keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Tutkimusmatkalle

Kannustan sinua ottamaan selvää, tutkimaan, pohtimaan ja kyseenalaistamaan oman käsityksesi itsestäsi, uskomusjärjestelmästäsi ja lopulta koko elämästä. Lähde muuttamaan perspektiiviäsi ja huomaat, että koko todellisuutesi muuttuu. Voi olla, ettei se muutu heti mutta kun jatkat tutkimustasi, niin voin vakuuttaa, että sen se tekee aivan varmasti.

Uskomusjärjestelmäsi on istutettu sinuun olemassa olevan kulttuuriin, ajattelutapojen, asenteiden ja  kasvattajiesi näkemysten mukaan. Ei niin, etteikö vanhemillasi ja kasvattajillasi olisi ollut ja on jotakin hyvää ja viisastakin jaettavaa, mutta myös heidän varjonsa, pelkonsa, tuhoisat ajattelutapansa varjostavat ajatuksiasi ja niin ollen koko elämääsi. Olet kuitenkin erillinen heistä, vaikkakin olet saapunut tänne aikaan, heidän kauttaan. Sinun pyhä tehtäväsi, on ottaa selvää, kuka sinä oikeasti olet.

Asioita voi tutkia positiivisessa hegessä, koska kyse on tietoisuutesi laajenemisesta. Jos sinua on kohdeltu kaltoin tai sinut on hylätty, älä tee sitä virhettä, että vihanvimmalla alkaisit tähän urakkaan. On turha kasvattaa lisää negatiivista karmaa, koska se taannuttaa etenemistäsi. Anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä ovat tehneet. Suurinta viisautta on päästää irti ja jatkaa matkaansa.

Mistä voit aloittaa? Yksi lähestymistapa on kirjata omat asenteet ja reagointitavat ylös. Mikäli uskottelet itsellesi, että sinusta ei ole, ei tämä kannata, ei tästä mitään tule, haasteesi on suurin, koska suhtaudut itseesi kielteisesti. Elämän kielteisyys estää sinua nauttimasta elämästä. Se on kuin sumu tai savu verho, joka värjää maisemasi haarmaan mustiin varjoihin. Vaikka aurinko paistaa, niin kielteiselle mielelle se paistaa joko liikaa tai ei ollenkaan.

Tutki kuka tai ketkä lähipiirissäsi pitävät yllä negatiivisuudesta. Käytä omaa ymmärrystäsi, ajattele ja tarkkaile, miksi he niin tekevät. Huomaa, että he ovat kuin autopilootin ohjauksessa. He eivät huomaa kielteisyyttään eivätkä sitä, mitä se tekee heille itselleen, sinulle ja lopulta koko elämälle. Toimi sinä toisin ja muuta asennattasi myönteisempään suuntaan. Tulet huomaamaan, kuinka vaikeaa se on, koska se mitä pitää itsestäänselvyytenä, ei kovin helposti ole muutettavissa. Oletettavasti sinulla on halu elää hyvä elämä? Haluat voida paremmin ja saada iloa elämääsi? Muuta siis asenteesi, niin ei mene kauan, kun tunnet energiatasosi nousevan ja hyviä asioita alkaa ilmaantua elämääsi. Tähän asti ne ovat ohittaneet sinut kaukaa, koska et ole suostunut näkemään niitä. Oheinen kuva kertoo, miten negatiivinen energia sitoo, painostaa ja pakottaa.

Mitä uutterammin alat kasvattaa itseäsi pois, vanhaksi käyneistä, elämän kielteisistä tavoista, elämäsi saa aivan uuden sisällön. Sisälläsi uinuva positiivinen henki alkaa virkoamaan. Tulet saamaan oivalluksia ja sisäsitä ohjausta siitä, mihin sinun kannattaa seuraavaksi ryhtyä. Kyse on ryhtymisestä, tekemisestä ja elämän elämisestä. Aiemmin voi olla, että olet vain löhöttänyt kiukuissasi ja tylsistyneenä, mutta henkesi virottua, se ei enää tule onnistumaan. On niin paljon tutkittavaa ja niin paljon uusia mahdollisuuksia, ettei vanha malli enää istu toimintaasi.

Seuraava vaihe voi olla oman aarrekartan tekeminen. Tee unelmistasi kuvakollaasi, liitä siihen voimaannuttavia värejä, symbooleja, valokuva itsestäsi hymyilevänä ja innokkaana. Mitään hapan-naama potrettia ei kannata sinne tällätä, koska se madaltaa karttasi energiaa. Tee inspiroiva kartta, jonka laitat sitten paikkaan, josta voit sitä aika ajoin tutkia. Puhutan itsensä toteuttavista ajatuksista ja kartta on osviitta sinulle. Jos olet epävarma, miten kartta tehdään, niin tutki nettiä, niin sieltä löydät tarkemmat ohjeet.

Värien maailma on ihmeellinen ja suosittelen niihin perehtymistä. Katso omia värejäsi, koska ne kuvastavat sinua ja elämääsi. Murretut, mustanharmaat, synkeät sävyt eivät koskaan nosta energioitasi, vaan vetävät sinua apeuteen. Ne sitovat, eivät vapauta! Lämpimät värit antavat liikettä, vauhtia ja energiaa. Kylmät värit rauhoittavat, supistavat ja selventävät ajatuksiasi. Värien tutkiminen vie sinut väistämättä kohti energiakeskuksiasi. Ja voin kertoa, että siinä vaiheessa sinussa on tapahtunut jo muutos, joka voidaan havaita myös ulkoisesti. Energioiden kieli on elämän kieltä ja sen kautta ja avulla voit oppia ymmärtämään miten systeemisi, mutta myöskin koko universumi toimii. Siihen kategoriaan liitty myös Jumala ja luomisen prosessit.

Muistutan vielä, että kaikki vastaukset löytyvät sinusta itsestäsi. Olkoonkin, että suuntaat huomiosi uusiin asioihin, mutta tosiasiassa tutkit itseäsi. Jumalaan kohdistuvat ajatuksesi ovat  kaikkein syvimmin uskomusjärjestelmiisi sidottuja. Vaikeaksi asian tekee se, että Jumala on värjätty muiden ihmisten, uskonsuuntien ja lahkojen toimesta niin mahdottoman vaikeaselkoiseksi ja pelotavaksikkin. Toisaalta Jumalan kieltäminen ja torjuminen voi liittyä elämäntapaan, jossa kaikki on ulkoistettua ja negatiivista. Oman henkisen olemuspuolen oivaltamisen yhteydessä, Jumalan olemassaolo, tulee aivan varmasti tarkasteltavaksi, koska oman sielun olemassa oleminen ei voisi olla totta, ilman Luoja Jumalan luomistyötä. Samalla ajatus kaikkien ihmisten sisriudesta ja veljeydestä selkeytyy. Ajattele, mikä vapauttava tieto! Olemme kaikki samanarvoisia, samasta lähteestä luotuja ja samojen kehityksen ja kasvun lainalaisuuksien piirissä kasvavia henkiä.

Elämä on lahja. Täyteen kukoistukseen pääseminen vaatii ponnisteluja. Ponnisteluun tarvitset energiaa ja energiaa saat muuttamalla itsesi. Niin yksinkertaista ja pitää sisällään kaiken hyvinvoinnin ja ilon avaimet. Yhden henkisen mestarin, Jeesuksen Kristuksen, opetus ohjeistakoon myös sinua: Tee toisille se, mitä toivot itsellesi tehtävän.  Tutkimusmatka alkakoon!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti