sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Energian kieli on elämän kieltä

Energia virtaa, elävöittää, liikuttaa, saa tuntemaan. Kasvu, eteneminen, laajentuminen, ongelmien ratkaisukyky, ilo, onni ja onnistuminen, ovat energiasta riippuvaisia. Mitä on tuo energia ja miten sen kanssa pääsee sinuiksi? Sinuksi pääseminen tarkoittaa tuntemusta ja tietoa omasta energisestä tilasta. Jokainen on asiantuntija omassa olemisessaan mutta ensin on käännyttävä tarkastelemaan ja tutkimaan omia fiiliksiä.

Perusta on siis tuntemuksessa toimiiko vaiko ei? Kehollisesti asiaa voi tarkastella oman terveydentilan ja viriliteetin kautta. Silloin kun energia virtaa, keho toimii ja on tasapainossa. Mielen ja tunteiden tutkimisessa pätee sama. Tasapaino on tunnusomaista hyvälle energian virtaukselle. Tunteiden ja tuntemusten tasapaino säteilee läpi koko olemisen. Yli reagoinnit tai saamattomuus ja lannistuneisuus ovat taas merkkinä epä tasapainosta tai häiriöstä. Energiatasoja tutkittaessa ei tehdä diagnooseja eikä nimetä vaivoja, vaan tutkitaan tilaa arvioinnin avulla. Hyvä mittari on esimerkiksi yhdestä kymmeneen. Yksi ei virtausta, jumissa ollaan ja kymppi-olo on kerrassaan loistokas.

Energian alkuperä on myös tärkeä ymmärtää ja tietää. Energia on Jumalan virtausta universumista. Sitä voidaan nimetä laatusanoilla rakkaus, ilo, valo, voima... Keho tai ruumis, millä nimellä sitä nyt kutsutaankin, on maasta. Eli alkuaineet löytyvät niin luonnosta, ihmisen kehosta kuin tähdistä. Se mikä tekee ihmisestä ihmisen on sielu tai henki. Siis kun energia eli Jumalasta osa virtaa läpi kaikkeuden, niin virtaus läpäisee kaiken olevaisen, myös ihmisen. Tässä on tärkeä tajuta, että ihminen on vapaantahtonsa kautta siivilä sille energialle mikä luonnostaan virtaa. Eli asenne ja sielun tila värittää sen neutraalin energian ihmisen tahdon mukaan. Esimerkkinä ihminen joka suhtautuu elämään ja itseensä myönteisesti saa suuremman hyödyn ja voiman elämiseensä kuin kanssa kulkija, joka värittää elämänsä kielteisyyden ja vähättelyn kautta. Hyvinvoinnin kannalta tämä on ratkaiseva tekijä.

Geeniperimä eli suvun rasitus on pääosin  keholla ilmenevä asia. Jos suvussa on sydäntauteja tai muita perinnöllisiä sairauksia niin ei ole itsestään selvää, että kaikki suvun jäsnet sairastuvat. Mikä merkitys tässä on elämänmyöteisyydellä? On tehty tutkimuksia, joissa todetaan että positiivisesti suhtautuvat eivät sairastu niin herkästi kuin negatiivisesti suhtautuvat. Eli energia vaikuttaa niin henkiseen kuin keholliseen immuunivasteeseen myönteisesti. Henkinen eli Jumalasta lähtöisin oleva energia läpäisee aineen eli kehon. Ihminen virittyy henkiseen olemukseensa eli Jumalalliseen ja saa runsainmitoin voimaa elämiseensä, ongelmiensa ratkaisuun, terveytensä ylläpitoon jne.

Ihmisen energiakeskukset eli chakrat ovat hienoin energiasiivilä, mikä mahdollistaa energisen työskentelyn itsessään ja jonka kautta ihminen liittyy kaikkeen mikä on. Ihmisen energia systeemi jaottuu eri laatuisiin energioihin joilla on oma säveltaajuutensa ja värinsä. Chakrojen tasapainoa voidaan mitata ulkoisesti mutta ihminen itse kykenee tunnistamaan niiden tilan sisäisesti. Näistä asioista on kirjoitettu kirjoja niin kauan kun kirjoitusta on ihmisellä ollut. Kyse ei ole mistään new age asiasta vaan se juontaa juurensa historian aamuhämäriin ja jo ennen sitä... Kiinalaiset ovat tienneet energiat jo tuhansia vuosia ja heidän akupunktionsa pohjautuu juuri energiatasoihin. Meridiaanit eli energiakanavat ovat yksi osa tätä ihmisen eneragiasysteemiä. Haluan aina yksinkertaistaa asioita ja se joka haluaa tietää pilkulleen mitä ja miten, niin ei kun opiskelemaan asiaa.

Spirituaalinen ihmiskäsitys istuu energia systeemiin hyvin. On kuin se kokoaisi tiedon palaset yhteen ja toisi niihin ymmärryksen. On muistettava, että järki ja ymmärrys ovat ihmisen yksi voimavara ja myös se puoli on tarkoitettu käyttöön otettavaksi. Kyse ei ole sokeasta uskomuksesta silloin kun asian sisällön voi ymmärtää ja tietää sen toimivaksi. Silloin ihmisellä on käytössään koko kapasiteettinsa ja sitä ei voi mikään kumota tai tehdä tyhjäksi. Totuus on tarua ihmeellisempää ja kuitenkin niin äärimmäisen yksinkertaista. Sielu on osa Jumalaa. Luomisen alussa Jumala sinkosi kipinät kehityksen kiertoon. Kehityksen tarkoituksena on, että sielu kasvaa Jumalan kanssa luovaksi. Tulee tietoiseksi omasta alkuperästään, Jumalasta, ja palaa jossakin vaiheessa takaisin Luojansa luo. Mitä tapahtuu tässä kehityksen ketjussa? Esimerkkinä voi mainita sen kuinka timantti hioutuu tuhansien asteiden kuumuudessa siksi hohtavaksi, täysin puhtaaksi karkeammista aineista, niin että sen läpi taittuu kaikki sateenkaaren energiat. Jos kuvittelemme alkumme pieneksi kivenmurikaksi, niin kuinka monen uunin kautta meistä voi kuoriutua ja hioutua timantti? Kyse on kuoriutumisesta raskaista ja kielteisistä olemuspuolista. Itsekkyys, mustasukkaisuus, ahneus, viha, kateus, vähättely, anteeksi antamattomuus, raakuus......

Mistä sitten voit tunnistaa oman tilasi? Kuinka voit? Miten elämäsi sujuu? Miten ystävien ja sukulaisten tai naapureiden kanssa menee? Kaikki on nähtävillä tässä nimenomaisessa elämänhetkessä. Asenne siis siiviläsi valottaa tai varjottaa olemistasi. Sinulla on onnen avaimet omassa lakkarissasi mutta oletko sinä halukas tai valmis ottamaan ne käyttöösi? Jos elämäntilanne on täynnä sotkua ja epätasapainoa, se merkitsee tekemättömiä töitä. Hyvinvointi on tekoja. Jos olet jumissa niin yksi itsehoidollinen keino on opetella tuntemaan energiakeskukset ja niiden vahvistaminen ja tasapainottaminen. Toisaalta on helpompaa käydä energiahoidossa, koska ne jotka välittävät energiaa kykenevät opastamaan sinua näissä asioissa. Siis sitä mitä tarvitset voidaksesi paremmin. Ole kuitenkin tarkkana hoitajan valinnan suhteen, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin sen joka energioita välittää, tulee olla terve ja henkisesti tasapainossa. Yhden viikonlopun pikakurssilla ei näitä asioita opita olkoonkin että motivaatio olisi kohdallaan.

Kaikki on siis valmista niille joilla on tarvittava määrä kokemuksia elämisestä. Niille jotka rämpivät voi sanoa, että rämpimiselläkin on tarkoituksensa. Vain rämpimisen kautta ihminen oivaltaa ja oppii. Sitä taitoa ja tietoa ei saa kirjoja lukemalla vaan elämällä täyttä elämää. Ahdistuksien, pelkojen, surujen ja vastoinkäymisten syynä on kasvuun saattaminen. Jotakin täytyy muuttua itsessä, omassa elämässä ja omissa korvienvälissä. Toisten syyllistäminen ja vahingoittaminen vaikeuttaa omaa kasvua jossakin vaiheessa. Karman laki-sitä saat mitä annat-tulee tässä toteen näytetyksi.

Jumala on täysin oikeudenmukainen ja hänen henkiset lakinsa toimivat kaikilla tasoilla. Yksikään ihminen ei voi oikoa tai päästä helpommalla kuin toinen. Ihmisen lait ovat ihmisen  ja Jumala ei puutu niihin. Kehitys ja eteneminen ovat sielun sisäisyyteen istuttetuja tarpeita. Ihmiskunnan kehittymistä voidaan tarkastella tästä perspektiivistä. Ihmiskunta koostuu yskilöistä ja lopulta kyse on jokaisen yksilön kehittymisestä. Transformaatio, muodonmuutos siitä tässä on kyse.

Mitä tarvitset tänään ollaksesi tasapainossa? Kaikki tarvittava on ulottuvillasi. Kysymys kuuluu-haluatko sinä muuttua myönteisemmäksi, rakastavammaksi? Oletko valmis muuttamaan asennettasi elämänmyönteisemmäksi? Parannuksen tekeminen tarkoittaa mielen muutosta. Sinä itse olet oman elämäsi luova voima, sinä itse vastaat valinnoistasi ja niiden seurauksista niin itsellesi kuin Jumalalle
 

Muista kuitenkin, että Jumala ei ole koston eikä rangaistuksen Jumala, vaan oikeudenmukaisuuden ja totuuden Jumala. Olet hänen luomuksensa ja hän on aina tavoitettavissasi, mikäli niin haluat. Erillisyyden tuntemuksesi on harha johon on helppo samaistua ja se kuuluu yhtenä kokemuksellisena opinkappaleena tässä vaiheessa elämää. Elämä on ikuinen, olet aina ollut olemassa ja tulet aina olemaan. Muotosi muuttuu kasvupyrkimyksiesi mukaan mutta sielusi on sama. Se ikuinen osa joka on matkalla kotiin. Muodonmuutoksien kautta pääset lopulta siihen tilaan mikä on Jumalan tarkoitus ja tahto. Amen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti