tiistai 6. maaliskuuta 2012

Unta ja heräämisiä

Kaikella on oikea aikansa. Oikean ajan tekemisille tunnusomaista on halu parantua. Mistä sitten pitäisi parantua, jos elämän raamit näyttävät ulkoapäin katsottuna aivan kohtuullisilta, jopa mukavan yltäkylläisiltä? Ulkoinen maailmamme on sidoksien ja rakenteellisten materialististen arvojen yhteiskunta. Ihminen on pieni mutta tärkeä koneiston osa jota tarvitaan tuotannolliseen toimintaan, että systeemi pyörii. Materialismi toimii puhtaasti ja ainoastaan rahan ehdoilla. Yhtälö tarkoittaa sitä, että ihminen sitoutuu tuottamaan rahaa systeemin sisällä, systeemi kuorii oman osuutensa veroina ja maksuina, jotta se voi tuottaa palveluita. Hyvinvointipalvelut ovat kova sana-kun kuuntelee päivän uutisia. Materialismi ei tunnista eikä tunnusta Jumalan olemassa oloa eikä ihmisen sielua tai henkeä, millä nimellä sitä nyt halutaankaan ilmaista. Siis henkiset lainalaisuudet ovat täyttä hepreaa niille jotka käyttävät aikansa ja energiansa materian tuottamiseen tai kierrättämiseen. Virallinen yhteiskuntamme joka pyörittää systeemejä, laitoksia jne. toimii poliittisin perustein. Ihmiset eli kansalaiset äänestävät päättäjiksi eli vallan käyttäjiksi mieluisiaan henkilöitä joilla on puoleen jäsenkirja lakkarissa. Virallisen vallan kahvoissa on historian saatossa ollut milloin minkäkin aatesuunnan ihmisiä. Valta on materialistille unelma ja unelmiaan toteuttavat tekevät päätöksiä omista arvoistaan ja lähtökohdistaan käsin. Hyvä ajatus, mutta toimmiko se käytännössä eli arjessa`? Miksi on niin paljon napinaa ja kielteistä puhetta? Ihmiset eivät ole tyytyväisiä tehtyihin päätöksiin. Vallan huipulla olevat ovat erkaantuneet tavallisen ihmisen elämästä ja erkaantuminen näkyy kuuluu ja tuntuu siinä, että omien etujen ajamisesta on tullut pääasia. Juopa on syvä ja syvenee koko ajan, koska ahneus on ihmisen perisynti. Nälkä kasvaa syödessä ja moraalin sekä etiikan alennustila vapauttaa vallassaolevat ahnehtimaan lisää. Niin-mistä pitäisi parantua ja kenen?

Yksittäisen ihmisen elämä on hänen itsensä luomus. Materialistit palvovat rahaa ja toimivat sen lainalaisuuksien alla. Henkisen elämän oivaltaneet tekevät kyllä osansa vallitsevien normien puitteissa mutta he tähyilevät aivan toisaalle. Sielun perspektiivistä katsottuna jokaisella ihmiseksi syntyneellä, olipa hän materialisti tai joku muu, on sielu, joka tarkoittaa Jumalan kipinää ihmisessä. Henkistä kasvua voi arvioida sen mukaan kuinka tietoiseksi ihminen on tullut omasta kipinästään, eli Jumalan osasesta itsessään. Jumalasta puhuttaessa tässä tarkoitetaan kaikista uskonnoista vapataa, henkilökohtaista tiedostamisesta korkeimmasta luovuudesta, rakkaudesta, valosta, ilosta ja energiasta. Uskonnot ovat ihmisen rakentamia uskomusjärjestelmiä ja se selittää sen, miksi maailmassa on niin lukematon määrä lahkoja, kirkkoja ja uskontosuuntia. Jumala on yksi ja ihminen haluaa luoda oman näköisen, itselle sopivan ja omaan valtapyrkimykseenkin sopivan määritelmän Jumalasta ja kaikesta siihen liittyvästä. Henkisesti virittäytynyt ihminen näkee systeemien läpi ja siitä johtuu se, että esim. materialistista systeemiä ylläpitävä kirkko koetaan vastenmieliseksi tai siitä halutaan ottaa pesä ero. Tunnusomaista henkisyydessä on suvaitsevaisuus. Jokainen saa uskoa oman viitekehyksensä mukaan. Ketään ei tuomita vaan armahdetaan. Ihminen tarvitsee tietyssä vaiheessa seurakuntaa mutta sielun tullessa enemmän esiin tilanne muuttuu. Tiedostava ihminen ymmärtää kehityksensä vievän häntä kohti valoa eli Jumalaa.  Mitä enemmän valoa sen selvemmin erottovat ne hämärät piirit, jotka ovat sidoksissa materialismiin eli hengettömyyteen. Voiko ihminen palvella kahta Jumalaa? ( rahaa tai mammonaa ja Henki Jumalaa) Yritys on kova monella suunnalla kun seuraa henkisyyden siiville valjastettuja rahan teko systeemejä. Toki myöskin niin päin, kun mietti materialisteja jotka istua nököttävät aika ajoin kirkkonsa penkillä ja yhteen liitettyjen käsien  puristuksessa tähyilevät taivaallista vahvistusta omille sijoituksilleen ja pyynteilleen lisää rahaa-kiitos! Ääripäät osoittavat sen kuinka vaikeaa onkaan pyrkiä elämään sopusoinnussa itsensä ja oman Jumalansa kanssa.

Niin-paraneminen tarkoittaa oman sisäisyyden tuntemista. Henkinen murtuminen tarkoittaa hengen murtautumista aineen läpi. Aine eli materia sitoo ihmisen. Henkisesti herännyt rikkoo materian kuoren ja astuu valoon. Valo on Jumalan valoa ja siitä hetkestä alkaa matka kotiin eli tiedostavaksi sieluksi, jolla on kestävä perustus elämänsä elämiselle. Kyse ei ole sekoamisesta tai hurahtamisesta tai hulluksi tulemisesta. Tokikin niin, että materian pauloissa oleva, tiedostamaton sielu ihminen nimeää henkistä polkua taivaltavat hurahtaneiksi tai huuhaiksi. Pimessä ollessa ei kestä sitä valoa joka tuo esille omat kestämättömät sidokset. Vapaan tahdon kautta ihminen lopulta tulee siihen elämänsä pisteeseen, että paluuta vanhaan eli materialismiin ei ole. On aika astua esiin ja siinä hetkessä sielu murtautuu läpi aineen. Alkaakseen kasvaa ja vahvistua. Tapahtuuko se yhdellä paukauksella vai hitaalla etenemisellä. Tiedän muutamia joille valaistuminen on tapahtunut kerta rytinällä mutta suurimalle osalle valaistuminen on hidas kasvun prosessi. Valaistumista ei voi nopeuttaa lukemalla kirjoja vaikkakin se auttaa asioiden jäsentelyssä. Tietoa kannattaa hankkia ja valaistuneiden sielujen kirjoja on saatvailla runsain mitoin. Kyse on kuitenkin aina jokaisen henkilökohtaisesta elämästä ja kasvusta. Henkistymisen suuntaan ryhtyminen täytyy tulla omasta tahdosta eikä toisen pakottamisesta. Ongelmia arjessa ja ihmissuhteissa syntyy siitä jos joku  herää tietoisuuteensa ja muut ovat  sitoutuneita elämään niin kuin aina ennenkin. Yhteinen kieli voi aiheuttaa ongelmia, koska toinen puhuu asioista joita ei toinen voi mitenkään mieltää tai käsittää. Toisaalta taas se joka on syttynyt henkeen ei välttämättä jaksa kiinnostua siitä  mitä seuraavaksi ostettaisiin tai mistä saataisiin lisää rahaa.

Perheet ja ihmissuhteet ovat se kasvun kenttä missä tapahtuu suurimmat väännöt. Ne ihmiset jotka ovat elämässäsi nyt, ovat niitä sieluja, joiden kanssa olet elänyt ennenkin. Tunnistat heidät kyllä ja mitä tasapainoisempia ovat suhteesi, sitä paremmin olet hoitanut asioitasi myös edellisissä elämissä. Ne suhteet jotka saavat sinut kiehumaan ja taistelumielelle ovat niitä joiden kanssa on oteltu ennenkin. Roolit muuttuvat elämästä elämiin ja esimerkiksi entinen vihamies on syntynyt lapseksesi jonka kanssa sitten ottelet tässä elämässä. Mielenkiintoisia näköaloja kun ihmissuhteita tarkastelee tästä perspektiivistä. Tavoitteeksi voisi nimetä sen, että tässä elämässä saisi ihmisuhteensa sille mallille, että ei olisi keskeneräisiä painimaatotteluitta meneillään kenenkään kanssa.

Tämä aika on henkisymisen aikaa. Moni sielu on edennyt kasvussaan siihen pisteeseen, että irtiotto metriasta on vääjäämätöntä. Mitä tapahtuu materialistiselle maailmalle ja niille jotka pitäytyvät rahan valtaan? Sitä ei kannata murehtia, koska Jumalan oikeudenmukaisuus koskee kaikkea ja kaikkia. Se mihin ryhtyy on sen sijaan äärimmäisen tärkeä kysymys. Mihin käytät aikasi ja energiasi? Huopaamiseen ja soutamiseen kahden maailman välissä? Se ei vie sinua eteenpäin ja ehkä tarvitsen sen kokemuksen lopulliseen irtipäästämiseen koska voimat kyllä ehtyvät siinä myllyssä. Halutessasi päästä selvyyteen niin pysähdy elämäsi äärelle ja kuuntele mitä sydämesi sanoo. Kysy itseltäsi oletko siinä työssä joka tyydyttää sinua myös henkisesti. Opettele meditoimaan koska juuri se vahvistaa sinua niin henkisesti kuin fyysisesti. Rukous on puhetta Jumalalle ja meditaatio on Jumlan kuuntelemista. Älä odota saavasi vastauksia sillä silmänräpäytyksellä kun innostut. Miten vastaanottimesi voisi ottaa välitettäväkseen taivaallista tietoa kun se on tähän asti ollut kiinnostunut vain katastrofeista ja pörssikursseista? Lopeta itsesi myrkyttäminen eli särky-uni ja muiden tietoisuutta hämärtävien pillerien popsiminen, lopeta tupakointi ja viinan kittaaminen. Henkiminäsi tukahtuu niistä. Ota uusi suunta ja rakenna uusi sisältö vapaa-ajallesi. Opettele suhtautumaan itseesi, elämääsi ja toisiin ihmisiin MYÖNTEISEMMIN! Negatiivinen asenne on suurin ja haastavin vastus matkallasi omaksi todelliseksi itseksesi. Mitä enemmän valitat ja arvostelet sitä syvemmältä sinun on noustava pintaan. Siinä on suurin työmaasi -ikinä! Muista että et ole yksin. Älä lannistu  vaan rukoile vahvistumista, niin että pystyt tekemään asioillesi ja asenteillesi jotakin. Parannus tarkoittaa mielenmuutosta. Muuta siis mielesi myönteiseksi, kiinnity hyvään, pidä yllä positiivisuutta, ajattele hyviä ajatuksia, ole kiitollinen ja kiitä kaikesta. Jumala on luvannut pitää huolen sinusta. Sinun tehtäväsi on tuoda itsesi Jumalan valoon. Tee sinä oma osuutesi ja tulet kokemaan vapautuksen.
Hyäntekeväisyys tarkoittaa myös hyvän tekemistä itselle. Ehkä se onkin niin, että ensin on pystyttävä tekemään hyviä ratkaisuja omassa itsessä, omassa arjessa, omassa perheessä, omassa ystäväpiirissä. Hyvän tekeminen tarkoittaa sitä, että ketään ei nujerreta eikä nujerruta itsekkään. Jossakin vaiheessa tulee tilanne että voi tajuta olevansa olemassa, elossa. Ei siihen hetkeen ole enää pitkä matka-koskpa luit tätäkin tekstiä tänne asti. Onnea matkaan. Rohkeutta. Sitkeyttä. Joustavuutta ja ennen kaikkea päättäväisyyttä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti