torstai 5. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen sanoma

Tätä asiaa olen pohtinut monta monta monta kertaa. Pohtinut sitä mitä kirkko opettaa ja mitä se pitää absoluuttisena totuutena ja johon sen pelastus sanoma perustuu. En ala tässä perustelemaan mihin tulokseen olen päätynyt, vaan hiljennyn välittämään, sitä tietoa minkä henkimaailma välittää.


" Kiitämme tästä mahdollisudesta tuoda terveisiä hengenmaailmasta. Täältä, jossa vastaukset ovat nähtävillä kirkkautena. Kirkkaudessa ei ole varjoja, joiden taakse voi piiloutua tai piilottaa asioita, tapahtumia ja mitään muutakaan. Maailma on varjoja täynnä, koska ihmisen kehitys kulkee varjoista valoon. Se joka pitää varjoja totuutenaan, on vielä matkanteossaan keskeneräinen eikä häntäkään voida moittia. On tärkeää ymmärtää kasvun ja valaistumisen merkitys. Henkistyminen avaa näköalan ymmärrykselle, kyse ei siis ole uskomuksesta tai uskottelusta, vaan tietämisestä ja tiedostamisesta. 


Me emme tuomitse ketään, koska ymmärrämme, että jokainen elää juuri siinä missä hänen tuleekin elää. Hän uskoo siihen, millä hän tulee ravituksi. Olkoonkin niin, että uskomisilla ei ole todellisuus pohjaa, täällä hengenmaailmassa. Tuomitseminen ja oikeaoppisuuteen vetoaminen, ei kuulu henkistymiseen eikä  tänne hengenmaailmoihin. On hyvä tarkastella ja tutkia asioita monesta eri perspektiivistä.  Jokaisella ihmisellä on oma näkemyksensä niin historiallisista tapahtumista kuin nykyisyydestäkin. Ihmisen vapaa tahto valita uskomuksena, todentuu juuri niin itsenäiseksi, kuin hänen henkinen ymmärryksensä ilmenee.

Maallisen elämän merkittävyys tulee mitatuksi siinä, miten ihminen oppii Jeesuksen Kristuksen välittämän tiedon ja totuuden henkistymisestä. Rakkaus ja anteeksi antaminen on perusläksy jota vasten kaikki ihmisen teot punnitaan. Jeesus Kristus on henkinen mestari, joka omalla elämällään näyttää tien totuuteen eli tien Jumalan luokse. Se mitä hänen elämänsä oli ihmisen muodossa ja miten häntä kohdeltiin sen elämän lopussa, sisältää paljon väritettyä tietoa. Siihen on kuitenkin turha juuttua, koska tärkeintä tämän ajan inkarnoituneille sieluille on se, että kuolemaa ei ole. On hengen voitto aineesta ja sitä Jeesus Kristus todistaa yhä edelleen.

Haluamme muistuttaa siitä, kun tutkitte, pohditte ja mietiskelette asoita, että  totuus verhoutuu ihmisen oman mielen ja opetettujen tapojen harsoon. Totuus ei muutu, koska Jumala on totuus. Ihmisen luomat kuvitteelliset uskomukset muuttuvat kehittymisen myötä.  On kuin harso ohenisi ja vähitellen ihmisen tietoisuus astuu valoon. Ihmisen henkiseen kehitykseen kuuluu tutkia, pohtia ja ehdollistaa. Se, joka sokeasti uskoo, on uskomuksiensa orja ja häneen voi vaikuttaa ulkoapäin hyvinkin sitovasti. Valon murtautuessa esiin, sitä ei voi enää hallita kukaan. Valossa on totuus, joka kestää kaiken tutkimuksen ja se ei muutu. Siinä on kasvun päätepiste, sillä henkisellä ulottuvuudella, missä ihminen on. Se ei ole loppu, vaan alku. Alku uudelle täydellisemmälle elämälle. Siinä ei operoida hämärässä vaan valossa.


Elämän Mestari on henkistynyt sielu joka kykenee ymmärtämään elämän. Se onko sielu inkarnoituneena ihmiseksi tai onko hän hengenmaailmassa, ei muuta sielun tehtävää kasvaa ja kehittyä. Niin täällä ylhäällä kuin siellä alhaalla. Tässäkin sanonnassa piilee tulkinta jonka jokainen tulkitsee omalla tavallaan. Sanat eivät kerro koko totuutta. Alhaalla oleminen tarkoittaa aineessa elämistä, ylhäällä oleminen on hengen olemuksen kuvaus. Kuitenkin niin, että sielu voi matkata kummassakin todellisuudessa, sen mukaan, kuinka tiedostava se on ja mitä tehtäviä hän ottanut tehdäkseen.


Haluamme rohkaista Sinua, oletpa missä tahansa ja teetpä mitä tahansa. Halusi edetä on jo merkki tiedostavasta sielusta. Pyrkimyksesi tasapainoon viittaa tahtosi valjastamiseen hyvän edistämiseen elämässäsi. Tee se, minkä tunnet ja tiedät oikeaksi. Jos epäilet, rukoile vahvistusta itsellesi. Me täällä, olemme sitä varten, että vahvistamme sinua hengessä ja totuudessa. Saat tarvitsemasi tiedon, mutta ole kärsivällinen. Se ei aina tule siinä muodossa, kuin toivot. Erottelukyky, on yksi kaikkein tärkeimmistä vahvuuksista, kun etenet elämässäsi. Kaikki ei rakenna sinua, joten ole tarkkana, mihin ryhdyt. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että torjut lähimmäisesi avunpyynnöt siksi, että sinulla on meneillään henkistymisen kausi. Ole antamisessakin oikeudenmukainen, koska on niitä, jotka pyytävät itsekkydestään sellaista, mitä itse eivät viitsi tehdä. Älä lankea siihen ansaan, koska silloin toimit vastoin totuutta.

Jeesuksen Kristuksen rakkaus virtaa kaiken olevaisen läpi. Nyt kun kristikunta hiljentyy mietiskelemään ja rukoilemaan, yhdymme siihen rukoukseen, joka tuoa toivoa toivottomuuteen, valoa pimeyteen, uskoa epäuskoon, iloa ilottomuuteen ja todellista ymmärrystä ihmisen kasvuun ja kehittymiseen siihen olomuotoon, joka on hänen todellinen itsensä. Varjot väistyvät ja Jumalan rakkaus valtaa jokaisen sydämen. Se olkoon tavoite ja päämäärä niin siellä kuin täällä. Jää rauhaan ja anna valosi loistaa siinä määrin, kuin se on mahdollista." AmenEi kommentteja :

Lähetä kommentti