perjantai 11. lokakuuta 2013

Väärinpäin käänneetty elämä

Maailmamme on käännetty väärinpäin tai oikeammin elämme väärinpäin kännetyssä elämässä. Uutisoinnit tapahtumista ylittävät kauheimmatkin trillerit siksi, että kyse ei ole elokuvasta. Pääosissa ovat todelliset ihmiset ja tilanteissa kaikki lopulta olevat häviäjiä. Sankareita ei näy, koska heitä ei ole.

Miten meille on päässyt käymään näin? Miten annamme kaiken vain jatkua? Odotammeko, että joku muu,  jostakin tulee ja pelastaa meidän kurjistuneet  elämämme?  Väärinpäin käännetyssä elämässä kaikki menee toisin, kuin on alunperin ollut tarkoitus. Harhautumisella on kova hinta, mutta ehkä emme ota opiksemme muutoin, kuin kärsimyksen kautta.

Lapset ja nuoret kiusaavat toisensa hengiltä. Eduskunta, joka kuvastaa koko yhteiskuntaamme, niiden 200 edustajan persoonien kautta, kiusataan härskeimmillä tavoilla  ja josta vielä kehdataan uutisoidaan näyttävästi. Hoitosysteemimme on rakennettu kemiallisten "lääkkeiden" varaan, jotka osoittautuvatkin myrkyiksi, jotka sairastuttavat ihmisen. Taustalta löytyy hyvin organisoitu busines, raha ratkaisee. Joka kolmannella alle 20 vuotiaalla on mielialalääke resepti lakkarissa olkoonkin, että  on todistetusti tiedossa, että esimerkiksi koulusurmissa tekijöillä on ollut pää sekaisin näistä "lääkkeistä".Suomessa tapetaan parisuhteen päättymistilanteissa kymeniä ihmisiä ja mitä mahtaa olla elämä ennen, kuin veriteot tulevat julkisuuteen? Lasten huostaanotto on aivan oma lukunsa, joka kertoo parhaiten sitä todellisuutta, missä väärinpäin käännetyssä elämässä mennään. Ahneus, omahyväisyys, itsekkyys, välinpitämättömyys, oman edun tavottelu, piittaamattomuus, kateus, pahansuopaisuus, viha, ilkeys, kilpailu, laiskuus, saamattomuus, helpon elämän ihannointi, vastustuskyvyn puute, raukkamaisuus, epä rehellisyys; kuinka pitkä lista tästä oikeastaan tulee, loputonko?  Siinäpä sitä on ilmaisua ja asennetta, mistä sikiää tämä aika ilmiöineen.

Elämä saa alkunsa ja päätöksensä ajatuksista. Halutessamme parempaa elämää, meidän on valjastettava ensin omat ajatuksemme siihen  suuntaan. Niin kauan, kun haudomme kielteisyyttä, todellisuutemme muuttuu sellaiseksi. Paraneminen alkaa ajatuksista, toiveista ja sieltä ne siirtyvät valintojemme tasolle. Mikäli haluamme elää oikeinpäin, alamme ajatella myönteisiä ajatuksia niin itsestämme, kuin muista. Vähitellen muutumme, kasvamme ja kehitymme inhimillisen ihmisen mittoihin.Vastuu on jokaisella itsellään, koska yksilöt muodostavat yhteiskunnan. Kyse on lopulta henkistymisestä. Hengen poissaolo saa ihmisen voimaan pahoin. Niin kauan kun operoimme pimeydessä, elämme pimeyden ehdoilla. Sinä hetkenä, kun tulemme tietoiseksi valosta, joka on rakkaus, pimeys häviää.

Väärinpäin käännetty elämä on omaa luomustamme ja jos tahdomme, voimme kääntää elämämme oikeinpäin. Kysymys kuuluu, tahdommeko me ja mitä olemme valmiita tekemään sen eteen? Kaikessa kysymys on ryhtymisestä. Mikään ei tule muuttumaan, jos yksilöt eivät muutu. Ensin on ajatus, sitten teko ja lopulta seuraus. Tämän hetkinen elämämme on eilisen ajatuksia. Sen minkä olemme panneet alulle johtaa väistämättä johonkin seuraukseen. Kun haluan elää hyvän elämän, ajattelen hyvää, teen hyvää ja saan seurauksena hyvää. Ollessani välinpitämätön tai ilkeä, saan seurauksena juuri sitä, mitä olen tilannut. Kyse on luonnon laista, joka perustuu sataprosenttiseen oikeudenmukaisuuteen.

Niin paljon kun maailmassamme on pahaa, sen alku on ihmisten mielistä syntynyttä. Nyt tämän kaaoksen keskellä, meidän on noustava seisomaan ihmisinä. Ihminen on Jumalan luoma henkinen olento, joka luo elämänsä ja korjaa seuraukset. Pahan vastapuoli on hyvä. Olemme nyt nähneet pahan, niin eikö olisi kohtuullista, muuttaa asenne hyväksi, nähdäksemme sen seuraukset?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti