sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Ulkoisesta sisäiseen

Havainnoimme ulkoista maailmaa viiden aistimme kautta. Lävitsemme virtaa vaikutteita, tunnelmia, näkyjä. On tutkittu, että saman tilanteen jokainen kokee omalla tavallaan. Eli sisäinen siivilämme muotoilee ulkoisen tilanteen itsellemme sopivaksi. Kiinnitämme huomota niihin asioihin, jotka jollakin tavalla, ovat merkityksellisiä tai huomiota herättäviä meille itsellemme. Luomme näin kokemuksemme elämästä.

Voimmeko saavutta sellaisen tilan, että kykenemme toistamaan täydellisesti kokemamme? Voimmeko olla niin tietoisia, että emme väirtä kokemustamme miksikään muuksi kuin se on? Läsnäoleminen siinä missä on, on yksi henkisen kasvun pyrkimyksiä ja tavoitteita. Toisaalta jo pyrkimys ja tavoite viittaavat suorittavaan tapaan havannoida ja elää. Henkisyydessä ei ole suorittamista. On olemisen tila.

Henkistyminen on kuoriutumista, kerros kerrokselta, ydin paljastuu. Samalla yhteys elämään ja sen ilmiöihin muuttuu. Vähitellen suunta ulkoisesta muuttuu sisäisyydeksi, tulemme tietoisiksi siitä, että voimme vaikuttaa elämäämme ja kokemuksiimme. Alamme valita ja luoda elämäämme. Kiinnitymme asioihin, jotka vaikuttavat hyviltä. Miksi valitsisimme pahaa, kun kerran vallassamme on valita hyvä?

Hengen tilasta, sielusta katsottuna elämän kokemuksilla on aina opettajan rooli. Kokemukset virtaavat olemuksemme läpi ja me väritämme ne ominaisuuksillamme. Mitä lujemmin olet juurtunut jo valoon, se näkyy elämässäsi ja sinun olemuksestasi. Kykenet pysyttelemään valoisuudessa, vaikka elämässäsi tapahtuu haastavia ja vaikeita asioita. Juuri niissä tapahtuu sitoutumisesi ja kasvusi entistäkin voimallisemmin henkisiin ulottuvuuksiin. Et enää suistu epätoivoon, vaikka et saakkaan jotkin tärkeäksi kokemaasi. Tunnet ja tiedät sisimmässäsi, että asia ei sittenkään ollut niin tärkeä ja että jotakin muuta on tuloillaan. Kärsivällisyys on hengen hyve ja sen saavuttaminen merkitsee yhtä merkittävintä kasvunkokemusta. Kärsivällisyyttä voi kuvata myös pitkämielisyydellä ja suvaitsevaisuudella. Tila ja avaruus antavat elämiselle aivan uudenlaisen sävyn. Kiinnittyminen olennaiseen vapauttaa ja antaa todellisen motivaation edetä omassa elämässään.

Halutessamme vapauttaa itsemme vanhoista peloista, traumoista, luuloista ja uskomuksista, meidän on kohdattava oma itsemme uudessa valossa. Uusi valo on sisäisyyden tunnistamista. Sen tietoista ymmärtämistä, että luomme oman elämämme omien valintojemme kautta. Voimme lähestyä elämäämme monelta eri suunnalta. Tavoitteen nimeäminen on alku, koskapa ajatuksemme muovaavat elämäämme. Voima-tai totuuslause auttaa pysymään oikeassa suunnassa. " Voin hyvin fyysisesti, psyykkisesti ja hengellisesti."  Totuuslause on ajatus johon uskot. Usko siirtää vuoria. Tee siis itsellesi totuuslause ja usko, että niin tapahtuu. Korjaavat liikkeet kohdistuvat kaikkeen ravinnosta, liikkumiseen, nukkumiseen, työn tekemiseen, ihmissuhteisiin -siis kaikkeen mitä kuuluu elämääsi. Parannusta ei tapahdu, jos sinä et muutu.

Sallia itselle itsen oloinen ja näköinen elämä! Se ei tarkoita siltojen polttamista menneisyyteen vaan sen käsittämistä, että juuri menneisyys on tuonut minut tähän. Olen siis oppinut jo itsestäni jotakin, niin että voin kasvattaa itseäni oikeaan suuntaan. Oikea suunta olkoon enemmän positiivinen, ilon täyteinen, terveempi ja onnellisempi. Teen kaikkeni sen eteen, etten enää lisää kielteisyyttä vaan pyrin neutraaliuden kautta kasvattamaan itsessäni kärsivällisyyttä ja myönteisyyttä. Kaikki kokemukset opettavat minua minusta. Päästessäni tasapainoon itseni kanssa myös ihmissuhteeni selkiävät ja parenevat. Minun ei tarvitse riidellä vaan kykenen olemaan tasapainossa kaiken ja kaikkien kanssa ja suhteen. Juuri ihmissuhteissa kasvamme henkisyyteen, koska olemme kaikki henkiä.


Kevät on uudistumisen aikaa. Kehon puhdistaminen alkaa olla ajankohtaista. Se voi olla oikea alku muutokselle, joka johtaa paranemiseen. Meditaatio tukee kaikella tavalla elämää, joten sen harjoittaminen on yksi merkittävin suunnan muutos ulkoisesta sisäisyyteen. Puhdistunut keho ja seesteinen mieli olkoon meidän kaikkien tavoite. Niin liitymme niihin uudistaviin energioihin, jotka saattelevat meitä uuteen elämään. Tukkoinen mieli ja keho estävät meitä kirkastumasta, joten halutessamme valita todellisen itsemme elämän, aloitamme tänään. Hyvinvointi on pieniä tekoja ja tekijänä olet sinä. Voita laiskuus ja mukavuudenhalu. Selätä masennus ja tyytymättömyys. Olet henki joka elää siinä kehossa, jonka omaat. Kehosi on sielusi asunto tämän elämän. Mitä enemmän sielusi läpäisee kehosi, sen tietoisempi olet vastuustasi suhteessa elämiseesi. Et voi uinua loputtomiin, koska juuri nyt on heräämisesi aika. Ei ole sattumaa että luet näitä rivejä. Ei ole sattumaa vaan on täysi tarkoituksenmukaisuus. Sinua pyydetään elämään, sinua kutsutaan ottamaan paikkasi tässä luomisen prosessissa, jossa kaikki liittyvät kaikkeen saumattomasti. Tee sinä oma osuutesi, koska juuri sitä varten olet elämässä tässä ajassa. Sinä olet tien näyttäjä, henkinen pioneeri, jonka jalan jäljissä astelee suunnaton määrä ihmisiä. Olet paras esimerkki, joten Jumala siunatkoon sinua ja antakoon sinulle sen tuen jota kipeimmin tarvitset.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti