keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kuka istuu viereisessä tuolissa?

Mielikuvamatka tapaamaan vanhaa tuttua. Anna itsellesi mahdollisuus tähän pieneen matkaan, joka voi onnistuessaan antaa sinulle viitteitä menneisyydestäsi, joiden päälle olet rakentanut nykyisyytesi.Matka alkaa siitä, että rentoutat kehosi ja mielesi. Lue teksti ensin ja sulje sitten silmäsi ja tee matkaa uudestaan omilla variaatioilla ja mausteilla.

Kuvittele tie tai polku, jota pitkin lähdet tapaamaan vanhaa tuttua. Tunne kuinka astelet tietä/polkua ja katsele miltä maisemasi näyttää. Pane merkille taivaan väri, vuodenaika jne. mahdollisimman tarkasti. Tulet metsään, jonka halki matkaat. Katsele ja aisti metsän tunnelma, tuoksut, puut, pensaat. Kaikki mitä kohtaat ja mikä kiinnittää huomiotasi. Hengitä metsän tuoksuja ja tunnelmaa itseesi. Koe metsä.

Tie johtaa sinut pieneen kylään. Pane merkille talot, niiden yksityiskohdat, pihat ja puutarhat. Tarkkaile miten erilaisia talot voivatkaan olla. Ikkunat ja niiden pielet, aidat ja niiden portit. Kaikki ovat kuitenkin sopusoinnussa vaikkakin niin erilaisia. Nauti erilaisuudesta. Koe tämä kylä itsessäsi.

Tulet talon eteen johon olet menossa. Katso minkälaisen vaikutelman saat talon etupihasta, polusta mikä johtaa sinut kuistille. Pane merkille mitä tunteita talo herättää sinussa. Astut kuistille ja katsot ovea. Miltä ovi näyttää? Minkä värinen se on? Minkälainen ripa tai otin siinä on? Huomaat oven olevan raollaan joten työnnät sen auki ja astut eteiseen. Tiedät, että sinua odotetaan.

Eteinen on hämärä ja silmäsi tottuvat siihen ja alat nähdä selkeämmin. Mitä näet? Tauluja, peilejä, valokuvia, koriste esineitä? Huomioit ja muistat ne. Miltä talossa tuoksuu? Mitä tunteita sinussa herää?
Astelet peremmälle ja tulet olohuoneeseen josta avautuu näköala kauniiseen puutarhaan. Lempeä tuuli heiluttaa ikkunaverhoja koska ikkuna on hieman raollaan. Ketään ei näy mutta tiedät tulleesi oikeaan aikaan, joten jäät odottamaan. Pane nyt merkille kaikki yksityiskohdat joihin kiinnität huomiosi.

Huomaat että pöydällä on kynttilöitä palamassa. Miltä huoneessa tuoksuu ja mikä on sen tunnelma. Tunne huoneen energia itsessäsi. Huomaat kuinka rauhoitut ja olosi paranee hetki hetkeltä. Seinustalle on kaksi tuolia. Pane merkille tuolien koko ja malli. Siirryt istumaan toiselle ja nautit huoneen ja koko talon tunnelmasta. Taustalta kuuluu hilkaista musiikkia, suljet silmäsi ja keskityt kuuntelemaan. Ehkä torkahdat....

Havahdut siihen, että tunnet jonkun istuvan viereisessä tuolissa. Käännyt ja katsot häntä. Kuka istuu viereisessä tuolissa?

Hän on odottanut tapaamistasi kauan. Hänellä on jokin tärkeä viesti sinulle. Mikä se viesti on?
Tunnet kuinka yhteys tähän olentoon vapauttaa sinussa iloa ja rakkautta.  Häm antaa sinulle muiston tästä tapaamisesta. Mikä on se esine tai symboli jonka saat?  Mitä se herättää sinussa?

Istutte ja juttelette, muistelette yhteisiä kokemuksia. Kaikki on niin selvää, tuttua ja turvallista. Yhteys on syntynyt ja syventynyt. Eroa ei oikeasti ole edes ollut tai jos sitä on ollut, niin se on nyt pyyhkiytynyt pois.

On aika palata. Hyvästelette ja lähdet kiitollisin tuntein palaamaan siihen mistä lähdit.

Kukahan mahtoi olla hän jonka tapasit?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti