sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Muutos antaa terveyden ja hyvinvoinnin

Paraneminen on prosessi, jonka alku on sairastaminen, sairastuminen tai epätasapaino. Ensin on sairastuttava, että voi parantua. Ensin on mentävä epätasapainoon, että voi tasapainottua. Luontasilääketieteessä puhutaan mielellään epätasapainosta, eli jokin on pielessä, suhteessa kokonaisuuteen. Koululääketiede antaa niin kovin innokkaasti diagnooseja, joita voidaan sitten lääkitä. Mielenkiintoista-jos ajatteelee, että kyse on aina oireilevan ihmisen elämästä, hyvinvoinnista ja koko tulevaisuudesta, lääkäri tekaisee diagnoosin, jolla hän sitoo ihmisen, jonkun diagnoosin alle ja samalla ihminen koukuttuu niin ajatukseen sairaudesta ja lääkkeiden käyttämisen pakosta. Riippuvuus suhde syntyy väistämättä, mutta myöskin hyväksikäyttö, jota ihminen ei tule edes ajateleeksi. Hänelle ei tarjota mitään muuta vaihtoehtoa ja hätäännyksissään sitä tuksin tulee edes mieleen. Auktoriteetin edesähän me olemme yleensä hyvin nöyriä.

Perspektiivin ollessa toisenlainen, epätasapaino, niin pohdinta ulottuu paljon syvemmälle ja laajemmalle, mitä on tapahtunut, että epätasapaino on päässyt syntymään? Mitä pitää muuttua, jotta tasapaino saadaan palautettua? Lähtökohta on se, että keho viisaudessaan pyrkii tasapainoon aina ja ihminen valinnoillaan  tukee kehon viisautta. Kehon viisaus perustuu luonnollisuuteen, koska ihminen on osa luontoa.

Kehomme viisaus ja uskomaton hienovirittyneisyys on jokaisen meidän ulottuvilla, koska meillä on keho. Kaiken kukkuraksi Jumallainen viisuden siemen, sielu, asuttaa tuota hienoviritteista kulkupeliä. Mikä valtava kokonaisuus, josta välttämättä me ihmiset emme piittaa tuon taivaallista! Siihen tulokseen tulee väistämättä, kun lukee kuinka paljon ihmiset sairastavat, voivat hunosti ja tuhoavat omaa elämäänsä. Mikä on se, joka on vienyt meidät harhaan? Mikä on se, joka antaa ymmärtää, mutta ei halua antaa? 

Yhteiskunta jossa elämme, on kehityskulussaan päätynyt tähän missä me nyt olemme. Ihmiset viisaudessaan tai tyhmyydessään ovat rakentaneet systeemin, jossa ainellisuus on IN ja henkisyys OUT. Henkisyys on julistettu pannaan, koska se on uhka materialismille. Materialismi kerää voittoa jokaisesta synnyttämästään systeemistä. Se kierrättää rahaa ja kerää voitot, niiden vallassa olevien lakkareihin, jotka sattuvat olemaan elämässään sellaisella paikalla, että pystyvät siihen. Koko virallinen, eli veroeuroille ylläpidetty organisaatio, on valjastettu vain ja ainoastaan tätä varten. Henkisyys eli ihmisen henkiset voimavarat, joihin kuuluu mm. itsehoito ja paraneminen, on jäävätty, koska eihän se voi olla hyväksyttävää, että ihminen paranisi ilman yhteiskunnan väliintuloa ja sitä, että se ei hyötyisi ihmisen sairaudesta? Näköala on huima, mutta niin totta!

Paraneminen ja tervehtyminen on meidän jokaisen ulottuvilla, mutta sitä ei voi saavuttaa yhdessä yössä. Mitä piedempään olemme olleet laiskoja, mukavuuden haluisia, hyvä uskoisia hölmöjä ja toisten johdateltavia, matka tervehtymiseen on pitkä ja osin varmasti sinniä kysyvää. Oikotietä onneen ei ole olemassa. Mistä voimme aloittaa jos olo on toislaitainen, kipuja, kolotuksia, diagnooseja, pillereitä....

Ajatus on ensimmäinen teko. Suhtaumistapamme asioihin on sisä syntyistä. Entä jos alkaisimme suhtautua elämään hieman kunnioittavammin ja kiitollisimmin? Tekisimme parannuksen omaan päähän, koska se on se "lennonjohto torni", mikä antaa laskeutumis- ja nousu luvat, minkälaisia koneita liikkuu ilmatilassamme eli elämässämme. Erottelukyvyn käyttöön ottaminen on toinen liki yhtä tärkeää. Mitä sallin itselleni tapahtuvan? Millä kuormitan ja stressaan itseäni niin, että sairastun? Mitkä asiat, ihmis-suhteet vaativat liikaa ja miksi olen antanut niille sen vallan? Jos urakan aloittaminen tältä rintamalta, tuntuu aivan mahdottomalta, niin toinen lähestymistapa on tiedon keruu.
Elämme sitä mihin uskomme olkoonkin, että uskomuksemme ovat vailla järkeä tai todellisuutta. Kun ihminen on saatu uskomaan, että asiantuntijat tietävät aina paremmin, jääväämme itsemme automaattisesti omasta elämästä. On virkistävää ja todella innostavaa tietää, että on olemassa miljoonia vaihtoehtoja valita oma tapansa hoitaa mm. terveyttä, sairauksista puhumattakaan. Tietoa on olemassa ja sen suhteen kannattaa käyttää omaa järkeään. Kiinalaiset sanovat, että kaikkea saa, kun kohtuudella käyttää. Kyse ei ole mistää ihme jutuista, vaan todellisista toimivista ja luonnollisista asioista.

Olet sitä, mitä syöt?  Ruoka ja ravinto on suora linkki terveyteen. Keho on luonnollinen, joten on itsestään selvää, että luonnollinen ravinto tukee terveyttä. Ruokaremontin aikaansaaminen on aivan varmasti merkitykseltään vaikuttavin ja vaativin. Mistä tiedät, mitä kannattaa syödä, jotta kehosi alkaisi saavuttamaan tasapainoa? No-jos olet aiemmin syönyt " mitä sattuu", niin järkeen käyvää on, että röörit tulee PUHDISTAA kuonasta, jotta jatkossa kehosi voi hyödyntää vitamiinit ja kivennäisaineet paremmin. Puhdistuskuureja on satoja, mutta luonnollisuus on tässäkin lähtökohta. Luonnollinen SUPER FOOD  löytyy luonnostamme. Marjat, yrtit, vilja jne.  On tutkimuksia, jotka antavat viitteitä siitä, että sen kasvualueen kasvit, jolla ihminen elää, ovat sopivimpia. Ei tarvitse lähteä merta edemmäs, vaan sopivin ravinto löytyvät koto konnuilta. Suurin haaste on tehdä muutos ravinnon hankkimiseksi ja valmistamiseksi ruuaksi. Helpon ja sairastuttavan tankkaamisen sijaan, meidän on muutettava käsityksiämme ja tapojamme syömisen suhteen. Ruokimme kehoamme, jossa pyhyys asuu. Ruuan siunaamisella on merkitystä. Hyvä ravitseva ruoka, on kotikonnuila kasvatettua tai kasvanutta luonnollisuuteen perustuvaa ja puhdasta, rakkaudella ja kiitollisuudella siunattua ravintoa, jota valmistetaan sydämen rakkaudella ja nautitaan rauhassa. Niin henkinen energia virtaa läpi aineellisen ja aineen koostumus harmonisointuu, tasapainottuu.

Meditaatio on osa luonnolista elämää. Olemme henkiä ja tarvitsemme elääksemme hiljaista yhteyttä alku läähteeseemme, Jumalaan. Laimin lyönnit tällä osa-alueelle ovat aiheuttaneet suunnatonta käärsimystä, olkoonkin, että kärsimyksessä ihminen voi kasvaa. Usein kasvu kääntyy katkeruudeksi ja negatiivisuudeksi sillä seurauksella, että henkinen ja fyysinen terveys romahtaa. Mieti, kuinka moni ihminen elää tässä tilassa ja voi ajatella, että on olemassa joku ihme pilleri, joka pelastaa hänen kurjaakin kurjemman elämänsä? Tai että uskottelee pääsevänsä pälkähästä, jonkun muun kustannuksella? Kyse on aina siitä, mitä ihminen tekee, mihin ryhtyy ja kiinnittää huomionsa. Itseä, omia valintoje ja niiden seurauksia elämme jokainen läpi, iki omassa arjessamme, elämässämme ja kokemuksissamme. Jos en suostu ottamaan tätä näköalaa huomioon, mikään ei tule muuttumaan itsessä eikä omassa elämässä.

Sairastuminen on merkki jonkun asian  kielteisestä ylivertaisuudesta omassa itsessä. Mikä se on? Kuka muu sen voi tietää, kuin ihminen itse? Paranemisen Avaimet-kirja on OIKEASTI avain mysteereihin omassa itsessämme. Alitajuiset mallinnukset toimivat niin kauan, että ne avautuvat ja täyttyvät pyhällä valolla, rakkaudella ja anteeksi annolla. Tie on pitkä ja vaivalloinen tullaksemme sille ovelle, että kykenmme näkemään ja ymmärtämään itsemme Jumalallisena olentona. Rakasta itseäsi kuin lähimmäisiäsi. Rakkaus elämään, on kiteytetty vastaus, kipeimpiinkiin kysymyksiin. Teemmepä mitä hyvänsä, kun teemme sen rakkaudella, palvelemme kaikkiallista Jumalaa, joka siunaa myös meitä.

Ajattele, nyt on kevät ja kohta kasvien siemenien istuttamisen aika. Kun istutan yrttieni ja kasvieni siemenet siunattuun multaan, hoidan niitä rakkaudella, ne vastaavat huolenpitoon tuottamalla täydellisiä hedelmiä, kukkia tai viljaa. Korjaan sadon ja ruokin sillä kehoani, nautin kukkien tuoksusta ja väreistä. Kaikki värähtelyy muuttuu harmoniaksi, hyvinvoinniksi, mikä tukee kasvua ja onnellisuutta. Jos en itse voi kasvattaa, niin ainakin etsin sellaisen kasvattajan, joka tekee sen sydämellään ja puhtaasti. En enää suostu myrkyttämään kehoani enkä mieltäni. Nyt jos koskaan siirryn harmaalta, mitään sanomattomalta vyöhykkeeltä, kohti kirkkaampaa olemusta ja elämää. Kerään kaiken tiedon, jotta motivoidun tähän muutokseen. Kieltäydyn olemasta uhri tai hyväksikäytetty hölmö, jota ylikansalliset rahanhimoiset systeemit juoksuttavat harhojensa
maailmassa.

Henkinen ulottuvuus antaa valtavat voimavarat. Niitä ei voi käyttää väärin, koska niillä on sisäsyntyinen mekanismi varjella niitä. Jumalallista oikeudenmukaisuutta ei kumoa mikään eikä kukaan. Pyrkiessäni valaistumiseen, niin kehollisesti kuin henkisesti, saan kaiken tarvitsevani tuen henkimaailmasta.  On vain kyettävä pysähtymään ajoissa ja ottamaan opiksi. Se mikä on mennyt pieleen korjaantuu, kun haluan muuttaa itsessäni jotakin. Jonkun itsessä, omassa elämässä, täytyy muuttua, että paranemine voi käynnistyä. Piellerien popsiminen ei auta, eikä paranna. Kyse on aina henkisestä prosessista.

Kiteytettynä paraneminen alkaa oivalluksesta, jotakin täytyy muuttua. Ennen  oivallusta on todennäköisesti vaivoja, sairastamista, pitkään jakuvaa stressiä ja huolta. Ruoka remontti-puhdistus prosessi, röörit puhtaiksi, että kehon systeemit voivat hyödyntää sille tarjoamasi ravinnon paremmin. Kunnon ruokaa, super foodia, koti konnuilla kasvatettua ja kasvanutta. Raikasta vettä-riittävästi. Meditaatioon syventyminen päivittäin. Oman henkiminän tunnistaminen. Yhteys henkimaailmaan antaa kaiken tarvittavan tuen, mitä ikinä tarvitsetkaan. Kyse on äärimmäisen hienovaraisesta systeemistä ja se vaatii harjaantumista. Jos asemasi on ollut kiinni tai suljettuna vuosituhansia, sen virittäminen ei tapahdu hujauksessa. Pyrkimys kohti korkeampia taajuuksia kyllä pannaan merkille yläilmoissa, joten malta ja pitäydy kärsivällisyyteen. Kyse on oppimisesta ja muistamisesta. Kaikki systeemit ovat jo sinussa, mutta olet vain unohtanut miten ne toimii. Opettaja saapuu, kun oppilas on valmis.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti