sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Iloa elämään


Yritä suhtautua huumorilla. Luin vitsikirjaa ja ajattelin, että kun ajan laatu ja sisältö tuntuu vetävän, vähän jokaista kohti syövereitä, niin vastaisku voi olla hyvä vitsi. Vitsien kertominen on aivan oma taiteen lajinsa, koska kaikilla meillä on aivan omanlainen huumori. Nauru ja huumori kuuluvat samaan pakettiin tai ainakin niitä tarvitaan tukemaan toisiaan. Ei naurua ilman huumoria. Tunnen kyllä ihmisiä, joilla on joko aivan omanlaisensa huumori, jotkut kyllä sanovat, että ei voi olla kuivakkaampaa tyyppiä, ei minkäänlaista huumorintajua! Huumorintaju on tutkitusti ylemmän älykkyydrn ilmausta ja taas huumorintajuttomuus on juuri sitä tajuttomuutta, ettei käsitä, mikä tässä elämässä nyt olisi niin hauskaa, että sille voisi edes nauraa...

Nauru on ilmainen itsehoito menetelmä, koska sillä on todettu olevan suunnaton terveydellinen vaikutus. Ilo on sydämen tunne ja ilottomuus tai hapan naamaisuus merkitsee sydän energian hyytymistä. Hyytynyt energia ei elävöitä vaan jumittaa. Jumit sairastuttaa, olivatpa ne mielellisiä, tunteellisia tai kehollisia.

Yritä suhtautua positiivisesti. Muuten ihan hyvä, mutta tuo sana yrittäminen voi vesittää koko asian. Energia suuntautuu yrittämiseen ja mitään muuta ei tapahdukkaan. Rakastettu kirjailija Deepak Chopra kirjoittaa: Katso tuulta, se ei yritä tuulla vaan tuulee, katso kukkia, ei ne yritä kukkia vaan kukkivat. Samalla tavalla me voimme lakata yrittämästä olla myönteisiä vaan ollaan sitä nyt. Käännetään kytkin kaakkoon ja päästetään irti. Mitä siitä jos ottaa päästä-ei se elämä ole kiinni siitä. Elämä on niin paljon laajempi, syvempi, moniulotteisempi ettei sitä kannata tuhlata murjottamiseen. Kun se kerran on kiinni itsestä, niin mikä meitä estää? Naapurit, sukulaiset ja tuttavatko? Heidänkö vuoksi pidät naaman peruslukemilla? Vai siksikö, että luit tai katselit ikäviä uutisia pörssikurssien tai Eu:n alamäestä? Mikä oikeasti virtaa lävitsesi ja jättää jälkensä sinuun ja elämääsi?

Sinulla on kaikki mahdollisuudet, mutta todellisuudessa voit olla osallisena minimaalisesti oman elämäsi sisältöjen luomisessa. Oletko kadottanut itsesi kaiken maailman hömpötyksiin ja kuvittelet, että ei ole muuta? Voin kertoa, että se kaikki muu on miljoonia miljoonia biljoonia kertaa upeampaa kuin voit uneksia. Se odottaa sinua, se on sinua varten, jos vain haluat.

Nauru ja ilo on avain hyvinvointiin. Jos mielesi ja olosi jauhaa vanhaa, astu askel sivuun luomastasi urasta. Vedä henkeä ja kysy; tätäkö haluan elämältäni? Tämäkö on elämäni? Elämässäsi on kysymys sinusta. Jos hymysi on hyytynyt, on aivan varmaa, että voit tehdä asialle jotakin. Jos haluat olla surkea, onneton, tyytymätön ja synkkä, niin ota vastuu siitä itsellesi ja lopeta toisten syyllistäminen ja syyttely. Voi olla, että juuri sinusta virtaava elämänkielteisyys myrkyttää ilmapiirin myös heiltä. Yksi hapan naama vie mennessään kymmenen myönteistä ja kaikilla on yhtä kurja olo.

Nauru nappulan voit löytää vaikka lukemalla vitsikirjaa tai katselemalla komedioita. Parhaat naurut saat aikaan kaivelemalla omaa muisti lokerikkoa. Jos kerran huumori piilee sinussa, niin sinunhan se on bongattava. Jos elämäsi on kurjaa, hankalaa ja vastenmielistä, se ei tule muuttumaan, jos sinä et herää luulotaudistasi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti