sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Lempeä muutos

Olemme asiantuntijoita omassa elämässä ja itsessämme. Kaikki kokemukset hitsautuvat meihin muistoina ja tunnetiloina. Osaammeko käyttää tietojamme ja kokemuksiamme elämämme järjestämiseen, tasapainottamiseen ja hyvinvointiin? Annammeko itsellemme tilaa ja aikaa järjestellä asioita vai olemmeko niin täynnä kaikkea ja kaikkia, että emme saa otetta itsestämme, tekemisistämme, ajattelusta ja valinnoista? Hautaamme oivalluksemme siihen kaikkeen mitä pitää, täytyy ja kuuluu tehdä, sanoa ja toimittaa. Kasvaminen on lempeää muutosta, mutta kasvua ei tapahdu, jos emme ymmärrä mitä on tapahtumassa. Asiat riistäytyvät käsistä ja näistä asioiden riistäytymisistä saamme lukea lehdistä. Mistä muusta näissä perhekatastrofeissa on kyse, kuin elämän asioiden riistäytymisestä kaikkien käsistä?

Ennaltaehkäisy, tuo mystinen sana, jota voisi kutusa myös välittämiseksi ajoissa, on vastuun ottoa itsestä ja omista valinnoista. Asioiden hoitaminen ajoissa estää elämän kurjistumisen. Kysymys kuuluu, miksi niin ei toimita? Materialistinen maailmamme mikä lietsoo kilpailua, kasvua, kovia arvoja, menestymistä hinnalla millä hyvänsä, on suoraan yksi syy. Siihen suden kuoppaan voidaan uhrata koko elämä ja vastausta tai selitystä ei löydy sieltä, koska systeemi ei voi "puukotta" itseään. Mikä puuttuu ja mitä on liikaa? Liikaa työtä, liikaa kilpailua, liikaa suorittamista, liikaa itsekkyyttä, liikaa omistamista jne. Liian vähän tai ei ollenkaan lempeyttä, välittämistä, rakkautta ja henkistä näköalaa. Materialismin idea on kuluttaa ja se iskee kipemmin ihmiseen, joka kuluttaa itsensä sen hyvän eteen, mikä katoaa ja mitä ei ole tarkoitettu edes kestämään. Uupumisen hiipiessä elämään, arviointikyky katoaa ja kaikki se hyvä, joka joskus on koettu hyvänä, voi muuttua helvetiksi.

Onko lempeä muutos mahdollista? Tässä vaiheessa, kun koko systeemi natisee liitoksissaan, näyttää että yksilöiden tarve tehdä muutoksia, on pakokauhun tai sekasorron keskeltä pakenemista, keinolla millä hyvänsä. Lempeeä muutokseen tarvitaan tietoisuutta ja ymmärrystä toisenlaisesta todellisuudesta. Täytyy olla tiedossa, mitä varten ja miksi elämässä yleensä ollaan. Motivaatio ja voima rakentuu sen tiedon kautta. Sitä tietoisuutta ei voi ostaa ja sitä ei voi suorittamisen kautta  hankkia. Siinä on se huikea ero, mutta kuinka pitkä matka ihmisellä, kenellä tahansa meistä, on oivaltaa olevansa enempi henkeä kuin ainetta? Jos ihminen ei tiedä mistään muusta kuin materiasta ja hän uskoo vain siihen, niin hänellä ei ole yhteyttä henkeen. Ja kun yhteys henkeen puuttuu niin puuttuu yhteys myös kaiken Luojaan, Jumalaan ja hänen maailmaansa. On muistettava, että Jumala ei lakkaa olemasta, vaikuttamasta vaikka ihminen ei häneen uskokkaan. Ihminen ei voi palvella kahta Jumalaa, mammonaa ja itse Luojaa. Jossakin elämän käänteessä ihminen valitsee lopulta Jumalan, koska sitten on jo niin paljon kokemuksia ja tietoa, mistä elämässä on todellisesti kyse.


" Rakkaat lapset, yritys selittää sitä, mitä maailmassanne on tapahtumassa, vaatii pohdintaa ja jatkuuvuuden käsittämistä. Se missä ihminen on, on seurausta pitkistä ajanjaksoista ja useista elämistä. Jumalan laki on ehdoton oikeudenmukaisuus kaiken kesken ja kaikkien suhteen. Siihen oikeudenmukaisuuteen kuuluu ihmisen elämän seurauksien ja syiden jatkumot. Mitään ei tapahdu irrallisesti ja seurauksitta. Ihmisen vapaa tahto koskee kaikkia tasoja, ajatuksia, sanoja ja tekoja. Jo se, että ajattelee alkavansa johonkin johtaa jonkun asteiseen seuraukseen. Kun ihminen ajattelee alkavansa johonkin, mutta käyttää järkeään eli valintaansa, toteuttaako hän aikeensa vaiko ei, niin juuri siinä kohden tapahtuu valinta Jumallallisen ja ei Jumalallisen välillä. Ihmisellä on järki ja henkinen tietoisuus murtautuu esiin juuri järjen ja ymmärryksen kautta. Järki ja ymmärrys antaa tilaa harkita ja valita. Kun valinnan taustalla on Jumalan tiedostaminen, ihminen valitsee oikeudenmukaisesti suhteessa itseensä, lähimmäisiinsä ja Jumlaan. Jos ihminen elää elämää, jossa ei ole Jumalaa, niin hänen valintansa juontuvat itsekkyydestä ja pelosta. Pelko saa ihmisen toimimaan hätiköidysti, paniikissa ja täysin tiedostamatta seurauksista. Sillä voidaan selittää niitä surullisia tapahtumia joita yhteiskunnassanne tapahtuu. Jumalan tahto on aina rakkaus, anteeksianto ja luottamus. Ihmisen tahto rakentuu siitä perustasta, mitä hän on itselleen rakentanut siinä tiedon ja ymmärryksen tasossa, missä hän on. Tässä on äärimmäisen tärkeä näköala, jota voi tutkia ja pohdiskella.


Elämä on sitä miksi se tehdään tai ylevämmin sanottuna luodaan. Sinä lapseni, luot oman todellisuuteesi, omien valintojesi kautta ja avulla. Kokemukset joissa olet juuri nyt, ovat seurausta valinnoistasi. Tunnistat oman kasvusi vaatimukset siitä, kuinka paljon tiedät ja tunnet olevan tehtävää esimerkiksi ihmissuhteisiisi nähden. Oletko tyytyväinen työhösi ja siihen mihin käytät aikaasi ja energiaasi? Ristiriidat ovat merkkejä siitä, että on tehtävä töitä niiden selvittämiseksi. Näemme ja ymmärrämme, että asiat ja tilanteet vaativat juuri lempeää muutosta. Lempeän muutoksen aikaan saaminen alkaa rehellisyydestä. Jos kykenisit olemaan täysin rehellinen itsellesi, niin siitä avautuvat uudet mahdollisuudet valita uudistavia tapoja toimia elämän vaikeuksissa. Elämän vaikeudet kasvattavat ja kun pyrit tiedostamaan tämän kasvattavan vaikutuksen, voit vapauttaa omaa energiaasi asioiden toteuttamiseksi Jumalasta päin. Olet Jumalan kanssa Luova. Mitä enemmän luot rakkaudesta päin, sen enemmän Jumalan todellisuus tulee todeksi elämässäsi, perheessäsi ja yhteisössäsi.


Kyse on ryhtymisestä. Juuri nyt maailmankaikkeus on järjestätymässä uuteen ulottuvuuteen, vanha murtuu ja uusi on asettutumassa sopusointuisempaan asemaan. Kasvussa ja etenemisessä on aina kyse sopusointuisemman tilan saavuttamisesta suhteessa kaikkeen ja kaikkeuteen. Vanha murtuu joka tapauksessa, koska se on Jumalan kasvun tahto. Yhden ihmisen perspektiivistä katsottuna elämä voi näyttää kaaokselta, mutta kun sitä katselee täältä, niin kaikki on järjestyksessä. Mikä huikea ero onkaan hengenmaailman ja aineellisen elämän välillä! Meillä on mahdollisuus ja lupa auttaa teitä. Voimme auttaa, jos sinä haluat tai pyydät niin. Muutoin emme voi sekaantua elämääsi, ajatuksiisi saati valintoihisi. Pyyntösi on meille pyhä ja teemme voitavamme, jotta saisit sen avun joka vie sinua eteenpäin. Annamme sinulle oivalluksia, ajatuksia ja luovuuden ilmentymiä. Ongelmiesi ratkaiseminen lempeyden kautta, on suuri henkinen voitto, joka vahvistaa yhteyttäsi Rakastavaan Jumalaan. Jos hätäilisit vähemmän ja luottaisit elämän rakentaviin voimiin, niin kasvusi ei olisi niin tuskaista. Kaikki mahdollisuudet ovat aina ulottuvillasi, tarvitset vain uskoa ja rohkeutta kohdata oma sisäisyytesi. Me täällä olemme sinua varten, tokikin niin, että myös meillä on omat kasvunvaateemme. Kun sinä kasvat niin mekin etenemme. Niin kaikki liittyy kaikkeen ja voit kuvitella, miltä näyttä maailmankaikkeus, kun kaikkien tietoisuuden valo syttyy. Olemme kaikki valona ja valossa. Siinä on Jumalan rakkaus, totuus ja todellisuus. Mitä enemmän voit toimia valoon nähden, sitä enemmän on valoa. Olet äärimmäisen tärkeä tässä luomisen ketjussa, koska Jumala tarvitsee juuri sinua, valoasi ja sitä että teet valintasi vapaaehtoisesti."

Rukoileminen on puhetta Jumalalle ja hiljentyminen on Jumalan kuuntelemista. Rukoilen elämän puolesta, että kykenen tuomaan valoa tähän elämäntilanteeseen jossa olen perheeni ja ystävieni kanssa. Tähän sunnuntaihin, kun kodissani on lapsia, joiden elämää varjostaa epätietoisuus ja ahdistus. Rakas Jumala, pyydän voimaa ammentaa rakkautta, välittämistä ja iloa näihin hetkiin. Että kykenen omalta osaltani tuomaan toivoa toivottomuuteen, että voin jakaa kestävää luottamusta oikeudenmukaisuuteen, olkoonkin niin, että luottamuksen puute on tuonut nämä lapset luoksemme. Suojele ja varjele meitä kaikkia näinä vaikeina aikoina, että emme menettäisi uskoa Sinuun ja rakkauteesi. Se  tieto ja ymmärrys auttaa jaksamaan silloinkin, kun kaikki näyttä menevän väärin. Anna minulle rohkeutta kohdata niitä ihmisiä, jotka ovat eksyksissä ja peloissaan. Niin että kykenen sanomaan oikeita sanoja heidän rakentumisekseen lempään muutokseen. Kiitos tästä kaikesta jonka osallisena saan olla. Amen.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti