lauantai 7. kesäkuuta 2014

Ajassa liikkuu vai liikkuuko aika?

Mittaamme elämäämme vuosina, kuukausina, tunteina, sekunteina. Elämänkaari, joka alkaa pisteenä ja nousujohteisesti saavuttaa tietyn kohdan, josta kaari alkaa laskea. Laskeutuu samalle tasolle, josta sitä alettiin piirtää. Alku ja loppu, siihen väliin mahtuu koko elämä. Niin me luulemme, koska emme tiedä muuta.

Uskomuksemme värittävät koko elämämme. Harvoin kyseenalaistamme uskomuksiamme, koska on turvallista uskoa, kuin yleisesti uskotaan. Kuulua samaan seurakuntaan, yhteisöön tai yhdistykseen antaa turvallisuuden tunnetta. Näin meillä – menttaliteettia. Systeemi toimii paremmin, kun sora ääniä ei kuulu. Saman mielisiä on helppo johtaa. Alaisten uskollisuus johtajille takaa asioiden sujuvuuden.

Entä sora äänien merkitys? Usein sora äänien aiheuttajia karsastetaan, koska he haastavat vallitsevan systeemin. He kritisoivat ja tuovat esiin usein kiusallisia asioita vallitsevan systeemin nurjemmalta puolen, kuten vallanhimosta kumpuavan ahneuden, piittaamattomuuden ja vääristeltyjen totuuksien perimmäiset tarkoitukset. Sora äänien takaa löytyy ihmisiä, joilla on rohkeutta ajatella omilla aivoilla, tutkia ja ottaa selvää. Kapinalliset, populistit, toisinajattelijat, mielenosoittajat jne. Juuri se kansanosa, joka pitää vallassaolijoita varpaillaan.

Hyvinvointi on ikuisuus aihe, josta väännetään peistä. Yleisellä tai yhteiskunnallisella tasolla on selkeät käsitykset, miten yksilöä hoidetaan, jos hän voi huonosti. Ennen huonovointisuuden putkahtamista elämään, meillä ihmisillä on niin sanottu etsikkoaika. Miten pidän itsestäni huolta, etten päästäisi itseäni siihen tilaan, että joudun systeemin lääkittäväksi. Ennaltaehkäisy tarkoittaa vastuun ottoa omista valinnoista. Siinä elänmänvaiheessa, kun alamäki alkaa, syystä tai toisesta, meillä on vaihtoehtoja toimia.

Elämä on täynnä vaihtoehtoja, mutta yhteisössämme on vallalla käsitys, että ei ole olemassa muuta hyväksyttävää tapaa toimia, kuin se mitä pidetään yllä ns. virallisella tasolla. Mikäli uskomme vain sitä, mitä meidän halutaan uskoa, jätämme koko rikkaan, runsaan ja vaihtoehtoja täynnä olevan elämän huomiotta. Kapeudumme ja hyvin helposti meistä tulee systeemin uhreja. Näistä uhreista ei puhta, koska ne lyövät kiilaa kaikkivoipaiseen viralliseen systeemiin.

Valinta on kaikesta huolimatta aina itsellä. Mihin alan? Mitä teen elämälläni, ajallani? Olenko unessa elämän runsauden suhteen ja pitäydyn kaavoihin, jotka antavat kapean ja näennäisen näköalan elämään? Annanko elämäni lipua ohi koskaan kyseenalaistamatta sen merkitystä? Uskallanko koskaan nousta seisomaan, koska olen uskomuksieni tilassa kontallaan?

Elämä haastaa meitä kaikkia. Itsestämme löydämme vastaukset kaikkein kipeimpiinkin kysymyksiin. Sisäinen itse on aina läsnä, olkoonkin, että olemme kiinnittyneet ulkoiseen. Elämisessä on lopulta kyse oman totuuden oivaltamisesta.  Olemme jokainen ottaneet haasteen vastaan, koska olemme tällä elämänkaarella. Aika on määre, mitta,  joka kuvitteellisesti pitää systeemin kasassa. Olemme enemmän kuin piste elämänkaarella, olemme ajassa liikkuvia ikuisuuden olentoja. Matka todelliseen elämään alkaa siitä hetkestä, kun on valmis katsomaan sisimpään ja kysymään itseltä, mitä olen valmis itsessäni tekemään elämän parantamisen suhteen? Odotus, että joku muu hoitaa hommat, on vanhentunut malli, josta on mahdollisuus päästä eroon. 

Ajatus ja tunne vetää puoleensa. Luomme niiden kautta. Halu ja motivaatio on moottori, joka käynnistää elämisen prosessit. Ensin on löydettävä halu tehdä jotakin. Todellinen halu on se aktivoiva elämänkipinä, joka saa meidät ryhtymään. Sitä kipinää meidän on hoidettava oikeanlaisilla tavoilla.
Henkinen kipinä hoituu henkisyyteen liittyvillä asioilla. Luonnostaan henkisyyteen kuuluu rakkaus ja anteeksi antaminen, hyväntekeväisyys ja ilo. Meditaatio, rukous ja elämästä kiitollisuus vahvistavat henkiminäämme. Ne eivät pelkästään riitä, vaan niitä tulisi toteuttaa arkisessa elämässä. Pyhittäminen tarkoittaa juuri tekoja rakkaudesta päin. 

" Kohtaan sinut sisareni, veljeni, siinä tunteessa, että olemme elämän matkalaisia hamasta aamu usvasta illan kirkkauteen. Olemme kohdanneet usein ja jokaisesta kohtaamisesta on jäänyt jälki sydämeeni, siihen todelliseeen toteen, mikä minussa on ikuista. Ilo, jota tunnen, ei ole tästä elämästä, vaan kauempaa ja korkeammalta. Se yhdistää ja antaa toivoa, silloin kun tämän elämän soinnut saavat minut unohtamaan oman todellisen olemukseni. Olen kiitollinen elämästä, koska sen läpivievillä teillä olen saanut varttua siksi mikä olen nyt. Sinä ja minä kuulumme yhteen, läpinäkyvät siteet eivät heltiä edes kehon kuolemassa. Turhaan murehdimme ja huokaamme, sen sijaan meidän tulee olla kiitollisia. Kiitollisia siitä, että nämäkin vaikeudet vievät meitä kohti eivätkä suinkaan loitonna. 

On olemassa taso, jossa kaikki näkyy selvästi. Selkeämmin kuin ikinä ajallisessa kehossa ollessa. Minulla on, aika ajoin, tilaisuus tietää, miksi, miten ja syystä että.  Sen tietoisuuden yhteen sovittaminen tämän elämän tilanteiden suhteen, on haaste. En voi edetä yhtäkään askelta ettenkö kävisi  kokemuksien läpi. Siinä on elämäni siunaus vaikka toisinaan voin kokea sen kiroukseksi.

Valitsen aina ja kaikessa puoleni. Olenko elämää vastaan vai sen puolesta. Elämä on yhtä kuin Jumalan tahto. Jumalan tahto on ikuisuuksien virtaava elämä, jonka perusta on totuus ja armo. Jos en kestä totuutta, vastustan sitä. Jos kestän totuuden, en voi muuta kuin edetä ja kasvaa. Jumalallinen armo lepää ikuisuuden virrassa eli energiassa. "Vaikka minä vaellan pimeässä laaksossa, en minä pelkää mitään pahaa." Ei tarvitse pelätä, koska rakkaudessa eli Jumalassa, ei ole pelkoa. Minussa on pelkoa niin paljon, kuin olen Jumalasta erillään. Siinä on tekemisen ja ryhtymisen paikka, että pystyisin luottamaan enemmän kuin pelkäämään. "

Hengen puhetta hengestä. Kiitos, ylistys ja kunnia. Amen.
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti