maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ajan laatu

Loppuun saattaminen. Kaikki keskeneräiset projektit, joiden laatu on hidastava, energiaa vievä, miinusmerkkinen, ahdistava, sitova tai yksinkertaisesti tekemätön työ, ratkaisua odottava asia, tulisi saattaa loppuun, tehdä valmiiksi ja päättää. Siinä on tämän ajan laatu ja sisältö. Nyt on se hetki elämässä, jolloin on kyettävä valitsemaan olennainen.

Henkisestä ulottuvuudesta katsottuna voimme määritellä, että satomme eli tekomme hedelmät, ovat nyt kypsyneet poimittaviksi. Jos astiamme on täynnä keskeneräisiä aloituksia, ihmis-suhteiden likapyykkiä, maksamattomia velkoja tai muuta jonnin joutavaa romua, niin mihin kuvittelemme sopivan mitään uutta? Vain tyhjät kädet voivat täyttyä-runoilijan sanoin ilmaistuna, pitää paikkansa.

Katso kotiasi, kaappeja, varastoja ja vinttejä, tästä perspektiivistä. Mitä otat mukaan matkalle kotiin? Mieti myös, kuinka paljon energiaasi, on sidottu tuohon tavaraan, joka aivan varmasti ahdistaa tai ainakin kyllästyttää? Kaikki tavaraan sitouteena oleva energia vähentää sitä voimaa, jota tarvitset juuri tänään.

Toinen ajan laatua kuvaava tunne ja tila on suunnaton väsymys. Uupumusta hipova nukuttava tunne, kun silmät eivät pysy auki. Nuku vaikka kellon ympäri ja silti olet aivan poikki. Ristiriita on  ilmeinen, olisi ryhdyttävä, mutta keho ja mieli haluaa nukkua.

Miten meidän käy tässä muutoksessa, joka on ajamassa itseään läpi koko universumissa, pienemmistä suurimpiin? Keskeistä on energia-totuus, joka tulee vastaan, asiassa kuin asiassa.

Muunna elämäsi energian kielelle. Lepää, kun tunnet niin. Luovu kaikesta turhasta krääsästä. Tee se ensin henkisesti ja huomaat, että se muuntuu myös fyysiselle tasolle. Päästä irti ja vapaudu. Kuulostaa helpolta ja sitä se onkin. Paitsi, jos olet myynyt sielusi materialle. Olet todellisessa pinhuusissa tavaroidesi ja omistuksiesi keskellä, jos kuvittelet saavasi ne mukaasi. Kyse on valinnasta tavara vai vapaus? Materia vai henki?

Myötätunnon ja rakkauden ulottuvuudessa, siis siinä ulottuvuudessa, johon maapallo asukkeineen on siirtymässä, sidokset materiaan tulevat muuttumaan radikaalisti. Materiaa on tarkasteltava laajasti ja syvällisesti. On huomioitava oma sidoksisuus systeemin rakenteisiin eli niihin, jotka haluavat omistaa sinut, aikasi ja energiasi. Sillä juuri sinä, olet se yksikkö, joka pitää materian pyörät pyörimässä.

 Jumalani, kiitos siitä, että tämä hämärä, joka kietoo minua, väistyy. Olen väsynyt pitämään yllä systeemiä, joka ei tunnusta Sinua eikä minuakaan. Valosi loistaa varjojen läpi himmeänä hohteena, joka kirkastuu hetki hetkeltä. Rukoilen, anna minulle voimaa ja rohkeutta seistä selkä suorana  ja sydän tyynenä, niissä tilanteissa, jotka ovat tulossa ja jotka ympäröivät minua jo nyt. Jättäydyn rakkautesi huomaan, sillä tiedän ja tunnen, että kaikki tapahtuu juuri niin, kuin Sinä tahdot .Amen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti