sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Myötätunto

Empatia tarkoittaa myötätuntoisuutta toista ihmistä kohtaan. Myötätunto on merkki välittämisestä ja välittäminen on sydämen tunne. Sydämen tunne on myös rakkaus ja ilo, mitkä antavat elämään voimaa, motivaatioata, innostusta ja läsnäolon tunnetta. Vastavoima tylsistymiselle, apatialle, energiattomuudelle, ahdistukselle, ilottomuudelle, epätoivolle, on siis aloittaa myötätunnon ja välittämisen harjoittaminen. On äärimmäisen lohduttavaa ymmärtää, että olemme toimijoita, tekjiöitä, joilla on sisäisyydessä valtavasti voimavaroja. Emme ole objekteja vaan subjekteja.

Uuden elämämme alussa joudumme väistämättä ottamaan kantaa juuri edellä mainittuihin seikkoihin. Kaikki eri variaatiot ovat näköpiirissämme ja kokemuksissamme. Se mihin päätämme ryhtyä asioiden suhteen, antaa merkityksen tulevaisuudelle, niin henkilökohtaisesti ja universaalisti. Toiminta tapamme uudistuu ja muuttuu, kun sytymme elämään. Varjojen laaksoissa eläminen ei johda mihinkään, joten meidän on kertakaikkisesti otettava itseämme niskasta kiinni.

Sydämemme henkinen prinsiippi voimistuu sitä mukaan, kun antaudumme ja avaudumme Jumalliseen ohjaukseen. Jumalallisus on energian laatu ja mitä avoimemmaksi muutumme, sen syvemmin ja voimallisemmin koemme elämää. Yhdistymme toisiimme ja niin osa osalta "taivas" tulee todellisuudeksi maanpäälle. Se ei voi tapahtua hujauksessan, koska kehityksen ja kasvun lainalaisuudet ovat sitovia. Pahantekjiä voi toki saada herätyksen ja muuttua myötätunnon läpäisemäksi, mutta ne rikkeet, joita hän on tietämättömyydessään tehnyt, täytyy sopia ja hyvittää. Karman laki ei ole muuttunut tai tullut mitättömämmäksi, näin uuden elämän aamussa. Energiat voimistavat ihmisen kasvua ja ymmärrystä. Parannuksen tekeminen on mitä suurimmassa määrin itsen muuttumista ja muuttamista. Voimme suunnata huomiomme kaukaisiin energioihin, maailman- järjestyksiin, menneisyyden huikeisiin energioihin tai tulevaisuuden utopioihin, mutta mitä se muuttaa arjessa tässä nimenomaisessa elämässä? Tuleeko maailmasta parempi, jos unohdamme tämän tilanteen, tämän arjen ja ihmiset ? Rakentuuko uusi uljas elämämme utopiaan vai mihin?

Meidän elämämme on kasvumme ja oivalluksemme tulosta. Voisi ajatella ns. kestävän kehityksen periaatteita matkallamme  kohti täyttä tietoisuutta. Meidän on luotava niin luja perustus kaikkeen elämään, että se tulee kestämään, mitä kovimman paineen. Ei ole olemassa oikopolkuja eikä helppoja ratkaisuja, koska Jumallinen oikeudenmukaisuus toimii sataprosenttisesti. jokaisen meidän kohdalla. Meidän on löydettävä itsestämme voima valita rakkaus ja myötätunto, mikäli aiomme päästä etenemään suunnitelmien mukaan. Kaiklla meillä on olemassa koodattu tieto siitä, mitä meidän on tehtävä. Jokainen tekee sen omalla tavallaan, mutta tavoite on kaikilla sama.

Muutoksien tekeminen ei vaadi niin pitkäkestoista piinaa, kuin aiemmin. Luoja on kattanut lapsilleen runsauden pöydän ja nyt meidän tulisi osata valita ne keinot, jotka vievät meitä eteenpäin. Menneisyyteen emme pääse ja tulevaisuudesta emme siltikään voi tietää kuin sen, että ensimmäinen askel ja valinta vie meitä eteenpäin. Hereillä on oltava ja tiedostava, että emme nuku onnemme ohi.


On asioita joille emme voi mitään. On asioita, joille voimme. Kaikki on energiaa ja kun suuntaamme ajatuksemme, rukouksemme ja tavoitteemme hyvään, niin matkamme onnistuu aivan varmasti. Sitoutumisemme myötätuntoiseen elämään on kulkulupamme tulevaan. Ja niin se on.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti