keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tee hyvää, maksat karmaasi

Karman laki-syyn ja seurauksen laki, on Jumalan laki. Täydellisen oikeudenmukainen ja selittää henkisen kasvun etenemisen ja ihmisen hengen/sielun kirkastumisen tai jumaloitumisen. Karmanlaista puhutaan ja kirjoitetaan paljon. Puhutaan karman poistumisesta, puhdistumisesta jne. Karmaa ei voi poistaa kukaan toinen kuin ihminen omalla toiminnallaan. Sen minkä on jäänyt velkaa lähimmäisille, tulee maksaa takaisin. Velkaa jääminen tarkoittaa henkisessä mittapuussa aiheutettua pahaa. Toki se tarkoittaa myös fyysisessä tilassa tehtyjä vääryyksiä. Väärin tekeminen on karman syntymisen aihe.

Miten sitten voin tulla tietoiseksi kaikiesta siitä karmasta, mitä olen haalinut itseeni? On muistettava, että on olemassa myös hyvää karmaa. Hyvä karma on hyvistä teoista juontuvaa. Yksinkertaisin tapa on pohtia ihmis-suhteidensa laatua. Kaikki lähimmäisesi ovat todennäköisesti niitä samoja sieluja, joiden kanssa on eletty läpi lukemattomien elämien. Siksi on tärkeää ymmärtää, miksi juuri tämä elämä, on se tärkein elämä. Juuri tässä elämässä, voit korjata ja parantaa ihmissuhteitasi ja samalla maksaa karmaasi.

Jälleensyntymisen syvin mahdollisuus on se, että jokainen meistä elää omissa luomuksissaan kuitenkin niin, että kaiken elämisen tarkoituksena, on tulla tietoiseksi itsestään luovana olentona. Jumalan tahto on, että jokainen käy läpi kaiken luomansa, niin pitkään ja hartaasti, että tietoisuuden kautta, oppii valitsemaan eli tekemään rakkauden omaksi olemisekseen. Kyse on energisesti puhdistua kaikesta karkeista ja rajoittavista tavoista elää. Millä muulla tavoin ihminen voi oppia henkisiä lainalaisuuksia, kuin elämällä ne todeksi omassa itsessään? Kirjoista lukemalla voi saada oivaltavia ideoita, mutta vasta kokemalla voi kasvaa.

Mielikuvien ja vertauksien käyttäminen voi valaista tätä prosessia. Mikä hioo karkeaakin karkeamman kiven? Aikojen saatossa vesi( tunteiden elementti) ja ilma (henki). Niin alhaalla kuin ylhäällä, niin sisällä kuin ulkona. Olemme jokainen osa tätä suunnatonta kaikkeutta. Kukaan meistä ei ole eriarvoinen tässä prosessissa, jossa karkeudesta hioutuu mitä hohtavin olento. Tuhansien asteiden kuumuudessa syntyy mitä hohtavimmat ja kirkkaimmat jalokivet. Matka kivenmurikasta timantiksi, kuvastaa mitä oivallisimmalla tavalla, ihmisen henkisyyteen heräämistä.

Vaikeudet elämässä kuvastavat karman maksun aikaa. Äärimmäisen loistavaa tilannetta korjata tekemiään vääryyksiä. Olkoonkin, että ei voi muistaa mitä on tullut tehdyksi. Miten me suhtaudumme, kun elämässämme on vastatuulta, vaikeuksia ja kaikenlaista kärsimystä? Suhtautumistapamme osoittaa sen, olemmeko oivaltaneet elämänläksyämme vaiko emme. Katkeruuteen vajoaminen, kostamisen suunnittelu, pahantahtoisuus, syyttely,  mutta myöskin itsen syyllistäminen, ovat merkkejä oman kasvun keskeneräisyydestä. Jeesuksen opetus toisen posken kääntämisestä kuvastaa juuri tätä.

Jos lähelläsi on ihminen, jonka kanssa kaikki on hankalaa ja vaivalloista, voit olla varma, että juuri tässä suhteessa puidaan vanhaa karmaa. Mitä kovemmat kierrokset, sen suurempi haaste. Haaste toimia vastoin oman egon vaateita, antaa samalla mitalla takaisin. Juuri tässä on yksi ydin. Toimia sydämestä päin, anteeksi antamisen hengessä. Ei katkeruutta lisäävillä tavoilla. Kuinka helposti menemme mukaan kielteisyyteen ja kylvämme aina vain uusia karmallisia siemeniä. Samalla sidomme itsemme ja tulevaisuutemme jällensyntymisen kiertoon. Soppa sen kun sakenee, jos emme ala ymmärtämään, toimintamme henkisiä seurauksia.

Hyväntekeväisyys on paljon laajempi käsite, kun ajattelemme. Hyväntekemiseen liittyy palvelu ajatus, josta mestari Jeesus sanoo: Olen tullut palvelemaan, en palveltavaksi. Temmepä mitä tahansa voimme valmentaa ajatteluamme ja suhtaustumistapojamme tähän suuntaan. Miten voin palvella lähimmäisiäni oikeudenmukaisuustta ja tasapuolisuutta osoittavilla tavoilla? Meidän ei pidä alistua toisten omahyväisten pyrkimyksien ja halujen alle, vaan toimia rehellisesti suhteessa itseen ja toiseen. Kaikkeen ei pidä suostua, vaan on löydettävä tasapaino antamisen ja saamisen suhteen. Esimerkiksi lasten kanssa toimittaessa, on ymmärrettävä, että lapsi pyytää itsekkyyttään monia asioita. Jos vanhempina erehdymme antamaan kaiken, tuemme lapsen itsekkyyttä. Itsekkyys johtaa omahyväisyyteen, paremmuuden tunteeseen ja toisten vähättelyyn. Meillä vanhemmilla on suunnaton vastuu opastaa ja ohjata lapsia oikeaan suuntaan. Suurimmat vahingot teemme sillä, jos olemme liian ankaria tai liian löysiä. Välinpitämättömyys on valtava vahinko, koko yhteisölle, että emme tule kestämään niitä seurauksia, joihin se johtaa.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen, eli vaikutamme paljon laajemmin, syvemmin ja merkityksellisemmin elämän laatuun. Energisoimme elämää ajatuksin, sanoin ja teoin. Energia on keskeistä kaikessa ja kaikissa. Energianlaatu ratkaisee sen, miten se ilmenee elämään. Positiivisena tai negatiivisena toki myös neutraalina. Pyrkimys elämänmyönteisyyteen lisää positiivista energiaa eli hyvinvointia. Kielteisyydessä eläminen, lisää kielteisyyttä eli pahaa oloa. Niin yksinkertaista, mutta kuinka haastavaa on muuttaa ajatukset ja asenteet kielteisyydestä myönteisyyteen, edes yhden askeleen verran? Siinä on kyse myös karman kohtaamisesta ja henkisestä kasvun mahdollisuudesta.

" Rakas Jumala, kaiken tämän elämän äärellä rukoilen ihmisen puolesta. Kenen tahansa ihmisen, joka elää juuri nyt elämänsä käänekohdassa. Vahvistu Sinä hänessä niin, että ihminen oivaltaa valintojensa merkityksen. Tiedän ja tunnen kuinka kipeää elämä voi käydä. Kipu on seurausta jostakin siitä, mitä olen itse aiheuttanut. Syyllisenä olen velvoitettu korjaamaan tekoni seuraukset. Lakisi on oikeudenmukainen ja tunnistaessani sen syvän henkisen merkityksen, rohkenen paljastamaan sydämeni. Vain sydän paljaana voin puhdistua ja toimia rehellisesti suhteessa muihin, itseeni ja koko elämään. Kiitos elämästä olkoonkin, että matkanteko tuntuu kovin vaikealta toisinaan. Kukaan ei saa enempää, kuin kestää kantaa. Se on toivoni ja luottamukseni. Kiitos, kiitos, kiitos."

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti