sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Merkityksiä

Minkä merkityksen sinä annat tälle kesäkuun kolmannelle päivälle? Mitä hyvää sinulla on? Mitä huolta tai pelkoa podet? Kummalle puolelle vaakasi kallistuu, plussalle vai miinukselle? Juuri sinä ratkaiset suhtautumistapasi elämäsi tapahtumiin ja annat asioille sen merkityksen, jota sitten elät arjessasi. Merkillistä, mutta todellakin voimme elää aina tietyn osan ajastamme menneisyydessä, mutta myöskin tulevaisuudessa. Mikä sitten on totta? Eikö totuus ole ainoastaan tämä nimenomainen hetki? Muulle me emme voi yhtään mitään. Ainoa jolle voimme, on suhtautumisemme elämämme tapahtumiin. Annamme niille merkityksen tai painoarvon ja sen mukaan elämämme värittyy.

Minkä merkityksen annan tälle sunnuntaille? Tosiasiat osoittavat sen, että on uudistumisen ja muutoksen aika. Kykenenkö ottamaan muutokset positiivisina vai kipuilenko tutun ja turvallisen eilisen perään? Olenko valmis astumaan uuteen vaiheeseen elämässäni? Mikä voi horjuttaa sisäistä lujuuttani, kuin oma mielikuvitus tai alitajunta, joka voi syöttää mitä merkillisimpiä oivalluksia ajatuksiini ja tunnelmiini.

Haluan vapautua jostakin vanhaksi käyneestä tavasta suhtautua. Päästän irti luuloista ja odotuksista. Katson elämää sellaisena, kun se ilmenee juuri nyt. Kieltäydyn jossittelemasta ja selittämästä. En suostu pelkoon tai epäuskoon, koska tiedän että juuri ne vievät energiani. Energia on elämänrakentamista varten, ei menneiden seuhtomista varten. Kyetessäni oivaltamaan sen, että kaikki mahdollisuudet ovat vähentymättöminä käytettävissäni, ainon valita rakkaudellisimman tavan toimia. Kuulosta helpolta ja ihanalta, mutta vaatii suunnatonta itsekuria toteuttaa se. Niin kovin helposti voi antaa periksi ja tyytyä keskivertoon tai huonoon vaihtoehtoon, kun kuvittelee ettei jaksa, viitsi tai pysty toteuttamaan parempaa.Tai että joku läheisistä on eri  mieltä....

Tyytyväisyys elämään viestii sopuisasta tilanteesta ja joustavasta luonteesta. Tyytyväiset ihmiset ovat onnellisia ihmisiä, koska heillä on taito astella elämänsä polulla vähimpien vastuksien lävitse. Vastuksia ja vastustuksia on jokaisella, mutta kyky antaa merkitys niille, ratkaisee. Pikkumaiselle perfektionistille jo se, että matonhapsut eivät ole linjassa, voi aiheuttaa vatsanväänteitä ja hermojen kiristystä. Elämän merkitykset ovat siis sisään ajettuja malleja, joita itse kukin todentaa joka hetki.

Mihin kiinnitän huomion, kasvaa elämässäni. Voin vaikuttaa elämiseni laatuun kiinnittämällä huomion elämää rakentaviin seikkoihin. Ne seikat, jotka tyydyttävät sisintäni, antavat voimaa, iloa ja motivaatiota. Ne vähemmän ylentävät asiat tulee toki hoitaa, mutta juuri tässä on se jokin. Kun pidän huolen energioistani eli olen iloinen ja motivoitunut, minulla riittää energiaa hoitaa myös ne työllistävät ja hankalatkin asiat. Takkini ei tyhjene huopaamiseen ja soutamiseen vaan itsensä toteuttamiseen. Itsensä toteuttaminen ei koskaan tyhjennä takkiasi vaan se takaa energioiden laadun ja riittävyyden. Antaessani merkityksen epäolennaisille asioille, jään paitsi uudistvasta energiasta ja ei ole ihme, jos keho kramppaa, uni ei tule silmään tai tyytymättömyys täyttää mielen.

Rakkaus on totuus ja totuus on Jumala. Mitä enemmän nimeän asioita ja tapahtumia totuuden vastaisesti, sen enemmän rakennan esteitä onnelliselle ja tervelle elämälle. Asioita ja tapahtumia nimetessä tulee esille sielun kypsyyden tila. Sielu tietoisuus on tila, jonka läpi virtaavat elämän tapahtumat. Juuri tila antaa merkityksen asioille. Ajattele tilaa, joka on valoisa, kun sen läpi virtaa tummia varjoja, varjot valaistuvat ja katoavat. Kun tila on varjoisa varjojen tullessa, varjot eivät väisty vaan tummuvat ja tummentavat myös tilaa. Jumalan rakkaus on valo ja ihminen itsessään, kasvaessaan ja kehittyessään henkisesti saavuttaa aina enemmän valoa. Tässä on henkistymisen perimmäinen tarkoitus. Ihmisellä on mahdollisuus kasvaa ja niin hän tekeekin, oman sisäisyytensä kautta valiten itselleen sopivan tavan reagoida. Itselleen sopivuus mittaa pyrkimyksen suuntaa ja henkistymisen astetta. Ihminen valitsee ja kestää seuraukset, vaikka hän voi kuvitella, että on olemassa joku muu, joka on sitä varten, ettei hänen itsessään tarvitsisi kärsiä vahingollisten tekojensa seurauksia. Kasvaako ihminen siinä luulossa? Voiko hänen sielunsa ja moraalinsa ylevöityä? Henkisessä kasvussa on aina kyse moraalisesta ymmärryksestä ja oikeudenmukaisuudesta kaikessa elämässä. Ei ole olemassa oikopolkua Jumalan luo, vaan jokainen ihminen käy läpi puhdistumisen tekojensa kautta. Tekeminen tarkoittaa elämää, niin täällä ajassa kuin henkimaailmassa. Siksi on kaikkista tärkeintä ottaa vastuu ajatuksista, aikomuksista, sanoista ja teoista. Vastuu tarkoittaa ymmärtämistä, sen laajemmassa merkityksessä. Halutessasi edetä oikeaan suuntaan eli kohti Jumalan täydellistä yhteyttä, sinun on ymmärrettävä mitä olet tekemässä. Jumala on antanut sinulle ymmärryksen, jotta käyttäisit sitä sielusi hyväksi. Kysy miten on laitasi juuri nyt? Kuinka paljon tai vähän annat Jumallalle mahdollisuuksia tulla elämääsi? Mitä enemmän huolehdit, pelkäät tai teet valintoja muiden mukaan, sen ohuempana yhteytesi Luojaan ilmenee elämässäsi. Olet vastuussa, joten ota se kunnianosoituksena, koska se merkitsee suurinta luottamusta kohtaasi. Jumala ei antaisi vastuuta sinulle, jos hän vähääkään epäilisi kyvykkyyttäsi ratkoa elämäsi pulmia oikein. Olkoonkin niin, että teet virheitä, mutta kun otat opiksesi ja korjat virheesi. Siinä on kasvun merkki, joka osoittaa sinun olevan oikealla polulla. Muuta sinun ei välttämättä tarvitse tietää, koska kasvu tapahtuu askel askeleelta, kokemus kokemukselta. Maaliin ja perille ei kukaan voi tulla oikomalla kokemuksia tai jättäytymällä toisten varaan.

Katso elämääsi näkevin henkisin silmin. Näe mikä on tekemättä ja ryhdy toimeen täynnä uskoa, luottamusta ja innoitusta. Tee se mikä sinun täytyy, mutta tee se rakkaudesta päin, kaikkien hyväksi. Tämä on tärkeää; älä heittäydy uhriksi tai hyväksy hyväksikäyttämistä. Olet Jumalan lapsi, jonka yksi merkittävä piirre on itsen rakastaminen. Rakastaessasi itseäsi, kykenet rakastamaan muita. Oman itsen vähättely, laiminlyöminen tai toisaalta ylpeys ja itsen korottaminen, ovat merkkinä keskeneräisyydestä ja kasvun välttämättömyydestä. Antaudu kasvuun, juuri se vapauttaa sinut vanhoista tavoista ja tuhoisista tottumuksista. Ennen kuin päätät toimia, kysy sismmältäsi kestätkö toimintasi seuraukset. Muista, että jokainen ihminen joka elää maailmassa, on polullaan juuri siinä kohdassa, mihin hän on valinnoissaan päätynyt. Sinun tehtäväsi ei ole kantaa kaikkien murheita, koska juuri niissä piilee ne kasvun siemenet, joita kyseinen ihminen tarvitsee kasvuunsa. Tukena voit olla, mutta jokainen ratkaisee toiminta tapansa itse ja ottaa niistä myös vastuun. Anna apua, mutta älä tyrmää äläkä rajoita lähimmäisiäsi, varsinkaan pelottelun tai vallanhalun kautta.

Nyt on valoa ja Jumala näyttäytyy luonnossa. Pyri olemaan ulkosalla niin paljon kun se vain on mahdollista. Ihastele, ihmettele ja nauti. Hengitä syvään luonnon runsautta ja elvy elämälle. Asiat järjestyvät joka tapauksessa parhain päin. Amen.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti