torstai 17. tammikuuta 2013

Kyllä, kyllä, kyllä........

Mielen voima-mielen maisema, sinun luomuksesi. Sen  ympärille kietoutuu kaikki elämä. Sinä olet keskiössä, oman universumisi sydämessä. Kehosi aistien avulla saat kokemuksia luomuksestasi. Tämän elämän kokemukset, opetukset. kasvatus ja kulttuuri muovaavat sinusta sen mitä olet, osa sinua on kuitenkin piilossa, jossakin sinussa. Sinusta voi tavoittaa heimosi, sukusi verevän osan. Sinussa on isääsi ja äitiäsi, veren perintönä joitakin piirteitä.Lisäksi he jättävät puu merkkinsä sinuun kasvatuksen kautta. Sitä tulet kantamaan mukanasi, vaikka et välttämättä tahtoisi. Se siirtyy sinusta lapsillesi, samalla tavoin kuin heistä sinulle. Entä muut kokemukset? Koulu ja sen tarjoamat opit? Uskonto, kulttuuri, yhteisö ja yhteiskunta leimaa sinut. Onhan sinulla syntymä aikasi lisäksi sosiaaliturvatunnus. Olet kirjoilla ja olemassa tässä maailmassa, yhteisessä yhteiskunnassa, ihmisenä kaltaistesi joukossa.

Mikä sinussa voi olla omaa, aivan sinua itseäsi? Onko sitä lainkaan vaan piileksiikö se jossakin tajunnan rajamailla?  Milloin se osa sinua tulee esille vai tuleeko sitä lainkaan tässä elämässä? Jos uskot, että olet vain kerran pistäytymässä elämässä, niin mitään todellista sinua ei ole olemassakaan. On vain kimppu lihaksia, soluja ja merkityksetön pätkä elämää? Voisiko se olla niin?

Mikä on sinua?Mistä olet saanut hengen, koskapa olet elossa, niin sinullahan täytyy olla henki. Keneltä tai mistä se on tullut? Mistä henkesi tuli pikkuriikkiseen kehoosi, kun synnyit tähän maailmaan? Äitisikö vai isäsi sen sinuun puhalsi? Jos sinussa on henki, sen on täytynyt tulla jostakin, koska sitä sinä et ole itse, eikä vanhempasi voineet luoda. Koko elämä kiteytyy tähän kysymykseen, kuka loi hengen ja mitä henki on? Tässä kohtaa tiede on yhtenä kysymys merkkinä, koska sillä suunnalla ei tiedetä, kuka loi hengen. Rationaalinen järki tarvitsee todisteita, näyttöä jostakin, jota ei voi vangita mikroskoopin linssin alle, eikä se suostu valokuvattavaksi. Mikä voi olla niin laaja ja vaikuttavuuksiltaan käsittämtön?

Tiedätkö sinä? Onko sinulla aavistustakaan, kuka sinut loi tai siis sen hengen, joka elävöittää fyysisen kulku pelisi eli kehosi? Jos aiot saada elämästäsi parhaan mahdollisen, joudut jossakin käänteessä pohtimaan tätä asiaa. Joudut kasvotusten itsesi kanssa ja jos et aiemmin suostu syventämään ajattelu tapaasi, niin viimeistään sitten, kun olet kasvotusten kuoleman kanssa. Kuoleman tullessa lähelle, ihmiset alkavat ajattelemaan elämää. Eikö meillä ennen ole aikaa ajatella, kuin vasta sitten, kun kuolema kolkuttaa ovelle tai joku läheinen kuolee? Emmekö kiireeltämme ehdi pohtimaan, hiljentymään, elämän syvemmän merkityksen äärelle ja oivaltamaan jotakin suurta?

Maailma on suuri kauppatori, joka voi viedä meidät mennessään. Kauppojen hyllyt, loistavat valot ja  houkutteleva musiikki huumaa. Tätä pitää saada lisää, kaapit ja komerot täyteen. Uutta ja parempaa, että tuntisit olevasi joku, näiden kaikkien muiden joukossa. Hinta lappu määrittää arvosi maailman silmissä.

Onko sillä hinta lapulla todellista arvoa? Onko se pääsy lippusi paremmalle paikalle? Mikä on sinun todellinen arvosi? Voiko sitä mitata maallisilla mitoilla, arvoilla ja arvo nimillä? Maailmassa raha tuo valtaa ja statusta. Koko kulutusyhteiskunta on rakennettu sen varaan, että kaikki kynnelle kykenevät valjastetaan palvelemaan mammonaa ja niitä, jotka ovat huipulla. Miten sitten on sen kaiken takana olevan hengen luojan valta kunnassa? Tarvitaanko siellä Visa kortteja, arvo papereita, bonuksia ja käyttö luottoja? Millä valuutalla siellä hoidetaan asioita? Mitä kaiken Luoja odottaa sinulta?

Ajattele-kaiken Luoja, sinunkin, on vastaus kaiken maailman kysymyksiin. Niihinkin joita ei edes ole vielä ymmärretty kysyä. Ja kaiken lisäksi Sinä olet osa Häntä.  Mitä se mahtaa merkitä? Kyse ei ole ulkoisesta vaan sisäisestä. Sisäisyytesi salaisuuksista suurin ja vaikuttavin on ymmärtää oma alkuperä ja merkitys. Kyse ei ole uskottelusta tai uskomuksesta, vaan koko olemuksesi läpäisevästä kokemuksesta. Kaiken takana, kaikessa läsnäolevana on Jumala. Käytätpä hänestä mitä nimitystä hyvänsä, kyse on aina samasta Isästä. Ihmiskunta pienemmästä isoimpiaa liittyy Häneen, hengen luomisen kautta. Ilman Isää ei ole lasta.

Sinussa on kaikki mitä voit kuvitella ja vielä enemmän. Tehtäväsi on ottaa selvää kuka oikeasti olet. Vastaus löytyy sisimmästäsi.  Ahdistus, pelko, uupumus viestii sinusta sinulle. Katso itseäsi, kuuntele mitä sydämesi kertoo ja tee parannus. Parannus on mielen muutos elämänkielteisyydestä elämänmyönteisyyteen tai toisin sanoin Jumalan kieltämisestä Jumalalle myöntymiseen. Siis kyllä elämälle, kyllä Jumalalle.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti