tiistai 17. heinäkuuta 2012

Tarvitsetko sinä diagnoosia?

Tähän asiaan olen halunnut jo pitkään ottaa kantaa, koska törmään siihen jatkuvasti. Diagnosointi eli taudin tai vaivan määrittely niin, että sitä voidaan alkaa hoitamaan, korjaamaan ja parantamaan.  Diagnoosien tekeminen on lääkärien etuoikeus, Luojalle kiitos siitä, koska asia on heidän yksinoikeutenaan ja niimpä he ovat 100% vastuussa määrittelyjensä paikkansapitävyydestä. Se ottavatko he vastuun tai kantavatko he huolta tekemistään määrittelyistä, onkin sitten jo eri asia.

Elämän ja elämisen ilmiöitä on aina haluttu määrutellä, sillä tiedolla ja taidolla, joka on vallitsevana. Määrittelyjen sisältö kuvaa sitä tiedon tasoa, missä ollaan menossa. Eli diagnoosit tehdään summanmutikassa ja kiireellä, toki niin, että taustalla voi vaikuttaa monia eri asioita ja ilmiöitä. On asiakkaan kokemus ja lääkärin tieto. Diagnoosin tekijälle asia tai ihminen on käsitelty tapaus, kun hän poistuu huoneesta. Asikkaalle diagnoosi tulee olemaan useinkin loppuelämän seuralainen. Olipa diagnoosi osunut oikeaan tai sitten mennyt harakoille. Tulos on sama.

Koululääketiede pohjautuu kemiaan ja materialistisuuteen. Henkinen ihmiskuva on utopiaa. Koska  perusta on pielessä, niin miten ihmeessä toimintatavat sitten voisivat olla oikeita? Vertauksena voi käyttää kuvausta talonrakentamisesta. Perustuksen tulee olla luja, oikein suunniteltu ja hyvin tarkkaan rakennettu, jotta sen päälle voidaan tehdä kestävä rakennus. Jos perusta on huono, koko rakennus on pilalla tai ainakin se luhistuu hyvin pian. Niimpä, kun koululääketiede oppeineen nojaa kemiaan ja hengettömyyteen, niin miten ihminen, joka joutuu vaivoineen turvautumaan lääkäreihin, joitka oppiensa mukaan kykenevät tekemään vain viallisia tai puutteellisia määritelmiä, voisi pysyä terveenä, hyvävoimaisena ja kunnossa? Tilastot osoittavat suoraan, että suomessa sairastetaan ja sairastutaan paljon sekä syödään kemiallisia lääkkeitä valtavia määriä. Vauvat ja vaarit diagnosoidaan puolihuolimattomasti ja seuraukset ovat karmivia. Kuitenkin tämä tehdään virallisen eli veroeuroilla maksetun systeemin siunauksella. Kukaan ei puutu, ei ota vastuuta eikä ketään oikeasti edes kiinnosta koko asia. Ainoa toivo on, että ihmiset heräävät peräämään vaihtoehtoja omiin hoitoihinsa mutta myöskin se, että ihmiset ottavat vastuun omasta elämästään ja valinnoistaan. Pillerin pyörittämisen rinnalle on tuotava jotakin, joka oikeasti toimii ja tehoaa. Jos epäilet tai vielä uskottelet itsellesi, että terveydenhoito johtaa tervehtymiseen, niin otappa ja pistäydy katsomassa oman kuntasi tai kaupunkisi sairaalan vuodeosastolla tai vanhainkodilla. Näky jonka kohtaat, kertoo tasan tarkkaan sen, mihin johtaa koululääketieteen kemiallisten lääkkeiden ihannointi, kokonaisvaltaisen näkemyksen puuttuminen ja henkisten voimavarojen vähättely ja mitätöinti.

Ministeri Risikko oli Pohjolan Sanomien haastattelussa esittänyt hänen ministerikautensa tavoitteita otsikolla: Reseptit kioskiskista, rokotteet linja-autosta! Tämä kuvastaa sitä terveyskäsitystä, jota viedään läpi neuvoloissa, kouluissa, työterveydessä, ikäihmisten kanssa, siis kaikissa yhteiskunnan systeemeissä. Meistä jokainen on sairautta ihannoivan yhteiskunnan tuottavia tai vähemmän tuottavia osallisia. Niin meistä pidetään huolta. Seurauksista piittaamatta, kunhan lääkereseptit ja lääkkeet saadaan kaiken kansan ulottuville helposti, nopeasti ja tehokkaasti!

Ajattele, olet oman elämäsi käsikirjoittaja. Kysy mitä Sinulle oikeasti kuuluu? Kysy mitä sinä haluat elämältäsi ja kuinka paljon olet valmis panemaan itseäsii likoon? Mitkä asiat elämässäsi huutavat korjaavaa kättäsi, huomiotasi ja paneutumistasi? Kuinka paljon sinulla on epäsopua läheistesi ja ystäviesi suhteen? Teetkö työtä, joka palkitsee sinua?  Koko elämä avautuu tarkkailuusi, jos vain uskaltaisit pysähtyä, katsoa ja nähdä. Valjasta oma tahtosi ja tee parannus eli mielen muutos. Ala uskoa siihen, että olet tärkeä ja rakastettava ihminen. Sinulla on merkitys, jonka vain yksin sinä, voit oivaltaa ja löytää. Miksi et suostuisi, koskapa muut vaihtoehdot eivät johda mihinkään. Hyvinvointi on pieniä tekoja, sinun itsesi tekemiä valintoja. Tietoa on kyllin ja vahvistus nousee syvältä sisimmästäsi, sielustasi, joka haluaa sinun elävän hyvän elämän, sopusointuisen elämän, niin että varttuisit hengessä.

Kaikilla vaivoilla on olemassa syy. Kaiva se syy esille ja tee sille jotakin. Vaivat poistuvat kuin huomaamatta. Kun tarvitset lääkäriä, älä ole passiivinen uhri vaan aktiivinen toimija, onhan kyse sinun kehostasi, sinun elämästäsi ja tulevaisuudestasi. Kysy ja ole tiukka, jos et saa ymmärrettävää selvitystä. Sinun tulee ottaa vastuu omasta itsestäsi, olkoonkin niin, että maailma ja systeemi yrittää hallita sinua ja elämääsi. Juuri sinä kannat seuraukset joka ainoasta ajatuksesta, sanasta ja teosta. Kuuntele sisäistä viisauttasi, sillä se tietää ja tuntee sinut paremmin, kuin yksikään ihminen. Ole rehellinen, se on sielun ääni sinussa. Mitä enemmän menet siitä mistä aita on matalin, sen vaikeammaksi elämäsi alkaa muuttua. Rehellisyys on varmin, kestävin ja kannatettavin tapa toimia. Jos joku ei ymmärrä rehellisyyttäsi niin anna hänen mennä. Ole uskollinen omalle itsellesi ja anna  sille mahdollisuus tulla esille. Miksi näyttelisit muuta kuin mitä olet? Vähitellen huomaat, että tätä on oikea elämä. Jumala sinua siunatkoon, että vahvistuisit siksi mikä olet oikeasti. Jumalan luoma, henkinen olento jolla on fyysinen kulkupeli.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti