keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kuka Sinä oikeasti olet?

Tämän elämän mittakaavassa Sinut tunnistetaan nimestä, osoitteesta, persoonasta, suvusta, tekemisistäsi jne. Ulkoiset meriitit antavat kuvan siitä, minkälainen ihminen olet. Entä kun asiaa tarkastellaan henkisestä perspektiivistä ja siitä, että olet sielu, joka on inkarnoitunut siihen kehoon ja persoonaan, josta sinut tunnetaan. Näköala muuttuu huimasti ja voi herättää vastustusta, koskapa monelle ajatus sielusta ja siitä, että elämme useita elämiä kehittyäksemme ja kasvaaksemme, on vieras ja pelottava. Tosiasiassa suuri osa ihmisiä uskoo ja tietää eläneensä ennenkin. Eikä sitä pidetä pelottavana vaan luonnollisena ajatuksena sille, että sielun tehtävä onkin kasvaa ja kehittyä kohti kirkastumista eli Jumaloitumista.

Niin-kuka sinä oikeasti olet? Tunnusmerkit siitä, että olet henkistynyt näkyy, kuuluu ja tuntuu elämässäsi. Vanhansielun tunnistaa monista eri asioista samoin kuin nuorisieluisuudenkin. Tietoisuus elämän monisyvyisyydestä ja suhtautuminen vaikeuksiin, on yksi merkittävä piirre. Vanhasieluisella on jo tietoisuutta ymmärtää vaikeuksien kasvatuksellinen merkitys. Nuorisieluinen hakkaa päätään niin sanotusti seinään ja valintoja johtaa itsekkyys. Sielu on valoa joka heijastuu persoonan ja kehon läpi vaikutelmaksi, minkä ihminen antaa itsestään. Mitä kirkkaampi aura eli energinen vaikutelma, sitä enemmän  elettyjä elämiä. Luovuuden eri ilmenemismuodot ovat myös vanhasieluisuuden merkkejä. Esimerkiksi ns. ihmelapset, joilla on erityiskykyjä jo lapsena, ovat usein vanhoja sieluja joilla on taito mukanaan.

Tietoisuus siitä, että Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen on sielun ominaisuus, joka tulee esille kasvun, kehityksen ja edistymisen myötä. Henkinen olemus on se ikuinen osa sinua, joka on ollut aina ja tulee valaistumaan, kunhan oppiläksyt on menty läpi. Mitä nämä oppiläksyt sitten ovat? Sen näet ja tunnet omassa elämässäsi. Läheiset ihmiset ovat niitä sieluja, joiden kanssa karman läksyjä opiskellaan. Ne joiden kanssa olet sopusoinnussa, ovat nitä, jotka ovat tukemassa ja voimaannuttamassa sinua. Samoin kuin sinun merkitys heille, voi olla hyvin merkityksellinen nimen omaan kokemusten jakajana ja ystävänä. Haasteelliset ihmiset ovat niitä, joiden kanssa karmaa käydään läpi tosissaan. Heidän merkitys kasvullesi ja hioutumiselle on äärimmäisen tärkeä. Hioutuminen tarkoittaa itsekkyyden karisemista ja ymmärryksen kasvua. Katsellessasi perhettäsi, ystäviä ja tuttuja, voit vain kuvitella mitä kaikkea olettekaan kokeneet yhteisillä matkoilla. Roolit ovat muuttuneet sen mukaan, mikä kasvun vaihe on ollut meneillään. Tärkeä on muistaa henkinen läksy rakastamisesta ja anteeksi antamisesta. Meidän tulisi olla sovussa niin itsemme kuin muiden ihmisten kanssa. Se on tunnusmerkki jota kannattaa pohdiskella ja erityisesti sitä, mitä itse on valmis tekemään parantaakseen ihmissuhteita. Viha, kauna, kateus, ylemmyys, toisen vähättely, pilkkaaminen, panettelu jne, ovat selviä merkkejä karman alaisuudesta. Mikäli haluat edetä ja ymmärrät oman vastuusi, niin loppuelämänn teemana voisi olla ihmissuhteiden kuntoon saattaminen. Nimenomaan rakkauden ja anteeksiannon syvän prosessoinnin kautta.

Sopimiseen tarvitaan kaksi osapuolta. Entä jos se toinen ei ota kuuleviin korviin yritystäsi sopia asioita? Muista, että vihanpito syö juuri sinun energioitasi. Samalla sidot itsesi tähän toiseen joka ei välttämättä kiinnitä sinuun mitään huomiota tai jos kiinnittää, niin vain vähän tai ei lainkaan. Toki on niitäkin riitapukareita, jotka kostoa janoten, tekevät kaikkensa loukatakseen ja hakiakseen hyvitystä koetulle loukkaukselle. Viisaampi ottaa ensimmäisen askeleen oikeaan suuntaan, eli lopettaa negatiivisen lappamisen ja suuntaa huomionsa ongelman tai riidan ratkaisemiseen. Jos toinen ei suostu sopimaan riitaa, niin se on hänen ratkaisunsa ja hän kokee seuraukset omassa olossaan. Sinä voit kiinnittää huomiosi elämän rakentumiseen ja ottaa neutraalin asenteen. Neutraali asenne auttaa pitämään mielen ja mielikuvituksen aisoissa. Juuri sitä on itsekasvatus.

Henkinen elämä voimistuu valintojen myötä, kun perustana on Jumalan rakkaus lastaan kohtaan. Onko sitä niin vaikea hyväksyä? Mikäli vain haluaisit ottaa selvää asioiden tosiasiallisista laidoista, niin nykyisin on saatvailla paljon tutkittua tietoa. Järjen ja pohdiskelemisen käyttäminen on sallittua koskapa Luoja on antanut ihmiselle älyn. Uskomukset ja siihen liittyvät pelot sitovat ihmisen historiallisiin väärinkäsityksiin ja virheellisiin tulkintoihin. Siihen kun lisätään vallankäyttö ja raha, niin paketti onkin valmis. Kautta ihmiskunnan historian tämä yhdistelmä on osoittautunut kaikkista järkyttävimmäksi. Oikeassa olemisen tarpeen alttarille on tapettu ja tuhottu monen ihmisen silloinen elämä. Muistaa kannattaaa, että sielua ei voi tappaa vaikka ruumis tapetaankin.Näissä kohtaloisa on suuren oppiläksyn aihiot joita emme ehkä kykene järjellämme nyt ymmärtämään. Mutta jos tarkastelemme tapahtumia sielujen kannalta, niin seuraukset ovat ratkaisevia. Jokainen saa tekojensa mukaan, koska Jumala on täysin oikeudenmukainen. Karman läksy, sitä saat mitä kylvät ajatuksissa, sanoissa ja teoissa. Tavoite on tulla rakkauden läpäisempäksi puhtaaksi hengeksi.

Tärkein on tämä elämä koska aiempien elämien opit ovat muassasi. Ne ilmenevät sielun hyveinä ja tekojesi motiivina. Olet asiantuntija elämässäsi ja sinulla on suuri merkityus Luojan luomistyössä. Ne vaikeudet joita mahdollisesti juuri nyt käyt läpi, johtavat sinua oivaltamaan itsestäsi jotakin merkityksellistä. Oivallus on kasvua. Suuttumus ja viha on inhimillisiä tunteita mutta ne voivat pimentää matkaasi tällä taipaleella. Näe ihmisen sisin, älä takerru ulkoiseen. Juuri sinä voit avata niitä lukkiintuneita ovia, joiden äärelle ystäväsi on väsynyt. Ei niin että eläisit toisten elämää, mutta anna tukea silloin kun sitä tarvitaan. Jaettu huoli on puolitettu huoli. Kumpa näkisimme toisissamme sen hengen todellisuuden,  mistä tässä elämässä on oikeasti kyse. Silloin vaikeimpinakin hetkinä tulisimme ravituiksi ystävän läsnäolosta.

Niin-kuka sinä olet oikeasti? Mikä on sinun tämän elämän missio tai tehtävä? Jokaisella meistä on sellainen ja jos vielä et sitä tiedä, niin toivottavasti alat huhuilla sen suuntaan. Tunnistat sen kyllä, kun maltat mielesi ja panet merkille tapahtumia ja asioita elämässäsi. Mikä kiehtoo sinua? Mikä vetää sinua puoleensa? Mitä olet ajatellut, mutta torjunut sen mahdottomana toteuttaa? Jossakin siellä se odottaa oivaltavaa huomiotasi. Ja voihan olla, että elät jo missiotasi tai sen alkua. Muista kuitenkin, että olet enemmän tekijä ja toimeenpanija kuin passiivinen odottelija. Mission toteuttaminen vie sinua eteenpäin henkisellä polullasi ja se on se tärkein tieto, jota tarvitset. Jeesus opettaa, että ennen muuta me olemme tulleet palvelemaan emmekä palveltaviksi. Sillä tietoisuudella rakkaat lähimmäiset, voimme tuoda taivastenvaltakuntaa vähän lähemmäksi ihmisiä. Ihminen on onnellisimmallaan palvellessaan ja auttaessaan ihmisiä. Onnellisuus taas lisää tyytyväisyyttä ja terveyttä.

Rukous: Jumalani anna minulle rohkeutta etsiä ja löytää missioni. Olkoon se kuinka pientä tai suurta, haluan täyttää tehtäväni kiitollisin mielin. Tiedän olevani Sinun luomuksesi ja se saa minut vapisemaan ilosta ja onnesta. Odottamisen sijaan aloitan tehtäväni täyttämisen jo tänään. Uskon ja luotan, että Sinä olet kanssani jokaisessa askeleessa ja kohtaamisissa. En pelkää maailmaa koska en ole maailmasta vaan hengestä. Kiitos keväästä joka on tuonut ilon, valon ja kasvun ihmeet. Amen.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti