tiistai 3. huhtikuuta 2012

Milloin olet omimmillasi?

Suorittava elämän malli lähtee ulkoapäin asetetuista määrittelyistä ja tavoitteista. Toisaalta sitä voi ajautua suorittamiseen, koska kaikki muutkin tekevät niin. Se kuuluu tähän aikaan ja ei sitä välttämättä edes huomaa, ennen kuin jokin sisäinen syy putkahtaa tajuntaan. Väsyminen, ilottomuus, puurtamisen tuntu, loman odottaminen, sairastelu ja negatiivinen asenne viestivät siitä, että energiataso on alakantissa. Pitkään jatkuessaan seurauksena voi olla uupumus tai jokin fyysinen vaiva, joka uusiutuu ja voimistuu kerta toisensa jälkeen. Toki se voi muuttaa muotoa, mutta yleensä keho viestii kivulla tai säryllä siitä, että jotakin olisi huomattava ja tehtävä kurssin korjaus.

Luonnonmukaisesti ajateltuna, ihminen tuntee tai aavistelee, että jokin on pielessä. Jos kurssia ei korjata, niin vaivat ja tuntemukset kasvavat. Jos sittenkään mitään ei muutu, niin lopulta ihminen joutuu pakosta pysähtymään. Kuinka tärkeää on opetella kuuntelemaan sisäistä viisautta, koska juuri sieltä löytyy sítä tietoa, mitä ihminen tarvitsee päästäkseen parempaan tasapainoon itsensä ja ulkoisen maailman välillä ja kesken. Suorittavassa elämäntyylissä ihminen ei kuuntele itseään, vaan täyttää aikansa, energiansa ja olemisensa ulkoisten ärsykkeiden ja statuksien pyydystämiseen. Materialistisessa maailmassa elämän arvot ja virallinen systeemi sitoo ihmisen tähän pyörään, osaksi suurta koneistoa, joka tarvitsee jokaisen ihmisen energian, tuottaakseen lisää kulutettavaa, kilpailutettavaa ja tärkeyden tuntua. Kovat arvot kaikessa, perustuvat rahan statukseen ja joko sen tienaamiseen tai sen huijaamiseen. Itsekkyys saa ihmisen toimimaan epäeettisesti ja moraalittomasti. Ahneus on pohjaton kita ja sen ruokkimiseksi tehdään kaikki voitava. Kyse on rappiosta ja nyt kun katsomme maailmaa, emme voi olla näkemättä sitä, missä rappion tilassa systeemimme on. Suorittamisen kujanjuoksu on nähtävillä niin yksittäisten ihmisten elämissä kuin koko systeemin agendalla. Historiasta voimme nähdä mihin suuretkin kulttuurit ovat sortuneet ja lopulta tuhoutuneet.

Muutos lähtee yksilöstä. Se ei voi lähteä lainlaatijoiden toimesta, koska juuri siellä on  ahneuden markkinat. Kuvitelma siitä, että jossakin on se ihmemaa, jossa ajetaan oikeudenmukaisuutta, rehellisyyttä ja henkisiä arvoja lainsäätäjien toimesta, on utopiaa tässä maailmassa. Maailmassa on maailman lait ja systeemi ei pyöri, jos kuluttaminen ja kilpailu tyssää. Kyse on kuitenkin lopulta valinnasta ja sen valinnan tekee jokainen ihminen itse. Siinä prosessissa on kyse henkisten arvojen ja henkisenkasvun ilmenemisestä. Maailma voi muuttua, ihmisen muuttuessa henkisemmäksi.

Kehitys ja kasvu on menossa siihen suuntaan monen yksilön elämässä. Yhä useampi on huhuilemassa henkisten arvojen ja itsen henkistymisen perään. Sille ei virallista  ja vanha-arvoista maailmaa pystyssä pitävät voi mitään. Yksi hoitotyötä tekvä edelläkävijä sanoi, että muutos terveydenhoidossa tapahtuu kokonaisvaltaiseen suuntaan vasta sitten, kun vanhakantaiset tohtorit ja vallankahvassa olijat, poistuvat vaikuttajien paikoilta. Valtaa pitävien ympärillä on paljon uusien keinojen kannattajia, mutta heidän äänenensä ei voi kuulua vielä läpi. On mahdotonta tehdä tyhjiksi, jonkun vaikutusvaltaisen tohtorin elämäntyötä, olkookin että koko elämäntyö on ollut esimerkiksi lääkemannikiinina toimimista.

Suorittamiseen tottuneet ja kemiallisten lääkkeiden käyttäjät, ovat ihmisryhmänä niitä, jotka eivät näe muuta kuin materian. Henki ei ole herännyt. Systeemiä ei voi ehdollistaa, koska tiedossa ei ole muuta. Ja se joku muu leimataan hulluudeksi, huu-haaksi, lapsellisuudeksi ja naurettavaksi. Yhdessä kirjassa tutkija totesi, että materialistit ja skeptikot saavat alkaa tekemään todellista työtä omien uskomuksiensa suhteen, koska tiede kykenee tänäpäivänä osoittamaan paljon sellaisia lainalaisuuksia ja  juuri henkisistä ulottuvuuksista ja ilmiöistä, että enää ei riitä pelkästään se, että niille naureskellaan ja tehdään tyhjiksi ivan avulla. Eli elämme todella muutoksien tuulissa ja minkälaisen rutistuksen edessä yhteiskuntamme onkaan. Sitähän viestiä kuulemme uutisista päivittäin.

Milloin sinä olet omimmillasi? Tunnet iloa, intohimoa jotakin tekemistä kohtaan? Olet tyytyväinen olemiseesi ja olet läsnä siinä mitä teet? Läsnäoleminen on huikea kokemus, koska silloin kaikki elämän osaset ovat harmoniassa keskenään. Harmoniaan pääsy vaatii asenteiden, ajatuksien ja elämäntapojen uudistamista ja syventämistä. Olla ja pysyä siinä tilassa, ilman painetta, kiirettä, huolta tai pelkoja. Tehdä asioita, työtä omana itsenä ja tiedostaen  elämän merkityksen. Kiire loppuu ja on vain oleminen siinä. Olemisen keskiössä asiat luontuvat ja pelon poistuessa rakkaus tulee todeksi. Teetpä mitä tahansa, kun teet sen rakkaudesta päin, elämässäsi on siunaus.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti