tiistai 29. lokakuuta 2013

Miksi murehtia, kun on paljon hyvää?

Kuuntelen Sinua herkin korvin ja aistin surun sanojesi takaa. " Elämä on kaaoksessa, kaikki on mennyt jotenkin väärin. Olen aivan poikki enkä tiedä mitä minun pitäisi tehdä? Tuntuu pahalta ja ahdistaa, mikään ei ole niin kuin ennen. Miten voisin selvitä tästä?"

Pyydän Sinua katsomaan elämääsi sellaisena kuin se on juuri nyt. Sinulla on koti, työtä ja opiskelua. Sinulla on ystäviä, jotka pitävät sinusta huolta. Sinulla on perhettä, joka rakastaa sinua ehdoitta. Olet terve, vaikka juuri nyt tuntuu siltä, että flunssa hätyyttelee. Kaikki näyttää hyvältä ja kuulostaakin siltä. Mutta...

Miksi murehdit?
Ovatko omat odotuksesi olleet liian suuria, suhteessa asioiden toteutumiseen?
Oletko vain tehnyt virheen, joka tulisi korjata mahdollisimman pian?
Oletko liian ankara itsellesi?
Oletko sitoutunut johonkin projektiin, joka ei olekkaan se mitä kuvittelit?
Onko joku asia kesken ja huolettaa sinua?
Pelkäätkö jotakin, joka uhkaa sinua?
Saatko nukutuksi tarpeeksi vai katsotko teeveetä tai nettiä liikaa?
Mikä tavoissasi ei tue sinua vaan murentaa?
Miten on itsesi hyväksyminen ja rakastamisen laita?
Mikä onkaan surusi, surullisuutesi todellinen syy?

Mitä pitäisi tapahtua, että voisit tuntea huojennusta ja helpotusta? Mille asiallesi sinun tulisi löytää ratkaisu? Mikä se ratkaisu olisi ja mikä estää sinua tekemästä niin? Tiedätkö, kaikkiin ongelmiin on olemassa ratkaisu, mutta sen oivaltamiseksi tarvitsee pysähtyä ja pohtia. Jos vain annat ongelmien kasvaa, voimavarasi hupenevat entisestään. Tyhjästä ei voi nyhjäistä.

Kivussa ja ahdistuksessa piilee aina avartumisen ulottuvuus. Kyse on itsen kasvusta itseksi, juuri siksi mikä oikeasti olet. On aika puhdistaa roinat ja romut kaikesta mikä painaa. Kukaan muu ei voi sitä tehdä, kuin sinä. Olet itse kaappisi ja  komerosi sullonut täyteen tavaroita, joita et enää tarvitse.
Miten luulet saavasi elämääsi jotakin uutta, jos olet säilönyt kaiken joutavanpäiväisen sisuksiisi? Vain tyhjät kädet voivat täyttyä-sanotaan.

Suursiivouksen aika-ystäväni. Aloita jo tänään ja etene siinä rytmissä mikä sopii sinulle. Soita ne puhelut niille ihmisille, joiden kanssa on selvitettävää, mutta myäskin niiden, joita rakastat mutta et ole tullut koskaan sitä sanoneeksi. Anna anteeksi itsellesi ja toisille. Jos joku haluaa vihoitella edelleen, niin anna hänen tehdä niin, mutta irrottaudu sinä siitä vyyhdestä. Hän ei ole valmis sopuun, koska hän tarvitsee vielä haarniskoitaan itseään varten. Ei hän sinua vihaa vaan on pettynyt elämään ja itseensä. Astu askel oikeaan suuntaan ja huomaat pian, että olosi alkaa helpottamaan. Olet tehnyt jotakin asioidesi eteen, etkä vain murehtinut.Energiasi alkaa virtaamaan ja saat uutta voimaa jatkaa.

Kyse on kasvamisesta ja se on aina positiivista, olkoonkin että se käy kipeään. Muistutan sinua vielä;
" Oi lapseni, olet minulle äärettömän rakas. Jumalalla on aina linjat auki sydämeesi ja hän tuntee sinut paremmin, kuin uskotkaan. Ole levollisella mielellä, tee oma osuutesi niin kaikki tapahtuu oikein ja juuri oikealla ajalla."

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti