tiistai 4. syyskuuta 2012

Henkimaailma- todellinen kotimme

Olla tietoinen siitä, että elämä ei rajoitu fyysiseen kehoon ja materiaan, on elämistä rikastuttava kokemus. Huomaathan, että kyse ei ole uskomuksesta vaan kokemuksesta. Uskomuksen ja kokemuksen ero on huima. Uskotellessasi itsellesi jotakin, et useinkaan tiedä tai tunne uskomuksen alkuperää ja sitä, mistä se on saanut alkunsa. Se on kuin juoru, joka leviää ihmisestä ihmiselle, useinkin vailla kritiikkiä tai pohdintaa. Kokemus on aina henkilökohtaista, johon lisäksi liittyy aisti kokemuksen ja järkeilyn vuorottelua. Kokija on usein kokemuksensa kanssa yksin. Se tekee henkimaailmaan liittyvät kokemukset hyvin "vaikeiksi" kokijalle itselleen, koska usein kokija jää yksin pohtimaan, oliko kokemus totta vai jotakin muuta. Leimatuksi tulemisen pelko voi aiheuttaa pitkä kestoista ahdistusta, mutta myöskin samalla ihminen "jäädyttää" itsensä näille kokemuksille. Juuri nämä kokemukset voivat olla merkkinä siitä, että ihmisellä on herkkyyttä toimia linkkinä, eri elämäntasojen välillä.

Pelottelun historia jäytää edelleenkin yhteisöjämme. Onko millään muulla elämän osa-alueella tehty enemmän hirmutekoja, kuin liittyen näihin kokemuksiin? Ei siitä niin kauaa ole, kun noitaroviot paloivat ympäri pohjoismaita ja eurooppaa. Jälleensyntymisen kierrossa ollessamme, voihan olla, että arkuus tuoda esiin omaa herkkyyttään tässä elämässä, taustalla on jo muutama roviolla kärvennys kokemus. Siitäkin syystä ja ehkä juuri sen vuoksi, meidän on uskallettava astua esiin kokemuksinemme. Olkoonkin, että kanssa matkustajat pilkkaavat ja naureskelevat asioille. Sen he tekevät tietämättömyyttään ja siksi siihen ei kannata jäädä pahoittelemaan ja vähättelemään. Jossakin elämässään heidän ivansa kopsahtaa omaan nilkkaan, se on Luojan laki, jota ei kukaan meistä pääse pakoon. Kasvu ja edistyminen tapahtuu näiden omaan nilkkaan kopsahduksien avulla tokikin niin, että aina ei ole kyse pelkästä kopsahduksesta. Mitä sitä itse kukin tarvitsee, ennen kuin on valmis ajattelemaan asioista, vähän laajemmin ja syvällisemmin? Uskomukset ovat voimakkaimpia esteitä elää onnellista ja runsasta elämää.

On muistettava, että olemme jokainen juuri siinä kohdassa, mihin olemme elämämme, aikain saatossa, rakentaneet. Kukaan ei voi olla yhtään sen herkempi, kuin oikeassa elämässään on. Tämä oikea elämä tarkoittaa, henkimaailman elämää. Olemmahan kaikki jo nyt henkiä, olkoonkin että palttoomme poikkeaa hengenpalttoista henkimaailmassa itsessään. Ne vahvuudet, joita olemme opettelemassa tässä sfäärissä, on tarkoin määriteltyjä esimerkiksi Raamatussa. Johanneksen evankeljumi ja Jeesuksen opetukset, pitävät sisällään kaiken sen henkisen tiedon, mitä tarvitsemme täällä elämiseen. Olkoonkin, että Raamattua on käännelty ja väännelty uskonnollisten asiantuntijoiden toimesta. Henkisestä perspektiivistä, henkisillä- eli sielun silmillä luettaessa, tekstit kertovat se, mitä etsimme ohjenuoraksemme. Henkisillä silmillä tarkoittaa sielullisesta lähtökohdasta eli ei maallisesta ja materiaalisesta tasosta päin. Deepac Chopran Kolmas Jeesus on hyvä kirja luettavaksi tässä kohtaa. Samoin kuin Allan Kardekin kirjat sekä Nosso Lar ja Sanantuojat.

Jumalan yhteys on totta, kun avaudumme siihen suuntaan. Henkiset lait pätevät ja jos omaan edes sen sinapinsiemenen verran uskoa, voin alkaa avautumaan näille asioille turvallisesti ja iloiten. Ei ole mitään pelottavaa saada yhteys henkimaailmaan, kun tietää ja ymmärtää, mitä on tapahtumassa. Tietämättömyys luo pelkoa ja siksi on äärimmäisen tärkeä lähteä ottamaan selvää, mistä on kysymys.Onneksi tänään on olemassa jo paljon puoluetonta tietoa asioista, on tutkimuksia ja ennen kaikkea kokemuksia, monella eri ihmisellä, että enään ei tarvitse jäädä pelkoihinsa yksin. Henkimaailma on tullut lähelle, koska moni on elänyt riittävästi ja herkkyys on lisääntynyt näille asioille. Kyse ei ole muoti-ilmiöstä vaan ihmisen henkistymisen määrästä ja laadusta.

Meediot ovat olleet historiassa ihmisiä, joihin on luotettu ja joiden kykyjä on arvostettu. On tärkeää ja hyvin keskeistä käsittää, että meedioksi ei tulla yhden yön kurssilla. Kyse on hienojakoisista asioista, että erottelukyvyn hiomiseen voi kulua vuosikymmeniä. Toki on meedioita, jotka jo nuoruudessa välittävät viestejä, mutta heitä on harvassa. Kyseessä on tuolloin "vanha sielu", jolla on ollut eväät tullessaan, syntyessään tähän elämään. Itse lukeudun siihen sakkiin, joka on väistellyt asioita siinä luulossa, että se ei kuulu nyt meneillään olevan elämänsuunnitelmaan. Täytyy kuitenkin todeta, että herkkyyttä ei voi piilottaa loputtomiin. Se tulee esille, joka tapauksessa. Mitä järkeä on jättää lahjansa käyttämättä, jos kerran sellaisen on saanut hiottua? Kyse on nimenomaan lahjasta, joka on tarkoitettu Jumalan rakkauden esille tuomiseen ja siihen lohtuun, että rakkaus on todellisuutemme. Henkimaailma opettaa meitä ja antaa meille kaiken tuen, tälle osalle matkaa, jos tahdomme niin. Mikä muu antaa meille aiheen elää, kuin se tieto, että olemme ikuisia. Sen tiedon käsittäminen antaa selvityksen ja ymmärryksen kaikkiin kipeimpiinkin asioihin elämässämme. Kukaan meistä ei ole merkityksetön. Kaikilla meillä on sama matka kotiin ja jokainen käy prosessinsa läpi, niin kuin Jumala rakkaudessaan on säätänyt.

Katso itseäsi ja elämääsi henkisestä perspektiivistä. Ota "suurennuslasi" avuksi ja tutki kuinka hienot yhtedet ovatkaan,  kaikkien elämässäsi vaikuttavien ihmisten ja tapahtumien kesken. Katso luontoa, eläimiä, kasveja, jokia, meriä  ja maisemia. Kaikessa näkyy luomisen henki ja sinä olet osa juuri sitä. Oppimassa täällä ollaan ja kun löydämme tiemme toistemme luo, meistä kasvaa aina vain suurempi joukko ihmisiä, joilla sykkii valo sydän. Valossa voimme edetä, toinen toistamme tukien ja aina vain herkemmin aistien, sen suunnattoman lohdutuksen ja rakkauden, mitä sisaremme ja veljemme henkimaailmasta meille tarjoavat.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti