perjantai 15. kesäkuuta 2012

Perspektiivin muutos

Elämä on täynnä kokemuksia, asioita ja tekemisiä, mitkä aiheuttavat tunteita, niin positiivisia kuin negatiivisia. Oma arki ja todellisuus muotoutuu niissä. Olemme näkijöitä, kokijoita ja ennen kaikkea tekijöitä. Asiat, joiden kanssa tulee ongelmia, ovat niitä jotka voivat viedä aikamme ja energiamme niin tyystin, että uppoamme luuloon, että koko elämä on yhtä taistelua. Missään ei ole mitään hyvää, vaan kaikki vastustaa. Tunne on merkkinä energian hupenemisesta, ahdistuksesta ja jos mitään muutosta ei tapahdu, hyvin lähellä on masennus ja uupumus. Kun kerran olemme myös tekijöitä, niin jotenkin meidän tulee kyetä tarkastella elämäämme, useista eri lähtökohdista ja perspektiiveistä. Siihen muutokseen tarvitsemme henkistä energiaa, koska muuten se ei voi onnistua.

Henkinen energia avaa sisiäiset voimavaramme ja hoksottimemme.  Ollessamme kiinni matalammassa energiassa, emme kykene oivaltamaan ongelmien ja vaikuksien merkityksiä emmekä sitä oppia, mikä niihin sisältyy. Vasta kun voimme muuntaa näköalaamme henkisemmäksi, voimme muuttaa perspektiiviä elämämme suhteen.

Harjoitus: Tunne maa jalkojesi alla. Hengitä syvään juurtuaksesi entistä voimakkaammin siihen missä olet juuri nyt. Sulje silmäsi ja ajattele itseäsi, elämääsi ja niitä tapahtumia joiden keskellä olet. Miltä elämäsi tuntuu? Mitä asioita, tunteita, ihmisiä tulee mieleesi? Ota yksi tunne ja asia mikä nousee esille. Ensin on asia tai tapahtuma ja sen jälkeen reagointisi siihen. Tarkkaile mitä sinussa tapahtuu, kun käyt tapahtumasarjaa läpi.

Anna asian olla, mutta kuvittele itsesi katsomasta tilannetta muurahaisen perspektiivistä. Kuvittele itsesi pienen pineksi olennoksi, joka kokee kokemustasi. Mitä tunnet ja muuttuuko ajatuksesi, tuntemuksesi jotenkin?  Mitä muurahainen opettaa sinulle tästä kokemuksesta?

Muuta perspektiiviä ja nouse mielikuvissasi lentoon kuin lintu. Kuvittele mieleisesi lintu, joka lentää korkealla taivaalla ja katselee maahan. Miltä kokemuksesi näyttää ja tuntuu linnun perspektiivistä katsottuna? Mitä lintu opettaa sinulle? Mihin se kiinnittää huomionsa? Näe ja koe kokemuksesi nyt siitä perspektiivistä.

Palaa takaisin omaan olemukseen, mutta siirry nyt henkitasolle. Sydämessä asuu viisaus, jolla on ikiaikainen tieto sinusta. Kysy nyt sydämeltäsi, henkiminältäsi, mitä tämä kokemus merkitsee ja mitä se opettaa sinulle. Mielikuvat ja ajatukset muuttuvat, ongelmien ratkaisumalleja voi nousta esiin ja syitä miksi koet juuri niin kuin koet tulee mieleesi. Asia tai ongelma on saanut lukuisan määrän uusia ulottuvuuksia.

Palaa takaisin omaan oloosi. Tunne maa jalkojesi alla ja päätä mihin ryhdyt.


Mielikuvitus on mahtava työkalu emmekä useinkaan tule ajtelleeksi sitä, että juuri mielikuvitus on portti uusiin ulottuvuuksiin. Materialistinen maailmamme vähättelee ja mitätöi mielikuvitusta. Ihmiset, joilla on rikas mielikuvitus, edustavat sitä joukkoa, jolla on käytössään yksi merkittävimmistä henkisistä työkaluista. Luovuus ja mielikuvitus antavat ihmiselle ulottuvuuksia, joiden olomassa olosta, materialistit eivät osaa uneksiakkaan.


" Jumalan valtakunta on lasten ja lastenmielisten maailma. Henkimaailmassa on naurua, iloa ja huumoria, koska ei ole mitään syytä mököttää tai olla kielteisessä asenteessa. Kun opettelet vapautumista, niin aloita se naurulla. Nauru ja nauraminen kutsuu luokse enkeleitä. Nauru vapauttaa ja juuri vapautumisesta on kyse, kun puhutaan henkistymisestä. Opettele ottamaan rennommin, koska juuri se antaa sinulle lisää voimaa. Jännittinyt ja kireä olo, eivät tue hyvinvointiasi, vaan päinvastoin ne sairastuttavat. Sinulla ovat kaikki mahdollisuudet elää hyvä elämä, mutta sinun on tehtävä valintoja ja pantava toimeksi. Juuri siinä on se tärkeä huomio, sinä olet tekijä ja toimeenpanija. Aloita jo tänään, miksi siirtäisit sen huomiseen? Elät aina nyt hetkeä-muuta ei ole. Lakkaa murehtimasta maailman tilaa, koska et ole maailmasta vaan olet viivähtämässä maailmassa. Tuo taivastenvaltakunta elämääsi ja katso mitä tapahtuu. Yksinkertaista arki ja ihmissuhteesi. Ole juuri se, joka oikeasti olet. Henkinen olento, jolla on fyysinen kulkupeli. Tee se mihin kykenet, jaa iloa, hyviä sanoja ja toivoa paremmasta. Asiat järjestyvät joka tapauksessa jotenkin. Se mikä ei mene toiveidesi mukaan, on tarkoitettu opiksi. Kaikkea ei voi saada eikä tarvitsekkaan. Suhtautumistapaasi voit opetella muuttamaan, miksi taistella hampaat irvissä, kun se ei johda mihinkään hyvään? Ota nyt käyttöösi sisäiset voimatyökalusi ja tulet huomaamaan kuinka suurenmoista on elää tätä aikaa. Sinuakin tarvitaan, sillä sinussa hehkuu se Jumalallinen kipinä, joka odottaa liekkiin leimahdusta. Juuri sinä tuot sen lisän valoa, jota koko universumi odottaa. Ole siunattu valonkantaja. Amen."

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti