tänne. Heidän merkityksensä tulee olemaan suuri, olkoonkin että elämänpolkunsa on vaikeimmista vaikein. Ehkä he tarvitsevat juuri siitä kokemuksia. Emme kuitenkaan saiai jäädä toimettomiksi. Me aikuiset olemme heidän elämänsä vakuuttajia ja jos emme tue heitä, niin miten luulemme voivamme edistyä ja kasvaa ihmisinä?

Systeemimme syö ihmisen henkisen potentiaalin, jos emme pidä varaamme. Yhteiskunnan systeemit romahtavat syystä, että henkinen energia on jäävätty niistä. Mitä sinä aiot tehdä elämällesi? Mistä alat raapia kokoon uutta elähdyttävää ajatusta? Alennus myynnit ja Kärkkäisen sika päivät eivät enää päde.
Joskus iskee apeus ja epätoivo. Juuri nyt tuntuu tältä.

" Rakas Jumala, tänään olen niin tietoinen yhteiskuntamme tilanteesta, että tunnen sen kipuna itsessäni. Tiedän, että on tekemisen aika. Ryhtymisen mahdollisuudet ovat näköpiirissäni, mutta en osaa aloittaa. Urakka on valtava ja yksin en siihen kykene. Rukoilen johdatusta ja voimaa. Joku sanoi, että pienistä puroista  valtamerikin on saanut alkunsa. Rukoilen, että tästä pienestä purosta kasvaisi suuri rakkauden joki, joka avaisi paatuneimmatkin sydämet. Sydämessä asuu viisaus ja vain sieltä päin voi syntyä henkinen vallankumous, jota nyt tarvitaan. Niin, että jonakin päivänä, joskus voisimme kääntää kasvomme valoosi, ilman häpeää siitä, ettemme ole tehneet tarpeeksi. Siihen tekemiseen me tarvitsemme Sinua ja rakkauttasi. Amen."

1 kommentti :

 1. Kiitos taas ajatustesi jakamisesta!
  Olisipa mukava tietää, kuinkahan paljon meitä laillasi maailman lasten tilanteesta yksikseen huolissaan olijoita mahtaakaan ollaa?
  Itse olen kyllä viimein tullut siihen tulokseen, että voin pelastaa vain oman pienen maailmani ja antaa sitten luottamuslauseeni Luojalle pelastaa muu maailma omalla suurella viisaudellaan.
  Nyt olisi varmasti voimien, tietojen ja taitojen yhdistämisen aika, vain siten voimme itsekukin olla enemmän kuin yksin.
  Tuntuu vain hullulta, kun monet jotakin tietävät haluavat vain jakaa tietoajaan rahasta kursseilla ja koulutuksissa, jokainen pyörii vain omalla tontillaan, kun Luoja jakaa kuitenkin kaikille halukkaille tietoa ilmaiseksi, kun vain luotamme siihen. Minäkin huomaan blogisi kautta, että sama tieto on löytänyt samassa tahdissa tiensä minunkin pieneen syrjäiseen arkeeni.Kukaan ei saa kaikkea tietoa yksin, on siis jakamisen ja voimavarojen yhdistämisen aika.AMEN! Helena

  VastaaPoista