perjantai 27. joulukuuta 2013

Ymmärrys

Elämme seurausten elämää, mutta ymmärrämmekö, mitä se tarkoittaa omalla kohdalla, juuri nyt? Luomme omaa tulevaisuuttamme tänään tekemiemme tekojen, sanojen ja aikeiden kautta. Tämän päivän suunnitelmat toteutuvat tavalla tai toisella tulevaisuudessamme. Katsoessamme menneisyyteemme voimme muistaa asioita, valintoja ja kohtaamisia tämän hetkisen kokemuksemme läpi. Valinnat näkyvät ja tuntuvat omassa elämässä tänään, huomenna...

Olemme luomassa  ulkoisen elämämme lisäksi, omaa henki minäämme, koska henkinen kasvu on se peruste, miksi yleensä olemme tässä olomuodossa, tässä kehossa juuri nyt. Maallinen ja materiaalinen todellisuus on leikki- kenttämme, missä harjoittelemme omia sisäisiä, ulottuvuuksiin yltäviä, voimavaroja. Kiinnittyessämme aineellisuuteen, jätämme henkisen ulottuvuutemme huomiotta. Ihminen ei elä ainostaan leivästä, vaan myös Jumalan sanasta eli hengestä. Meillä on vapaa tahto ja käytämme sitä hyvin heppoisin periaattein. Emme näe "nokkaamme edemmäs" ja sitten kun tekomme seuraukset tulevat kohdallemme, emme voi käsittää miksi " minulle aina käy näin."

Sukulaiset, ystävät ja tuttavat verkostoituvat elämäämme, mitä moninaisimmin ja uskomattomin tavoin. Henkisestä ulottuvuudesta katsottuna kaikki ihmiset liittyvät jollakin tavoin kasvuun, edistymiseen tai juuttumiseen ja taantumiseen. Juuri ihmiset mahdollistavat hioutumisemme parempaan tai pahempaan, valinta on aina itsellä. Tekomme johtaa aina johonkin suuntaan, mutta niin myös aikeemme ja ajatuksemme. Halutessamme edetä, meidän on pysähdyttävä pohtimaan omia tapoja, tottumuksia ja uskomuksiamme. Emme voi tuudittautua siihen luuloon, että kohtalo tai joku muu hoitaa osuutemme. Siinä vaiheessa, kun ymmärryksemme avautuu laajempaan käsitykseen, alamme väistämättä toimimaan elämää kunnioittavammin ja tulemme täysin tietoiseksi omasta osuudesta elämän rakentumisessa Jumallisen suunnitelman suuntaiseksi.

Nyt vuoden vaihtuessa kannattaa pysähtyä tutkimaan omaa itseä ja elämäänsä. Ne vaikeat ja haastavat asiat, mitkä kuormittavat terveyttämme, tulisi saattaa tasapainoon. Syyllisen etsimisen ja tuomitsemisen sijaan, meidän kaikkien tulisi uskaltaa katsoa omaa osuutta epäselvien asioiden tai suhteiden syntyyn. Kovin heppoisin perustein annamme tuomiomme ja yritämme pelastaa oman nahkamme, mutta totuus ei muutu omien mielihalujemme suuntaan. On kestämätöntä sälyttää omat virheet ja väärinteot toisten niskoille. Jumalan todellisuus on täydellisen oikeudenmukainen ja jos kuvittelemme kuittaavamme omat tekomme sillä, että asiat eivät enäää vaivaa omaa mieltä, olemme täydellisen tietämättömiä, omasta osuudesta elämässä yleensä. Sattumanvaraisuus ei selitä elämää, eikä niin ollen vapauta meitä tekojemme seurauksista. Nöyrtyminen ei ole nöristelyä vaan todellinen henkinen teko, joka vapauttaa ja parantaa sisäisiä haavoja. Juuri sisäisyyden haavat voivat tulehduttaa koko elämämme. Meillä on kuitenkin mahdollisuus toimia toisin, mutta se merkitsee suurta henkistä ponnistusta. Anteeksi pyytäminen ja anteeksi saaminen ovat paranemisen avaimia. Halutessani parantua, minun on valmisteltava itseni nöyrtymään. Mikäli toinen ihminen ei kykene samaan, se ei ole enää minun käsissäni ja ainoa keino on vetäytyä hänestä. Aika ja elämä tekee tehtävänsä kaikkien meidän elämässä, eikä meidän tehtäviin kuulu loputtomasti kantaa pahaa mieltä, jonkun toisen ihmisen asenteista ja tavoista. Ymmärrys on pelastus monessakin mielessä.

Tutkiessamme tulevaisuutta, haluamme saada selvää, mitä se tuo tullessaan. Vastaukset löytyvät itsestämme ja tavoistamme. Minkä olemme panneet vireille, saavuttaa päätepisteensä tulevassa. Halutessasi elää sovussa, tee siis sopu itsesi ja lähimmäistesi kanssa. Unelmoidessasi matkoista ja menestymisestä, tarkastele tekojasi ja asenteitasi. Millä perusteella odotat ihmeitä, jos asennoidut kaikkeen epäuskoisella negatiivisuudella? Kyse on lopulta aina asenteesta. On ihmisiä, joilla näyttää olevan kaikki hyvin ja silti he valittavat kaikesta. On ihmisiä, joilla ei ole materiaalista statusta ja silti he ovat tyytyväisiä ja onnellisia. Salaisuudet piilevät meissä itsessämme ja ne odottavat löytäjäänsä, eli sinua. Kysymys kuuluu, mitä aiot tehdä seuraavaksi? Jatkaa samalla vanhalla tavalla vaiko uskaltautua uudistumaan henkisesti?

Henkinen uudistuminen tarkoittaa asenteiden muuttamista eli parannuksen tekemistä. Se mihin kiinnität huomiosi kasvaa sinussa ja elämässäsi. Paranna asenteesi niin parannat elämäsi ja siinä samassa myös terveytesi kohenee. Rypiessäsi negatiivisuudessasi et totta tosiaan rakenna uutta uljasta huomista. Vastukset ja haasteet ovat mahdollisuutesi kasvaa ja edistyä. Ojennatko kätesi vai käännätkö selkäsi? Tuleva vuosi haastaa meitä ojentamaan kätemme lähimmäisillemme. On aivan selvää, että menneisyytemme teot lankeavat maksuun. Se miten niistä selviämme tuntuu, kuuluu ja näkyy meissä jokaisessa.

" Jumalani, tunnen sydämeni syvydeessä muutoksien välttämättömyydet, mutta olen kovin avuton ja heikko tekemään muutoksia itseeni. Kovin helposi osoittelen muita, kun en uskalla kohdata omaa aikaansaannostani. Niin kevyesti luettelen toisten virheitä, kun en myönnä omiani mistään hinnasta. Ihmisenä kasvaminen on totuuteesi kaivautumista. Totuutesi on täydellinen oikeudenmukaisuus, jota minun on niin vaikea ymmärtää, koska koko maailma vääristää sitä. Elän maailmassa, jossa ei tunnu olevan oikeutta. Ihmiskunta on vieraantunut Sinusta. Oi Jumalani, toisaalta on olemassa  kasvun ja edistyksen aalto, joka on lähtöisin Sinusta. Haluan liittyä siihen koko sielustani ja voimastani. Rukoilen, auta minua saattamaan loppuun ne keskeneräiset ja vaikeat asiat, jotka piinaavat minua. Anna minulle henkesi valoa toimia oikein. Vahvistu minussa, niin että voin saattaa loppuun aloittamani tehtävät. Kiitos siitä ohjauksesta, josta olen tietoinen. Kiitos elämästä ja tästä mahdollisuudesta tehdä oikeita asioita. Kiitos!!"

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti