sunnuntai 29. tammikuuta 2012

sunnuntaina

Sunnuntai on pyhä päivä. Pyhä viittaa pyhyyteen ja hiljentymiseen. Hiljetymiseen siksi että silloin voi kurottautua kohti pyhyyttä, mikä on totisesti korkeampi tila, kuin se missä me ihmiset yleensä olemme.  Pyhänä hetkenä voin aistia Jumalan läsnäolemisen. Läsnäoleminen on taas hivenen erilaista kuin läsnäolo. Läsnäolo on liikkumatonta viipymistä mutta läsnäoleminen virtaa. Henkinen oleminen virtaa läpi aineen koska se on Jumalan luova voima.
Ajatus luovasta voimasta, saa minut aina väreilemään sisäisesti ja iho menee " kananlihalle." Kuinka voisin aina vain enemmän tulla tietoiseksi tästä voimasta, jonka alkuperä on Jumala? Ollessani ihminen ja eläessäni tätä elämää, niin ei ole muuta keinoa, kun tehdä asioita Jumalan rakkauden suunataisesti. Niin sen on oltava. Voin valita mihin käytän aikani ja energiani. Huopaamiseen ja soutamiseen, ei tai kyllä, en tiedä, mitä sillä on väliä, ovat kaikkein uuvuttavampia tapoja elää. Koskapa elämähän siinä kuluu, ja siinä tilassa mitään ei tapahdu. Uskon vankasti siihen, että olemme oppimassa elämästä ja omasta itsestä täällä. Tämä on siis paikka ja tila, jossa ihminen voi kasvaa. Kasvuun on vain antauduttava, päästettävä irti olettamuksista. Deepak Chopran sanoin: Katso tuulta, se ei yritä tuulla vaan tuulee, katso kukkia, ne eivät yritä kasvaa vaan kasvavat. Tee sinä samoin.


Oi ja voi-kuinka kuulostaa helpolta mutta käytännössä se on niin vaikeaa omien ehdollistumisiemme takia. Onhan sekin hyvä alku, kun suuntaa huomionsa omiin ehdollistumiinsa ja siihen, kuka tai mikä on saanut meidät uskomaan, etteme ole kykeneviä tai tarpeeksi hyviä? Syyllisyyden keskellä osaamme rypeä mutta emme kiitollisuuden ja onnistumisen.


Tämän pyhän hetken keskellä, olen kiitollinen niistä siunauksista joita elämässäni on. Olen kiitollinen lapsista, puolisosta, kodista, terveydestä, tästä talosta, kyvyistä jotka auttavat lähimmäisiä selviytymään vähän paremmin. Kiitollisuus on tunne joka paljastaa elämän kuviot aivan uudessa valossa ja niistä kumpuaa tyytyväisyys. Tyytyväisyys antaa energiaa ja voimaa selviytyä niistä haasteista jotka ovat tuloillaan. Nyt kuitenkin kiitän Jumalaa siitä, että olen tässä-Luojan kämmelellä.
Millä muulla voisi olla merkitystä?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti