keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Oi aikoja voi tapoja

Vastavirtaan myötävirtaan, mihin virtaan? Kaikki virtaa, joka tapauksessa. Entä jos ei tahdo, pysty eikä kykene? Mihin pirtaan sitä sitten? Upotuksiin uppotukkina pohjaan köllöttämään muutamiksi vusituhansiksi? Pohjalta näkee ainakin ylöspäin, kun alas ei voi enempää mennä. Vettyneenä, mutta ei lahonneena-mikä kohtalo?

Kuuntelen ihmisen puhetta. Mikään ei ole hyvin. Liikaa aurinkoa ja niin kuuma, että meinaa tukehtua. Eikä tule sadetta, vaikka nyt pitäisi sataa. Miksi ei nyt sada, kun paistaa? Lupasi huomiseksi jo viileämpää, ehkä huomenna jo sataa ja voi vaikka tulla ukkosenilma. Niin-ukkosella salamat pelottaa. Ei ehkä ukkosta, jos vaikka tulee pallo salama ja polttaa koko höskän. Ei-ei ukkosta, jos vain viilenisi.  Ja nyt tuulee, pitihän sen arvata, kun justiinsa pumppasin pyörän renkaisiin ilmaa hikihatussa, että lähtisin pyöräilemään, niin nyt sitten tuulee vastaan. Ei siitäkään tule mitään. Taidan mennä maate, mutta kun on niin kuuma, että ei pysty. Menenkin suihkuun, voi ei-enhän voi mennä, kun lupasin mennä pyöräilemään... Mikään ei ole hyvin, milloinkaan, koskaan, ikinä.

Voi voi ja voi, ei tästä tule mitään.  Aina sama juttu näitten asioitten kanssa. Mikään ei onnistu, ei mikään. Olen varmaan syntynyt epäonnen tähtien alla ja lapsena ei ole ollut muuta kuin yksi puupalikka, millä leikkiä ja senkin äiti poltti hellan uunissa, varmaan tarkoituksella. Miten sitä tällä tuurilla edes yrittää mitään? Se ei kannata eikä hyödytä. Ja eniiten se ottaa päähän ja sapettaa, kun naapurin emäntä pestä huijautti ikkunat ja matot samana päivänä. Ja vielä kehtaa huiskuttaa kättä ja huutaa: Mitenkäs siellä menee? Joko on ikkunat pesty ja matot? Menenkö ja sanon suorat sanat tai vielä jotakin pahempaa? No ei ehkä kannata. kun se ei aio muuttaa tuosta ja sen kans on vain tultava toimeen, vaikka hermot menee. Pysyis vaan omalla tontillaan haravoineen ja kastelukannuineen. Nuo sen kukka jututki on aivan hirveitä.Mikään ei onnistu meikäläisellä, ei sitten mikään. Joko unohdan kastella tai kastelen liikaa. Joko lannotan tai en lannota ollenkaan. Oi tätä elämän kurjuutta, millehän sitä pitäis oikeiasti alkaa, että vois nauttia tästä alkavasta kesästä?
Niin että, millehän sitä saa alkaa, että voi nauttia kesästä ja koko elämästä?

1 kommentti :

  1. Juurikin näin :) Kuinka helppoa olisi nauttia kesä sellaisenaan kun se on tullakseen :D

    VastaaPoista